reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2014

reklama
Witajcie z rana.
Humor nawet dobry bo już bliżej niż dalej. I jednak dużo robi atmosfera w szpitalu. Jutro na zmianie będą fajne babki :)

Małgorzata przytulam i oby szybciutko Ola zaakceptowała niunie. Angażuj ją we wszystko żeby nie czuła się odrzucona.
Katka ja też się boję jak syn zareaguje. Niby teraz się cieszy i nie może doczekać ale on jeszcze nie wie z czym to się je ;p u mnie na szczęście nie ma takiego przywiązania mamusinego bo z tatą spędza duuuzo czasu.
Jeśli chodzi o wstawanie w nocy to przy Arusiu m wstawał tym bardziej że ja po cc. Teraz też planuje więc zobaczymy.

Makota ty nie ściągaj troszeczkę tylko aż będą miękkie. Nie bój się że stymulujesz za bardzo bo ta zasada nie działa przy nawale ;)

Miłego dnia i trzymam kciuki za was. Ciekawe czy ktoś mnie przegoni z porodem albo ja sama się przegonie hehe;) Cc mam jutro o 9.

witajcie,

wczoraj zerknęłam jeszcze do Was, ale nie miałam siły odpisać.. ogólnie trochę przesadziłam
ze "zdobywaniem świata" - prałam, sprzątałam, wycinałam z dzieciakami, obiad, plac zabaw, spacer wzdłuż rzeki..
wróciliśmy przed 19, bolały mnie stopy na potęgę, aż sobie zrobiłam moczenie w soli ;)
Potem sprawdziłam, czy wszystkie w Dwupakach i miałam coś oglądać, ale zasnęłam...
niestety musiałam wytrzymać do 22, żeby zjeść kolację na którą nie miałam ochoty i podać insulinę..
na męża już wczoraj nie miałam ochoty, ba - to by był gwałt ;)
noc spokojna, poza tym, że musiałam przerzucać koty i psa, bo każde chciało się przytulić, a mi duszno.

Mój bobas wczoraj mega spokojny, aż parę razy nerwa miałam - mąż przyłożył "rękę mocy" i dostał kopniaka, a później
była jeszcze lekka czkawka.. uff.

tak sobie myślę, że ładne daty urodzin teraz są ;) 6.7 , 7.7, 8.7, pewnie najfajniejsza 7.7, ale te "poboczne" też spox.

a kiedy ta pełnia ma być ? ;)

kopacz wiem, że najlepiej w domku, ale masakra wyjść ze szpitala, żeby za 2 dni do niego wracać. Także bądź twarda i wytrzymaj
do obniżenia bili i crp.
Jeżeli chodzi o plamienie, to może trwać nawet 5 tyg, a średnio chyba 3. Jak zaczniesz się ruszać (teraz pewnie leżysz) to
zacznie więcej lecieć niestety..
Mleko na początku jest żółte, żółtwawe/przezroczysto żółte - to cenna siara z przeciwciałami.. PRZYSTAWIAJ i będzie dobrze!
jak już coś leci, tzn że "mechanizm" się uruchamia, będzie dobrze!!!
Na sutki lubiłam Bepanthen.
Kupasy były u moich w dniu porodu, ale tak trochę później - na początku i tak noworodkowe mogły przewinąć wcześniejsze kupy i nie widziałam..

Tusiaczek ja ubierałabym w bodziaka z krótkim rękawkiem i ewentualnie pieluszka tetrowa żeby przykryć, gdyby wychładzały
się rączki/nóżki.. sprawdzać KARK czy nie jest spocony / gorący.

emyly przykro mi z powodu upadku, nie obwiniaj się, wszystkie teraz jesteśmy niezgrabne, sama mam zachwiania równowagi,
a cukier rozsypałam z tysiąc razy i rozbilam już kubek w tej ciąży... i notorycznie o coś się potykam lub wpadam na ściany bo źle wymierzę;)

makota jak piersi bolą z powodu nawału, to podczas karmienia jak młody ssie, delikatnie "palcuj" je tj uciskaj palcami(szybkie, krótkie ruchy) dookoła piersi,
wtedy jeżeli kanalik który się przytyka (można nawet wyczuć zgrubienia) to pomożesz mu się odetkać i mleko nie będzie zalegać.

malgorzatkar A MOŻE KUPIĆ PREZENT URODZINOWY OD OLIA DLA DZIDZIUSIA I DRUGI OD DZIDZIUSIA DLA OLI - oczywiście ten dla Oli okazalszy..?
u mnie Basieńka miała 2,5-roku i zastosowaliśmy ten manewr.. mała miała zajęcie nad nową zabawką i ustaliliśmy z mężem że te 2 tyg które jest w domu
głownie zajmuje się starszą córą, a ja sobie jakoś dam radę.. i w sumie nie było zgrzytów.
A płacz czasem jest oczyszczający, ja myślę że to wzruszenie / tęsknota / uwolnienie emocji po tych nagłych przeżyciach..

mamo_bobasa dużo pij i jeszcze raz pij :) może herbata z mlekiem (sposób babć) albo kawa zbożowa? herbatka laktacyjna?

elifit kciukasy cały czas :D ostatnio mamy mały zastój w porodach ,więc masz duże szansę zaszczycić listę jako następna:)

Elifit super ze samopoczucie lepsze!!
Oj ja tez bardzo sie boje o mojego starszaczka tym bardziej ze teraz jak odstawilismy sie od cycka zrobil sie wielka przylepa, ciagle mnie caluje, glaszcze dotyka.... boje sie ze bedzie czul sie odrzucony. Albo ze nie poradze sobie z organizacja wlasnie....

Elifit cieszę się, że masz lepszy humor.:tak:
Zapowiada się kolejny upalny dzień. Właśnie, ostatnio coś spokojnie u nas, czyżby cisza przed burzą?;-)
Na dziś nie mam żadnych planów, niedobrze, trzeba coś wymyślić.

Edit: Małgorzatkar, współczuję sytuacji z Olą.. Musicie dać sobie więcej czasu, chociaż wiem, że Ci ciężko:-(

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Jagódka, no będzie burza. Mamy na ten tydzień kilka planowych cc.Więc na pewno przybędzie dzieciaczków, ale czy na forum ruszy bardziej jak połowa w szpitalu utknie??;-)

Po 2dniach mam dość upałów .Obrzęki nawet w nocy nie zeszły. A duchota taka straszna,że z ulgą wstałam z łóżka.
Też tak macie,że przez ograniczoną liczbę pozycji do spania , budzicie się obolałe?

Małgorzatkar, też się zastanawiam jak ta adaptacja u nas przejdzie.Córkę przygotowujemy od początku praktycznie, ale braciszek teraz jest wirtualny raczej. Troszkę się obawiam...

Na urodziny dostała wózek z gondolą i lalkę-bobasa z kupą różnych gadżetów. Więc teraz od rana już się opiekuje Zuzią ( sama wybrała imię), karmi,przebiera,pakuje torbę na spacer, kąpie. Może to pomoże....

Ostatnia edycja:
reklama
Hej
Noc nawet ok ale karmie na lezaco, bo zadypiam na siedzaco....więc nawet dokładnie nie wiem co ile h karmie... Najważniejsze ze nie co godzinę jak było z Ola :)
Ola dostała prezent od Zuzi, dużą lalkę, dostała też już ubranka co Zuzia sie nie mieści i ubieramy lalki.

Muszę tabelke zaktualizoeac, a trochę nie mialam dostępu do kompa...rozpakowane proszę o prv :) albo te co info mialy. W miarę możliwości dziś ogarne

Do góry