reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2014

Witam, dziewczynki :)
Powiem Wam, że to nie był dobry pomysł, żeby ciągnąć dwa wątki Czerwcówki i Lipcówki. Po wizycie będę się musiała na jeden zdecydować, bo póki co sobie tylko zaległości robię.
Mnie niestety dopadły uroki ciąży i rzygam codziennie, jak kot. O dziwo zdarza mi się to wieczorem, a nie rano i muszę przyznać, że po przez krótki czas jest mi lepiej ;) Z powodu tych wymiotów jakoś nie mam ochoty na pisanie, ale obiecałam sobie, że postaram się tu choć co jakiś czas zajrzeć.
Mam nadzieję, że wybaczycie mi ten osobisty wywód. Postaram się już bardziej udzielać.

reklama
Trinaesi a Twoj suwaczek dobrze ci obliczyl dni do konca ciazy bo ja mam w mojej aplikacji 8tydz I 4 dzien I 220 dni do konca a u ciebie kilka dni roznicy I 184 dni tylko :)

Witam wszystkie dzis mi juz lepiej ale w weekend bylam bardzo chora mam nadzieje ze juz to nie wroci. ..dostalam dzis list ze szpitala ze na 20 grudnia mam usg ehhh taak dlugo musze czekac :(

agamemnon kochana! czekalam na Ciebie z utesknieniem i juz sie balam ze do sierpnia uciekniesz!! wedlug moich obliczen to wlasnie skonczylas piaty tydzien ciazy (wedlug owu)! to wedlug mnie termin bys miala na 29 lipca. lubie takie zagadki :-p po tej wizycie jeszcze pewnie niewiele bedzie widac i gin po okresie Ci poda pozniejszy termin wedlug OM.

sokoja tez wlasnie co jakis czas zagladam do tabletki bo nie moge uwierzyc ze tak nas malo na koncowke lipca. bedziemy zazdroscic ale tez bedziemy dobrze przygotowane!
minisia bedziesz miala przedswiateczny prezent ;-)

moja tabelka ma zaległości :) postaram się uzupełnić w najbliższych dniach. no i chyba znalazłam sposób żeby zrobić edytowalną, wtedy każda sama by się mogła dopisywać

Aurelia, witamy!

Ja jestem dzieckiem,którego miało nie być:tak: Lekarz sugerował mamie "skrobankę", bo nic z TEGO nie będzie. Dziewczyny w takich sytuacjach nie wolno sugerować się zdaniem jednego lekarza, nie wiem jak wielkie zaufanie byście do niego miały.. W pierwszej ciąży miałam bardzo późno owulację pierwszy test pokazał kreskę dopiero w 35 dniu cyklu, oczywiście za wcześnie poszłam do ginekologa, ale on nie wziął pod uwagę terminu owulacji i wmawiał mi, że ciąża jest opóźniona, nie rozwija się itp. Zmieniłam lekarza. Poszłam prywatnie na usg, gdzie mieli lepszy sprzęt kilka dni później. Zobaczyłam i zarodek i serduszko. Takie historie są niestety na porządku dziennym..

Zdrzemnęłam się prawie godzinkę, och jak mi to było potrzebne! Teraz herbatka, czekolada kasztankowa i mandarynki:-)
Kusi mnie, by obciąć włosy są do łopatek i znudziły mi się już.. poza tym godzinna walka z suszarką to jakaś masakra - mam bardzo gęste, porowate włosy, woda w nie wsiąka jak w gąbkę.

jaka to straszna świadomość że mogło Cie nie być tylko dlatego, że jakiś lekarz kazał usunąć twojej mamie ciążę. A jednak coś z TEGO jest, i to coś wspaniałego. Sama masz już przecież dzieci i dałaś życie. ile szczęścia mogło nie być, gdyby twoja mama posłuchała lekarza. Z tymi owulacjami to tak właśnie niestety jest, ale większość lekarzy nie bierze tego pod uwagę.

HeHe moje włosy też są do łopatek i już od miesiąca nie marzę o niczym innym jak je obciąć chociaż trochę, ale wszyscy mówią żeby tego nie robić. Ale do lipca chyba będziemy musiały się zdecydować , bo mieć pięknie zadbane, długie włosy przy dwójce maluchów to sztuka nie do opanowania. Ja mam synka, bardzo absorbującego 3 latka. Marzę o córeczce.

jakos nie mialam ostatnio weny,nawet nie czytalam co u was,
mdlosci daly tak popalic ze nie mialam sil, ale na szczescie juz chyba ustepuja, bo od wczoraj sa o wiele mniejsze.
O 19 mialam wizyte i juz po USG,Stres byl i to ogromny ale wszystko dobrze.
Niestety w srode wracam do pracy,ale gdyby np pojawily sie plamienia lub cos innego to mam przyjsc lub zadzwonic i bez problemu wystawi
kolejne L4. No nic,pojde i zobacze jak bedzie.
Zdjecie fasolki juz wstawilam na watku z naszymi wizytami :)

ja jestem ze staraczek obecnie, znam tez pare dziewczyn z wrzesniówek, ale niestety mi sie nie udalo ;) Milenka, wielkie dzieki, wlasnie zbieralam sie zeby napisac do Ciebie ale sama mnie znalazłas :) u Ciebie mam nadzieje wszystko w porzadku :)
ok jestem Karolina i mam 25 lat ;) to moja druga ciąża ,pierwsza skonczyla sie zabiegiem, bo bylo puste jajeczko, bardzo długo czekalismy z lekarzem na to by pokazal sie zarodek, jednak nie udalo sie, sama zaczelam krwawic, dlatego teraz bardzo sie stresuje, nie chce znow usłyszec w czwartek tego samego;/ nie wiem jak wytrzymam do tego usg, ale gin powiedzial ze damy malemu czas na wyrosniecie i zeby mnie nie denerwowac ;)

Masz bardzo mądrego ginekologa. Lepiej faktycznie poczekać i zobaczyć fasolkę niż sie później stresować czy cos sie pojawi, a tak będziesz juz miała pewność. Oczywiście trzymam kciuki z całych sił, a ty z całych sił wierz, że twoja dzidzia już tam jest i bije jej serduszko.

mogę tabelkę otworzyć, wszystko widzę, aczkolwiek na początku wystąpił komunikat że nie mogę zmieniać dokumentu itd..... jak próbowałam wpisać swój wiek to mogłam, ale nie próbowałam zapisywać.

reklama
ja ogolnie bylam na kilku watkach ale od poczatku na starania po antykoncepcji ;) z tego co widzialam to karola chyba tez tutaj jest z tamtego watku ;) co do grupek wzajemnej adoracji to tez bym nie chciala zeby tak bylo, juz raz to przerabialam, nie jest to mile, szczegolnie jak czlowiek pisze sam do siebie;p dzieki za mile slowa, tez trzymam za was kciuki, mam nadzieje ze zostane tu z wami do konca ;) obecnie to co chwile jestem glodna i wlacza mi sie ssanie w zoładku ::D

Do góry