reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Co kraj to obyczaj jak widać ;-) ja też bym wolała zadziałać niż czekać nie wiem na co. Żeby faktycznie je zwalczyć bo to błędne koło.

Jakby mi ktoś kilka dni po porodzie się zawalił do domu to bym zabiła chyba :-D

reklama
witam sie dzis .. wyskoczyłam do pracy pogadać z koleżankami.. 3 osoby mnie wkurzyły tekstami typu "ty jeszcze w ciazy?? nie mialas terminu na 2 dni temu" hahah, w ch.j śmieszne.
mały sie kreci w brzuchu.. silny, jak czasem przylozy...masakra.. skurczy nima.... nie wierze że się samo zacznie.. po weekendzie szpital.

katka tez mam takie podejście. ale rodziców obu bede musiała zdzierżyć. choc wolałabym aby dali nam spokoj.. choć tata kotlety mógłby mi przywieść .. no ale pierwszy wnusio tesciow to juz tez siedza jak na szpilkach :) eh

Ostatnia edycja:
Kum, kulamy sie razem...
ja sie zastanawiam - mam sie zglosic w sobote, w 41tc, ale czy w weekend beda cos ze mna robic?? nie lepiej zglosic sie w poniedzialek?
nie wiem, co robic...

WItam:)

Arabelka gratuluje :)
Elifit to tylko pozazdrościć grzecznej córci :) Moja w szpitalu też super spała w domu niestety się zmieniło oby u ciebie było inaczej :):)
Jagódka no to teściowa nieźle cię wkurzyła, ale wcale sie nie dziwie :/:/

Trzymam kciuki za owocne rozpakowywanie dzisiaj :)

U nas dzisiaj ciężkawa nocka. Nie była jakaś tragiczna ale mała budziła się co 1-2 godz, a już troszkę się przyzwyczaiłam bo zazwyczaj do okolo 3-4 w nocy spała po 3-4 godziny a dopiero potem coraz krócej. Także dzisiaj jestem troszkę zmęczona :/
Mam pytanie czy macie jakiś pomysł dlaczego moja córa szczególnie w nocy po ok 10 minutach jedzenia zaczyna szarpać pierś?? Sprawdzam czy pokarm leci i jest także to napewno nie powód:/ Męczące i dość bolesne to jest dla mnie :/

Poza tym jestem zakochana w niuni mojej chociaż czasem tracę cierpliwość szczególnie w nocy jak po jedzeniu ma oczy jak 5 zł :/ Ale szybko mi przechodzi. Zaczynam coraz więcej w domu robić hehe a jest to u mnie nie lada wyzwaniem bo nie mam nikogo do pomocy zazwyczaj. Mąż pracuje do późna także jestem z siebie dumna.

Ile wam dzieci spią w ciągu dnia??

Pozdrawiam

zaraz was doczytam, ale mam pare pytanek do juz mamusiek

-czym i czy w ogole przemywacie oczy swoim noworodkom?
-czy nawilzacie nosek i jak?
-czy jak karmie glownie mm i CIUTEK piersia to czy moge podawac od tej 8 doby wit KiD razem?

moj Franko od dzis jest oficjalnie zarejestrowanym polakiem :tak:

Hubson może zadzwoń do nich i zapytaj. Skoro tak termin wychodzi, to chyba powinni, ale to weekend no to któż to wie. Ja bym pewnie zpaytała. Bo po co się kłaść, jak by nic się nie działo. Zaś z 2 strony położna w spzitalu mówiła 7 dzień, maks 8 (jak by nikaj miejsc nie było).

Elifit oj jak ja bym chciała mieć takie dziecko. Ale coś czuję, że moja to będzie diabeł wcielony. No ale w końcu mamusia śmiga w koszulce 51 % Angel 49% Devil :-D

Jagódka no to Cię teściowa urządziła. Nie ma to jak wychowywać dziecko za rodziców. Ale przezwisko dobre :-p

Lilla noooo mogłaś powiedzieć teściowej żeby sama sobie wepchała do buzi obsikaną pieluszkę i zobaczyła jakie to wspaniałe uczucie. Nie mam pytań. Zgłaszam tekst do plebiscytu na radę tygodnia :-p
A powiedzcie mi dziewczyny. Pleśniawki to wyglądają podobnie jak afty, tylko na tle grzybicznym są, tak?

Ciekawe jak tam Karola, bo faktycznie cisza. Może coś się dzieje :)

Kopacz
nam położna na sr mówiła o soli fizjologicznej do oczek. Tylko co by pamiętać, że od zewnątrz do środka (chyba dobrze pamiętam). Ale niech dziewczyny się wypowiedzą, bo ja to tylko teoria. No i że nosek też można solą zakropić, to jak są jakieś syfki, to wypłyną.

Hudson wydaje mi sie że głównie będą cię obserwować. ktg, amnipunkcja - czy wody czyste.. ale z wywoływaniem pewnie poczekaja na poniedziałek. ja właśnie chce zacząć od nowego tygodnia bo wtedy życie budzi się w szpitalach..

Bellina, Kum, dzieki za opinie.
Zadzwonie jutro i zapytam. Najbardziej boje sie, ze miejsc nie bedzie w Walbrzychu. Nie wiem, gdzie wtedy pojade.

reklama
Do góry