reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

U mnie jest od 4 do 6 wizyt. Jutro będzie druga.

Wow bellina super!

Katka kochana już bardzo niedługo!!!!

Kiedy zagoily się Wam sutki? Ja teraz głębiej przystawiam i nawet nie boli, ale nadal mam strupki. No i znówmam nawal, jak wypije tylko jeden cycek.a drugi jest jak kamień to mam trochę odciagnąć?

reklama
Katka co to za dołek? Zakop go szybko:thumbup:

Makota u mnie położna była już cztery razy. Co tydzień przychodziła, ale ostatnio stwierdziła że skoro wszystko u nas ok to przyjdzie za dwa. Czyli jutro:)

Undomiel możesz odciągnąć trochę przed karmieniem. Powinno pomóc.
Widzę, że nikogo nie ma to idę spać. W sumie to dobrze, że nikogo nie ma bo musiałabym się przyznać, że jestem psychiczna i zgubiłam dziecko. Ale luzik już jest:p:p

Hej
Bellina gratulacje. Dzielnaś :)
Katka może napiszę banał ale szybko zapomnisz o tej końcówce jak już bobo wyjdzie. Za tę cierpliwość dostaniesz lekki poród tak ci wróże :)

U mnie położna była raz na razie a patronazowki ma w czw i pt.

Sutki wygoiły mi się po tygodniu.
Undomiel odciągaj ten kamień żeby zastoju nie zrobić

Makota on szuka bliskości popije trochę i tyle. Nie traktuj tego jak karmienie. A jakbyś tak przytuliła poglaskała ale bez cyca?

Ostatnia edycja:
Dzien dobry:)
Bellina gratulacje!

Katka, nie dlugo juz to sie skonczy. Pomysl, ze tyle dalas rade, to co Cie zbawi te kilka dni dluzej. A po porodzie wszystko pojdzie w zapomnienie, choc nie gwarantuje, ze wtedy sie wyspisz wreszcie:))
Z bezsennoscia calkowicie Cie rozumiem, bo tez mialam ten sam problem.

U nas juz chyba w standard przechodzi karmienie o 22ej a potem po 3ej.. Dzis bylo 3.30. Teraz mala jeszcze spi, ale maz do pracy sie szykuje i tak sie rozbija, ze spac nie mozna:/

Laura strasznie nie lubi otulania ja czymkolwiek, juz w pierwszym dniu mialam ze soba rozek, jak ja zawinelam, to chyba pol oddzialu ja slyszalo. Ona nawet nie lubi byc okrywana kocykiem czy pielucha flanelowa. Spi, a jak ja przykryje zaraz sie budzi i tak kopie poki nie zdejmie kocyka z siebie, potem grzecznie zasypia.
Chlodniej sie bedzie robic to chyba zakupie ten spiworek do spania.

My dzis idziemy na wazenie, mierzenie, itd. A potem wizyta u lekarza, nawet nie wiem jak bedzie wygladac, bo od porodu to pierwszy raz bedzie ja widzial lekarz.

Milego dnia:) u nas znow zapowiada sie upal:// a wczoraj wieczorem umieralam z bolu glowy, dzis juz znow mnie zaczyna bolec:/

witam

..jestem w szoku! jedna pobudka o 3 w nocy (zasnął o 22) i śpi do teraz.. prawie 7 ! zjadł 1 pełnego cyca w nocy i więcej nie chciał,
więc odciągnęłam drugą pierś bo by pękła ;)
wsadziłam do lodówki, jadę dzisiaj do pracy na godzinkę i mąż będzie miał na wszelki wypadek.. jako ostateczność.

godziny aktywności młodego to 16-21/22 , mam nadzieję że nie przełoży się to na późniejsze kolki /godziny się zgadzają/
i wtedy młody troche "narzeka", nie może się ułozyć do spania, zaśnie na 15 min, płacze, duuuuużo sika i "kleksuje",
kładę trochę na brzuchu, trochę na sobie, trochę nosimy, trochę do wózka.. ogólnie full wypas, ale i tak drzemie króciótko.

mam małe odparzenie na pupie /w szpitalu powstało/ więc wietrzyliśmy pupcię, leżał ładnie na brzuszku i nie narzekał..

mika8 właśnie mąż wczoraj przyniósł wanienkę, wkładam łokieć i bluzgam że za ciepła, ale on młodego zdążył włożyć i co?
anielski spokój.. widać też sobie lubi tyłek wygrzać.. ;) od dzisiaj sprawdzamy wodę termometrem, bo mój mąż ma inny łokieć ;)

dzięki za odp odnośnie placków :) też zrobię cosik w tym tygodniu!

makota89 1. wietrzenie pupki na razie 1x dziennie, ale muszę wdrożyć częściej..
2. mówię do niego zazwyczaj przy przewijaniu i zazwyczaj bzdury, że trzeba dbać o klejnoty rodzinne ;) że mama go kocha,
że ma śliczne stopy, a że wspaniałą kupę zrobił i że kupa jest ważna ;)
..no i jak czytam starszym dziewczynkom książeczki to przy nim... ale zamierzam czytać też wierszyki - maluszki lubią rymy.
3. po naciśnięciu piersi KROPLA
4. czerwone pola bez "czubków"

resztę opowiem wcześniej, bo idę jeszcze cycowac przed wyjściem... do napisania!

To ja sie chyba upomne o ta polozona...
Elifit: on zamiast mojego przytulenia woli wyzyc sie na smoczku

Darunia - normalnie szacun, ze ograniasz blizniaki i jeszcze Manie :o jestes zajebista :p ciekawe jak sobie radza rodzice kilkoraczkow, jak ja mam codziennie nowe pytania i nowe wyzwania z jednym dzieckiem...

Chcialam wam jeszcze powiedziec, ze po porodach jakos zabawniej na tym watku niz przed :p

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry