reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Arabelko, Anilewe gratulacje!

Hubson- Tulę:*

Sokoja- Rozbawiłaś mnie tą klątwą:D Mnie też to wkurza to dopytywanie
:dry:

Jagódka
- Tulę:* Ja za to mam takie cofki że się potrafię nimi zakrztusić jak leżę..

Michalina- Eee ja tam nie wierzę że długie spacery czy mycie okien wywoła poród.. Niestety.... Ale plus że leżeć ciągle nie muszę..

Ja nadal w 2 paku.. Sprzątam.. Muszę porozmawiać z tym moim Hubim w brzuchu żeby włączył katapultę i się ewakuował:-D A tak serio to dziś miałam ciąg dakszy koszmarów:/:(( Lecę prasować..

reklama
Kopacz oczy tylko wacikiem z przygotowaną wodą. Z tym że mojemu dziecku nie ropieją oczy. Nosa nie nawilżam. Co do witamin to nie wiem jak się one mają do karmienia mm. Ja dawałam D a od 8 doby KiD. Takie zalecenie dostałam przy wypisie ze szpitala. Z tym, że u nas tylko cyc.

Kopac oczy sola fizjologiczna i gazikiem jak ropieja. Robi sie od zewnatrz do srodka

ja przecieram woda przegotowana bo sol fizjologiczna jest tu do nosa a jak mowie ze chce do oczu to mówiąze wwodą wiec nie mam się co szarpac. technjaka ta sama, od zewnatrz do środk .

nosa nie nawilzam

w mleku mm sa juz witaminy iwec nie wiem czy powinna . dodatkowo dawac.

z tym moczem to moze byc prawda bo przeciez urynoterapia to fakt i dziala. a ze obrzydliwie brzmi to inna sprawa.

Ostatnia edycja:
Hubson siły dużo życzę i żeby się zaczęło i skończyło szybko.

Nietopera- dobre, musze na swoja jakies fajne przezwisko wymyslic :)

nie moge doczytac do konca bo ide z Zola z tymi plesniawkami do lekarza, oczywiscie moja tesciowa uwaza ze histeryzuje zeby z plesniawkami do lekarza isc. wg niej najlepszym sposobem, babcinym jest przykladanie zasikanej tetry do jezyka :D:D:D

Na Nietoperę też parsknęłam :D dobre, dobre :D

A z tymi pleśniawkami to sorry Lil, ale pogrzało Twoją teściową. Złote rady to sobie jednak jak widać ona może darować. Pamiętam, że z karmieniem też Ci coś wciskała. Co za babsko.

--------

Wróciłam właśnie z zakupów. Zeszłam dwa centra handlowe, stopy mi wchodzą w tyłek, jak się dziś nie zacznie to już też przestaje wierzyć w te "domowe sposoby" na przyśpieszenie, bo już wszystko mam odhaczone. Idę jeszcze posprzątać - ostatnia szansa.

Hudson, jesli ci zalezy na szpitalu to szybciej miejsce bedzie w sobote niz poniedziałek.. w piątek pozbywają sie kogo mogą. najwięcej przyjęć jest zawsze w poniedziałki.. ja dzwoniłam na izbe przyjęć, też zadzwoń.

Hej
Mojej Zuzi na pewno żółtaczka się zaczęła bo cały dzień tylko śpi. Aru też tak spał w szpitalu a potem już nieee ;)

Lilla no nie na darmo jak cię w tropikach meduza zaatakuje to mówią żeby to miejsce obsikac :D

Hubson rzeczywiście na weekend wypuszczają ze szpitala więc jest więcej miejsc.

Patrzyłamna naszą tabelke i jest 19:12 dla cc. Wow :O

Ostatnia edycja:
Hubson a Swiebodzice?
biore pod uwage, choc ze wzgl na moje zdrowie wolalabym szpital z wyzsza referencyjnoscia. Zostajecjeszcze Swidnica, ale o tym szpitalu nie ma dobrych opinii.

Kum, zrobie jak piszesz, jutro zadzwonie do w-cha na ip i zapytam. Psychicznie nastawiam sie na pobyt weekendowy w szpitalu, bo tez doszlam do wniosku, ze w sobote bedzietwiej o przyjecie. Poza tym , w pon bede miec juz 41t2d.
Szkoda, ze samo sie nie zacznie :(

Mnie juz wczesniej obilo sie o uszy smarowanie plesniawek moczem dziecka. A to przeciez toksyny sa , ktore organizm usuwa. Fuj.

nie wyrabiam dziś... Zuzia pół dnia na cycu, w końcu butelkę dałam, mi idzie zapalenie cyca, mam guz bolący strasznie, już kapustę przyłożyłam, Zuzię przystawiałam do tego cyca, ale się z niego nie najadła pomimo siedzenia długo, dopiero z drugiego zjadła i zasnęła...

reklama
Do góry