reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2014

Mika bardzo proszę napisz mi to na priv o tych zębach. Żeby mi się nie zgubilo bo ja z komórki tu lookam. Ładnie proszę :-) :-)

Kamienia nie ma bo dbam o to. Problem wydaje mi się że się zrobił po porządnym piaskowaniu. Od tej pory mi dziasła krwawią ale w sumie może faktycznie mam wrażliwe dziąsła bo jak tylko dentysta coś robi to krwawią. Mam kilka stałych miejsc takich. Eh.

Venus jakbym teraz grzebała przy piersiach to padłabym z bólu :-(

Katka
spokojnie, nic na siłę z tym karmieniem. A doradców wystrzelać!
Jagódka współczuję spotkania z panem s. :-(
Tynka suwaczek masz piękny :tak:Życzę Ci, żeby poszło bez wywoływania. Jak chcesz mi pomóc w myciu okiem i porządkach to zapraszam ;-);-);-) może by coś pomogło:-D

reklama
A moje plany znowu wzięły w łeb.
Od rana mam mdłości i słabo mi....I jeszcze biegunka po czereśniach....
Dostaliśmy chyba z 10 kg od rodziców..:tak:

a ja juz okna mam pomyte w calym domu :-D a w nocy spac nie moglam tak mnie chyba z wysilku bolaly plecy :crazy: i jeszcze ta moja sunia ze mna spala, cos sie jej serio na mozg rzucilo!nigdy ze mna nie spala a dzis cala noc :szok: wlasnie przyszla w odwiedziny

ja tez sie boje karmienia, bo po cc chyba gorzej z pokarmem jest :-( a nie dosyc ze sie boje o ten pokarm to sie boje samego karmienia...nie lubie dotyku sutkow ble :no: cycki tez mi nie drgnely, rozmiar non stop taki sam :-( wiem ze to nie ma znaczenia na pokarm, ale jednak wiekszosci z was porosly cycunie :tak:

u mnie dzis pogoda z dupy..a mialam w planie poprac dywaniki i jakies szmaty :-(

JA CHCE JUZ URODZIC!! :oo:

Moj m. Tez sie wczoraj smial jak wynosił śmieci i chcialam założyć nowy worek to polecialam do wc. Smial sie to mówił ze przecież ja lada dzien rodze a nie dopiero co zobaczylam || na teście. Co jest? ?? ;) wiadc zapachy na końcówce tez moga być męczące.

Powodzenia z karmieniem dziewczyny. Nastawiam sie tylko i wyłącznie na karmienie piersią ale widzę że to naprawdę nie jest latwe i dosc problemowe.
Zastanawiam sie czy jak leci tylko pare kropel to należy dokarmiać juz butelka? Chyba musze skoczyć o wątku o cycowaniu.

U nas 6dni do terminu w sumie nie leze tyllo posprzątam tu i tam (zaraz zaczynam zresztą na nowo), spacery, skakanie na piłce i no przytulanki. Póki co dalej w dwupaku wiec ciężko stwierdzić czy pomaga. Ale juz po terminie to chyba z pilki nie zejde hehe.
Nie chciałabym isc na wywoływanie bo u mnie podaje sie zel 3xco 6godzin i tal sie czeka jak nic to oksytocyna potem i dalej czekanie. Chociaż znam kilka dziewczyn którym akcja sama zaczela sie rano w dniu wyznaczonym na wywoływanie.

Venus ja przewiduję, że jutro ciąża będzie donoszona, w poniedziałek zdejmujemy pessar i w przeciągu 3 dni max Adam będzie na świecie:-p A tak naprawę to takie moje pobożne życzenie;-) Bo z tą zgagą i wymiotami to ja długo nie pociągnę:no:

Jagódka a próbowałaś jeść migdały na zgagę? Jak mnie bardzo męczyło to przed każdym posiłkiem 2-3 i po posiłku też i o dziwo pomogło. Teraz na szczęście mam spokój , ale wcześniej migdały to moje zbawienie...

a ja juz okna mam pomyte w calym domu :-D a w nocy spac nie moglam tak mnie chyba z wysilku bolaly plecy :crazy: i jeszcze ta moja sunia ze mna spala, cos sie jej serio na mozg rzucilo!nigdy ze mna nie spala a dzis cala noc :szok: wlasnie przyszla w odwiedziny

ja tez sie boje karmienia, bo po cc chyba gorzej z pokarmem jest :-( a nie dosyc ze sie boje o ten pokarm to sie boje samego karmienia...nie lubie dotyku sutkow ble :no: cycki tez mi nie drgnely, rozmiar non stop taki sam :-( wiem ze to nie ma znaczenia na pokarm, ale jednak wiekszosci z was porosly cycunie :tak:

u mnie dzis pogoda z dupy..a mialam w planie poprac dywaniki i jakies szmaty :-(

JA CHCE JUZ URODZIC!! :oo:

Kopacz jak będziesz chciała karmić to będziesz pozytywne nastawienie kochana:)

Franek nie miał w ogóle odruchu ssania i przez lekką żółtaczkę spał mi cały czas na początku, nie szło go wybudzić:( nie umiałam złapać piersi. W szpitalu miałam załamanie myślę głodny pewnie a ja mu nie mam jak dać:( ale powoli uczył się na tej jednorazowej butelce z mlekiem jak ciągnąć, raz mu dałam sztuczne a później ściągałam dobre i parę kropel i dawałam mu takim małym kieliszkiem, później w tej butelce, kupiłam nakładki żeby mu było łatwiej złapać i walczyliśmy:) i tak powoli było coraz więcej pokarmu:)

Jagódka wiem że nie ten wątek.

reklama
Jagódka a próbowałaś jeść migdały na zgagę? Jak mnie bardzo męczyło to przed każdym posiłkiem 2-3 i po posiłku też i o dziwo pomogło. Teraz na szczęście mam spokój , ale wcześniej migdały to moje zbawienie...

Migdały? :no: Mi już nawet gaviscon pomaga tylko na godzinę..Dziś w nocy wstawałam pić go 5 razy, bo przez ból nie mogłam spać..Nawet po wodzie mam zgagę

Angelika spoko, teraz wszystkie tematy się tu przewijają, bo coraz bardziej w tym siedzimy właśnie, także pisz śmiało, w razie jakichś epokowych odkryć, będziemy co ważniejsze informacje kopiować (od razu same możecie to robić- tj to samo napisać) na właściwy wątek

Do góry