reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2014

Cześć dziewczyny:) w końcu Was nadrobiła. Temp. dzisiaj 30 stopni w cieniu. Przesiedziałam większą część dnia w domku:) a teraz dostała takiego powera i robię ciasto z truskawkami i kremem waniliowym:)

stwierdziłam że od niedzieli zacznę już skakać na piłce bo jak narazie tylko się na niej kręcę (ale muszę wam powiedzieć że po tygodniu siedzenia na niej widzę różnicę w kroczu jest bardziej elastyczne i łudzę się że może nie będzie potrzeby nacinać :D) a jak to nie pomoże to będzie osty seks heheh Już nawet przełożyłam fryzjera na ten piątek bo stwierdzam że nie ma na co czekać jeszcze tylko kosmetyczka i mogę iść rodzić :D hehehe
Trzymajcie się kochane Pozdrawiam :D

Kubusiowata też mam piłkę, napisz proszę jak na niej ćwiczysz?

Tak mi dziś stopy spuchły, że kostek nie widać :baffled: a dłonie to mam jak Shrek - takie wielkie!

Katka witaj w klubie jest nas dwie:)

Bu. Uwaga będzie nocne marudzenie. Jeśli ktoś nie ma ochoty Proszę przejść post niżej.
W tej oto chwili chcę urodzić. Jest mi duszno, gorąco i ciężko. Nie mogę siedzieć, ani leżeć ani spać. Cały dzień ledwo żyję, na noc wyprowadziłam męża, ustawiłam wiatrak, ale mnie wkurzal bo za głośno chodził. Stwierdziłam że już tak chyba gorąco nie jest więc wyłączyłam. Błąd jest gorąco, włączyłam od nowa. Wtedy mały zaczął kopać i nie mogłam sobie miejsca znaleźć. I Dupa jak już się udało to wstałam siku. I impreza od nowa. Normalnie nie dam rady z tą pogodą.

Wrr, przepraszam musiałam
Tusiaczek dasz radę już nie wiele zostało wiem że to taki oklepany banał, ale ja od 3 maja czuję spojenie łonowe uwierz mi to jest jazda:0 każde przekręcenie to ból jakby Cię rozrywało od środka.

dawno mnie nie było . U nas wszystko dobrze malutka leży na patologii w wałbrzychu. Jest cała i zdrowa . Wszystkie badańia są dobre. Przybiera na wadze. Już prawie osiągnęła urodzeniowa 1920g. Jestem szczęśliwa że je z butli jest zdrowa i funkcjonuje bez żadnych wspomagaczx. Leży tylko w inhubatorku i rośnie. Ja już upadam psychicznie wszystkie kobiety maja dzieci na sali a moja tak daleko. Ciągle płacze że nie mogę jej przytulić. Ze szpitala bym mogła wyjść już dawno a jestem ze względu na nia. Może jak bym wyszła do domu to bym jakoś doszła do siebie. Miałabym chociaż męża obok a tak to Ani małej Ani jego :( Ja się wykończe psychicznie. Malutka musi nabrać wagi ponad 2kg żeby wyjść do domu więc pewnie potrwa to z 2 tyg. Już minął miesiąc jak jestem w szpitalu. Czuje się jak w więzieniu :( chyba muszę dojść do siebie w domu bo te 2tyg to mnie do psychiatryka wezmą taki czuje wewnętrzny ból. Tak kocham ta mała a tak cierpię wychodząc z patologii bez niej. Najważniejsze że jest zdrowa i wszystko będzie Ok ale kiedy to nastąpi ? Tak mi ciężko jest :( :( :( :( :( :( :( nawet teraz pisząc o tym łzy mi lecą.
W szpitalu w którym chce rodzić kobieta może maksymalnie przebywać 7 dni w przypadku gdy coś się dzieje z dzieckiem, później trzeba wykupić miejsce na każdy dzień. Ewa zastanów się czy chcesz zostać w szpitalu czy dojeżdżać z domu. Podróż w takim upale też nie jest najprzyjemniejsza a masz 40km jeśli dobrze pamiętam.

Elifit - tez miewam chyba te skurcze :eek: jestem troszke zmieszana tym, ze tydzien pozniej urodzilas :p
Katka - mam nadzieje, ze wstawie suwaczek z wiekiem dziecka niedlugo po porodzie :p
Malgorzatka - kup sobie psikacza tantum verde moze? Mi on duzo pomagal...

Ostatnio czytam Was wyrywkowo i nie moge wpasc w temat, bo nie mam pojecia o nacinaniu krocza i pekania do odbytu. Nie wiem nawet czy to ten watek. Coraz gorzej ze mna

Dzieci nie mam a w temacie karmienia jestem niedoswiadczona i wez sie tu odezwij :p

Makota89 a jak odczuwasz te skurcze? bo u mnie też chyba się pojawiły.

Ja też puchne.. Taka pogoda:/ Wentylator i przemywanie buzi zimną wodą.. No i moczenie stupnw zimnej wodzie pomaga- od razu chłodniej!! Polecam!

Wczoraj uczyłam męża jak zakłada się pampersy:D Kilka sekund i dumny już że potrafi:p
Ja puchnę już od 2-3 tyg. wczoraj przystąpiłam do zmasowanego ataku na nogi. Najpierw naprzemiennie ciepła / zimna woda na nóżki, żeby pobudzić krążenie. Później 10 min moczenia nóg w chłodnej wodzie. Zaangażowałam Mż zrobił mi masaż szczotką z włosia naturalnego od stop do pupy przez10min. następnie wmasował żel Latan, nóżki na 20 min lądują na podwyższeniu tak żeby były wyżej niż serce. Rano obudziłam się pięknie zeszła mi opuchlizna z nóg w tym z prawej mega powiększonej:D Dziś pocieszyłam Mż że znów zaczynamy zabawę bo nogi mam jak baloniki:)

Witam się i ja dzisiaj.
Nadrabiam Was i nadrabiam a ze skończeniem trudno. Ja ani się nie golę sama, ani nie robię stóp. Bikini i nogi oraz pachy robię u kosmetyczki. Często mam teraz problem z utrzymaniem długopisu a co dopiero urządzenia golącego. Agulam jak używasz wosku u kosmetyczki to zobacz jaką ma firmę. Pamiętaj, że nie każdy wosk jest fajny a reszta to kwestia chyba wprawy...
Catsum trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę.
Ewa a Tobie dużo słoneczka przesyłam- ale aby nie było nie upałów.

Gosia i Bartek bikini, nogi i pachy robisz woskiem?

Dodatkowo nazbierało mi się strasznie plam na skórze. Już pomijając te na twarzy, które wszyscy prorokują, że zejdą, to mam w brązowej plamie pół jednej piersi i strasznie przebarwione na ciemno pod pachami :-(

Hobbit ja mam obie piersi w brązowych plamach szczególnie w okolicy pach, plus plama na szyji w dołeczku wygląda jakbym była brudna:)

Cześć:-)
dziewczyny współczuje Wam tych upałów, u mnie ledwo 23 st. w słońcu a ja już ledwo na zewnątrz wytrzymuje, Stopy mam tak opuchnięte, że nawet japonki są na mnie za ciasne:szok: i tym sposobem nie miałam w czym dziś wyjść po zakupy.
Co do pieprzyków to mnie żaden nowy nie urósł, mam wyżej na brzuchu jednego to tylko się rozrósł, muszę z nim porządek zrobić po porodzie. Włókniaki miałam jeszcze przed ciążą, ale teraz się tak rozeszły, że mam je wszędzie, pod pachami, piersiami, na szyi, nawet na brzuchu mi teraz rosną, na razie są takie malutkie.
Lilla słodka ta Twoja córeczka, aż chce się mieć już swoje przy sobie:-)

Mama_bobasa ja swoich butów nie zakładam od 2-3 tyg. do tej pory ratowałam się butami mojej mamy ale to tylko 2 pary, które mogłam wciągnąć na stopy. Ostatnio w CCC kupiłam klapki regulowane na paskach:) jedyne buty które jestem w stanie ubrać:)

czy moge teraz ja pomarudzic? :eek:

tak mnie gardlo boli, ze na prawde nie moge nic powiedziec :confused2: nic mi nie pomaga, a do tego suchy kaszel ktory jeszcze bardziej podraznia mi cale gardlo :no:

poza tym kupilam wczoraj ta szafe...wczoraj ja skrecalam, dzis z tata robilam reszte "porzadkow" w pokoju, wieszalisy polke, szafe do szafy i sciany przykrecalismy, platfon (czy jak to sie tam zwie przykrecalismy do sufitu), rano jezdzilismy po wszystkie srubki i inne pierdo,ly, a teraz padam na ryjka :no: wzielam sie na ogarnianie szafy, by zrobic miejsce na rzeczy dla malego i inne moje rzeczy, i co?mam wrazenie ze nadal mam za malo miejsca, albo z tego wszystkiego mozg mi sie wylaczyl i nie wiem co gdzie wsadzic zeby bylo logicznie poukladane tak, aby nie zabieralo za wiele miejsca :wściekła/y:

a i kupilam wczoraj taka waska polke na literki nad lozeczko, a raczej na moje jelitkowe literki (nie sa skonczone, a wstazki musze skrocic)

Zobacz załącznik 628506

Kopacz super napis:) niesamowicie podoba mi się biała cegła na ścianie:) to jest cegła czy tapeta?
Ja już parę dni jak szafy przeorganizowuję szukając miejsca na rzeczy dziecia. Ciężko znaleźć miejsce.

reklama
Agulam i Graża, tak robię woskiem nogi, bikini i pachy. Robię to od około 4 lat. Bikini i pachy robię woskiem na twardo bo tylko taki mój organizm przyjmuje w tych miejscach.

Hobbit nie zazdrość klimy, ona głównie służy do grzania w zimę, a w wakacje to dodatek :D

Odnośnie płyty, to ja mam elektryczną, ale wiem, że jak ta nie da rady to chciałabym indukcyjną. Dlaczego? Szybkość gotowania, a czasami czas jest na wagę złota, szczególnie przy dziecku. :D
Ja mam w domu wsio na prąd, nawet ciepłą wodę - takie uroki bloku. W zimę mam max opłaty 400zł. W wakacje jak robiłam słoiki to była max 250zł m-c.

Brochów akurat zamknięty tzn.porodówka bo remont. Przez to taka masakra w innych szpitalach.
Nie czytałam jeszcze tego linku. Muszę komputer odpalić jak Natalka zaśnie.

Ostatnia edycja:
Niech się streszczają :-D chodziło mi o to że reszta oddziałów jest otwarta.
Wiem że chcesz tam rodzić. Jakieś słuchy o zakończeniu prac? Słyszałam że się przedłuży ale już nie wiem czy to złe wróżby czy fakt.

Catsun - moj gin powiedzial, ze dziecko bedzie mialo dlugie nogi, ale nie odebralam tego jako jakas tragedie zyciowa :-p pewnie duzy chop sie urodzi

Kopacz - to sie Franek ucieszy z Twojego dziela! Tez mam malo miejsca i wczoraj staralam sie jakos zorganizowac. Jestem z siebie PRAWIE dumna, bo mam jeszcze jeden pomysl, ale do tego potrzebuje M bo ja dzwigac kartonow nie bede :cool2: musze tez kupic koszyczki, w ktorych bede trzymala swoja bielizne. Wczesniej byla w takich pojeminikach z ikea, ale one zajmuja za duzo miejsca. Chwilowo wrzucilam do siatek i potrzebuje tych koszyczkow wlasnie :p wtedy bedzie pwlnia szczescia ;)

Graza - taki skurcz przez caly brzuch. Czasami po lewej lub po prawej, ale to chyba dziecko i boli mnie jakby na @. Dzis dlugo bolal mnie brzuch :(

Graza poproszę przepis na ciasto:-)

U nas też nie można leżeć w szpitalu z tego powodu, że się ma wcześniaczka. Ta koleżanka co w zeszła niedzielę urodziła w 35 tc po prostu jeździ tam 8-20 i raz w nocy a tak to jest w domu. Mały mimo 2,5 kg nadal zostaje w szpitalu z powodu infekcji.

dzis byłam na Brochowie w szpitalu, na badaniach i u lekarza. zamkniete są wszystkie oddziały w tym wyższym budynku (nie wiem jak pediatria, na pewno od 3 piętra w gorę czyli od ginekologi, przez neonatologie, patologię, porodówkę). Lekarka mówi, że na razie bez zmian 14 lipca wznowienie przyjęć. i sobie zażartowała, że jak tydzień przenoszę to moge przyjść rodzić.

wyszłam z domu bo za ciepło. bylismy w galerii itd.. a potem zaczął mi się brzuch stawiac i boleć.leżę tera i odpoczywam..

reklama
nie, nie pada. Jedynie co to nie da rady załączyć wszystkich jednocześnie na max. Ale jakoś nigdy nie miałam potrzeby załączać wszystkich na raz i to na maksymalnym natężeniu.

Czyli pada:-D Właśnie dlatego powinno się mieć podpiętą siłę, żeby się DAŁO.

Zmykam spać, wreszcie chłodniej się zrobiło. Niech już w czwartek będzie chłodniej, bo do fryzjera trzeba iść, tak to nawet z domu nie wychodzę

Do góry