reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2014

ja przepisałam się z jutra na czwartek do fryzjera, bo jutro Ola ze mną zostaje w domu, nie idzie do przedszkola. dziś ciocie zadzwoniły, że dostała temperatury i nie chce jeść i płacze, odebrałam ją wcześniej, zdążyła sie przespać 5 min tam i co? jak weszłyśmy na osiedle, to dziecko w podskokach ze śpiewem na ustach wrociło do domu... więc do lekarza nie poszłyśmy, ale jutro zostanie, bo jeść nie chce... padła w ogóle po przyjściu z podwórka bez kolacji, więc idę spać, bo koło 3 pobudka na jedzenie mnie czeka...

reklama
Mam pytanie co do tych płyt indukcyjnych. Będziemy za niedługo robić kuchnię ale nie widzę sensu ciągnięcia na piętro rur gazowych no i taniej zdaje mi sie wyjdzie kupić nową płytę. (meble z wyposazeniem mamy z poprzedniego mieszkania i tam jest płyta gazowa). Tylko, ze jak teście usłyszeli to prawie piorrunami zaczęli strzelać ze to mnóstwo pradu. A mi wydaje się, ze te w miarę nowe sa ok i zapewne aż tak strasznie nie ciągną. Jak jest u Was??

Od kiedy mam indukcję mam niższe rachunki o około 20zł za prąd. Wcześniej miałam płyte elektryczną i nie miałam zmywarki, płaciłam m-cznie 80-90zł, teraz mam 60-70.
Co do teorii teściów, to moi jak kilka lat temu kupowali płytę to teść się uparł i kupił płytę pół na pół - dwa palniki elektryczne, dwa indukcjaa, bo słyszał że na indukcji nie da się jajecznicy zrobić... bez komentarza :)
:rofl2::laugh2::rofl2:

Nie dość, że siłę to jeszcze elektryka wołać, żeby podłączył bo inaczej gwarancji się nie dostanie od producenta.

też mam takiego sprytnego męża że dużo robi sam i płytę też podłączył, mieliśmy od znajomego kontakt do elektryka, który za 30zł podbija karty gwarancyjne :) Może też macie jakiegoś speca, który by mógł wam podbić?
A "fachowców" też nie cierpię, nie dość że robia w konia to jeszcze mam wrażenie że każdy jak rozmawia z kobietą to myśli że z głupią gada.

cześć dziewczyny,
czytam was i czytam i kurde jestem taka rozkojarzona dziś, że kompletnie nie wiem co komu odpisać:crazy:
czuję się dziś fatalnie, wczoraj mogłabym góry przenosić, a dziś nie mam siły zrobić obiadu:-( byłam rano w laboratorium zrobić badania, bo jutro wizyta, potem skoczyłam na rynek, wróciła do domu i położyłam się spać, bo w nocy tylko 3h snu miałam i obudziłam się z gorszym samopoczuciem niż rano :-( zawsze po pobraniu krwi źle się czuje, ale to chyba nie możliwe, że od tego, przecież pobierają tylko małą fiolkę....

miłego dnia

Ale może to dlatego, że taki upał? I ta mała fiolka to na dziś było zbyt dużo? Ja dziś chodzę jak snięta, słaba jestem, w głowie mi się kreci, uff.... Jeszcze tylko jutro i ponoć od czwartku ma normalnie już być.

Undomiel też pod koniec września chcemy się wybrać w górki :)

Ja też mam przebarwienia na buzi szczególnie. A na brodawkach już od dawna mam takie jakby krostki jakby zablokowane gruczoły Montgomerego.

Kopacz super te literki. Też mamy biały kamień w sypialni :)

S.michalina wyjazd chętnie. Mogę zabrać moich facetów?

Ja mam kuchenkę elektryczną a płytę to dopiero jak remont kuchni czyli gdzieś za 2 lata co najmniej.

Ej dziewczyny dziś układalam ubranka Zuzi i wąchałam jak pachną i wiecie co mi się zrobiło? Mleko mi w piersi napłynęło w te kanaliki pod pachami. Ale jaja. Już zapomniałam jak to jest ;) :D

Ostatnia edycja:
Ja też mam przebarwienia na buzi, jak nie zejdą normalnie, u kosmetyczki czymś będę likwidować

Mika czytałam, brak słów....a w Poznaniu chyba policja 3 dzieci z auta uratowała...gdzie ci rodzice mają mózgi?!

Miałam poważna rozmowę z M, poryczalam sie, ale większość wygadalam sie, co mi leży... A zaczęło sie niewinnie od zdrowej żywności....

Dobranoc, idę spać poki mnie Ola glodna nie obudzi... Swoją droga martwię sie, bo bardzo mało dziś jadła i żeby coś jej sie nie stało z głodu... Znaczy coś tam po trochu w nią wmuszalam- pół bułki maslanej, trochę rosolu, obwarzanki, banan, kawałek bułki zwykłej, kilka lyzeczek kaszy, woda, nawet na sok pozwolilam.... Ale jutro jakoś muszę ja przycisnac, bo ostatnio by tylko sucha bułkę jadla albo nic....Ehhh

Witam nocna porą :)

Kopacz super te literki :)

Pieprzyki hmm chyba nowe mi nie wyskoczyły, chociaż ja ogólnie mam ich sporo ;/ Ale jakoś szczerze mówiąc nigdy tego nie kontrolowałam:/ Przebarwień naszczęście żadnych nie mam :)
Wy tu dziewczyny o wycieczkach hmm chętnie bym gdzieś pojechała ale najbliższy trip to będzie chyba we wrześniu z Julką do ambasady do londynu paszport wyrobić :/

Jutro fryzjer jakieś pasemka czy coś :D:D Trzeba troche odswieżyć łepetynę :D
Dzisiaj miałam miły dzień z mężem zakupki, spacerek nawet na lody sobie dzisiaj pozwoliłam :D i kupiliśmy niuni huśtawkę taką co wiecie można ustawić i się buja. Oczywiście mój się uparł na to ja chciałam zwykły leżaczek, a tak to czuję, że mi tylko dziecko zepsuje tym bujaniem :/

Ale ogólnie dzień miły :)

Spokojnej nocki wszystkim :):)

Kopacz - super pomysł z tymi literami

Mika - rodzice czasem są bezmyślni, ciekawe w ogóle jak on zapomniał o dziecku?

Do chorowitych - zdrowieć proszę, jeść czosnek, cebulę, sok malinowy pić i syropki z imbiru. żadnych McLodów!!!

Marzę, żeby wybrać się do fryzjera bo wyglądam już jak zmora, ale nie pójdę tu do żadnego bo mi zepsuje włosy. mam tylko jedna fryzjerkę do której chodzę. w Gdyni :-/ a tam to chyba dopiero w sierpniu się zjawię

Kiedyś robiłam nogi i bikini woskiem u kosmetyczki, ale od ciąży to tylko maszynki venus używam. strach przed bólem

Dzisiaj właśnie jej użyłam bo już tydzień nóg nie goliłam. Przewijając mała zauwazylam ze jej białka zzółkły wiec pewnie zostawia nas w szpitalu na naswietlania. wole sie na to nastawic i po raz kolejny zawiesc. o 6 pobiora jej krew do badania, ale nie wiem kiedy pediatra sie wypowie.

no i płakałam dzisiaj pół dnia z każdego powodu. moje cycki tak bola ze ledwo daje rade. mama chcac mnie pocieszyc opowiedziala mi historie z obozu koncentracyjnego o facecie ktory przezyl dzieki kobiecie ktora stracila dziecko a miala pokarm. a ja po 1,5h od karmienia juz mam głazy i mam tego dosc. nie wiem czy to ten baby blues czy jak?

obejrzelismy sobie z mężem "Grę o tron" najnowszy odcinek i on już dawno chrapie wiec idę spać i ja.

Dobranoc

reklama
Lilla My może spróbuj podczas karmienia małej "palcować pierś" z której karmisz, trochę może boleć ale gdybyś miała przytkane kanaliki to przyniesie to większą ulgę (mleko będzie lepiej spływać) i będzie lepiej... no i odciągaj nieco... życzę powodzenia, żeby przestało boleć.

Do góry