reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2014

Dobry wieczorową porą

Lilla - GRATULACJE! szybko poszło. Cudownie. ucałuj córeczke

Angelika - Tobie również GRATULACJE!!! Franio witaj na świecie

Pola - pij kolejne butle i trzymam kciuki

Małgorzatkar - jeśli będziesz spokojniejsza to pojedz a to ktg. Nie wyproszą przecież z IP a zobaczysz czy coś tam sie dzieje

Jagódka - nie ma to jak w domu :)

No i rozłożyła się. Uszy, gardło, katar no i czuję lekką gorączkę. Kiepsko. Jedno pranie zrobiłam, poprasowałam zalegające, kurze pościerane ale podłogi zostały jak były. No cóż, nie trzeba miec idealnych :p
Krzyzowych nie miałam. Staram się nie myśleć o porodzie bo się tylko nakrece i będzie gorzej :)
Igi przed chwila dopiero zasnął a poprzednią noc zarwał a powodu kaszlu, dzisiaj doszly duszności, kolejne sterydy poszły w ruch :( zasanawiam się czy to coś jedzeniowego czy może jakaś roślina. Nie wiem czy coś pyli w tym okresie

reklama
Graża wyniki są ok na moje oko. Białka w moczu nie masz?

Miałam bóle krzyżowe - u mnie przez tyłozgięcie prawdopodobnie, ciekawe jak będzie teraz, bo po pierwszej ciąży tyłozgięcie zginęło:tak:

Jagódka białko w moczu nieobecne. Pisałaś o tym że jak zacznie się poród to chcesz żeby wykonano USG a to nie jest standard? Z drugiej strony skąd mam wiedzieć że jest ok i mogę rodzić naturalnie?

Graza, a boli Cie ta noga? przy ruszaniu stopa, zginaniu kolana?

mocz wyglada ok, ale radzilabym zadzwonic do gina i to skonsultowac, jal masz taka mozliwosc.

W ciągu dnia jak za chodzę to zaczynam ją odczuwać. kostki nie widać jest tylko taki balon:( Ale dziecko cały czas wyraźnie czuję po prawej stronie. Może to jakiś ucisk?

Co do bóli - nie wypowiem się.
Dziewczyny wróciłam własnie z podwórka i przypomniało mi się że za tydzień pełnia....to co się wtedy u nas będzie działo :szok:

Sokoja o co chodzi z tą pełnią?

I kolejny dzień nie poszła spać w dzień!! ehh trochę zejdzie zanim się przeorganizuję :(
Jeśli chodzi o spanie, staram się na lewym, najpierw się kładę na prawy na trochę a potem już na spanie przekręcam się na lewym a i tak się budzę w nocy na siku to śpię na plecach. Marzy mi się już spanie na brzuchu
LilliMy poród wręcz wymarzony,super że tak szybko poszło, gratuluję bardzo, odpoczywajcie ile się da, szybkiego powrotu do domu życzę. Fajnie że cyckujecie bez problemu, oby tak dalej
Pola lekarze wiedzą co robią, trzeba im zaufać, i teraz czekać do ich kolejnej decyzji
mołgorzatkar zdrówka życzę. Ja miałam wywoływany poród więc nie pomogę
Catsun mój synek słucha tego co córcia, czyli była sobie żabka, kaczuszki, tic tak itp :)
Jagódka nie no prawidłowo!! żonka z piwkiem na kanapie a mężuś na szmacie:) hehe . mojego jutro motywuję do posprzątania łazienki, bo ja wszystko sprzątam na raty już teraz a że też mam jedną bawarię tak zaszaleję
limonka my dopiero od 8 miesięcy sami mieszkamy po 7 latach małżeństwa, tak że wiem jak się cieszysz :)
graza06 nigdy mi nie puchły nogi, ale chodź gdzie pisze że rozmiar buta może się w ciąży zmieniać, mojej kuzynce urosły stopy o rozmiar i już nie zmalał po porodzie. niestety nie pomogę przy interpretacji wyników, nie znam się wcale
katka ja miałam ale może nie będę straszyć
elifit ja miewam bóle krzyżowe podczas @ zawsze, i mam tyłozgięcie

ja jutro robię resztę prania bobaskowego, w poniedziałek jest tu wolne więc wyprawię mojego na dwór z małą i zacznę prasować, i wreszcie się spakować, musimy jechać jeszcze do ikei po materac dla małego, o i pościel, poszewki i zapewne jakieś inne pierdołki

Ianka nie strasz:) mam nadzieję że nóżki wrócą do poprzedniego stanu.

Czy Wam dziewczyny nie puchną nogi?

Lilla - ekspresowy porod, pozytywne nastawienie i obie czujecie sie dobrze - super :)Co tam u hospitalizowanych? Juz stracilam rachube :( Pola, Floriana, Dariunia, Limonka, ... ? Dobrze kojarze?Sokoja - ja jestem pewna, ze w pelnie bedzie hard core. Moge rodzic w sobote, bo wtedy M bedzie w domu :p Graza - jak jak kupilam w ccc klapki z regulowanym paskiem poczulam niesamowita ulge! W Gdansku byl tylko tydzien upalow, ale tak mi spuchly nogi, ze az kostek nie widzialam... Wydaje mi sie, ze bede miala wieksze stopy po porodzie i troche mnie to martwi, bo mam sporo butow na obcasie w rozmiarze 36 i sliczne sandalki :pGosia - ja sie boje Twoich opowiesci. Sa szczere az do bolu w doslownym tego slowa znaczeniu :p

Emyly trawa pyli i to mocno. Moje dziecko w trakcie odczulania i wykwitow pod kolanami nie brakuje, nos zatkany. Ja przez 3 dni pilam wapno. Nos zatkany, gardlo podraznione, wziew z 1 dawki poszedl na 2. Do tego znow opryszczka i krew z nosa. Takze nie dac sie tam.....

Dziewczyny mój Aru też katar i nic więcej
Czyli kurna alergia po tatusiu ehh :(

Nie wiem czy mi zostały większe stopy po porodzie. Ja generalnie jedną mam ciut większą. Nogi mi na razie tak bardzo nie puchną. W balerinach daje rade.

Hehe pełnia 14go albo piątek 13go ;)

Graza w pełnię podobno więcej porodów niż w innym okresie i podobno to się sprawdza :laugh2:. Także kto jeszcze nie chce, trzeba zaciskać nogi i czekać do następnej ;-)

reklama
Proszę się w pełnie tak nie sypać. Ja bynajmniej czekam przynajmniej do następnej czyli tam ok. 12 lipca chyba. Niektórym tutaj też tego życzę :)

Hubson szpital ogólnie robi dobre wrażenie, gdyż jest wyremontowany i kolorowy. Są 4 sale do porodów rodzinnych + awaryjna (jak się piguła śmiała na pełnię właśnie), więc nie odsyłają pacjentek, a w razie czego nawet na ip można urodzić ;p W końcu to szpital tylko ginekologiczno położniczy. Poród jest darmowy, znieczulenie zo też, ale trzeba mieć wypełnioną ankietę anestezjologiczną (konsultacja anestezjologa 30 zł).
Bierze się rzeczy tylko dla siebie + pieluchy i chusteczki dla dziecka. Dzieci nie kąpią w ogóle, no chyba, że jest bardzo brudne, to wtedy ukąpią. Jak się ma do nich daleko, to radzą się zbierać jak tylko będą regularne skurcze, nawet co 15 min, ale regularne, wtedy ewentualnie zatrzymają na patologi. A jeszcze KTG jest podpięte cały czas, ale można podobno chodzić.
W sumie to z tego co wiem, to nawet jak nie ma zwiedzania, wiem, że jak się do nich zadzwoni, to się umówią na takie dodatkowe (jedna para ze sr tak była). Jak byliśmy na porodówce, laska obok rodziła, ciągnęła gaz ostro, ale nawet nie krzyczała, gdzie położna stwierdziła, że grzeczna kobietka, a już do końcówki było blisko ;-)

Potwierdzam teraz pylą trawy, ale podobno one dłuuuugo pylą.

Obecna pełnia jest 13 w piątek. Graza dzieci lubią w pełnię wychodzić z brzuszków.
A puchnięcie skonsultuj z lekarzem. Zawsze to niekiedy lepiej dmuchać nieco na zimne.

Do góry