reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2014

Dobrze że we wtorek mam wizytę bo bym wyszła z siebie z nerwów i stanęła obok :p ja nie wiem jak to jest z tymi skurczami. Miałam poród wywoływany więc od razu konkret był.

Od 3 dni często mnie boli jak na okres i promieniuje na krzyże. Ale hmm to raczej skurcze nie są. Powiedziałabym coś w stylu że coś mi się na dole rozrasta ;-) z tym że to w moim przypadku bo przecież skurcz nie może trwać godzinami :-(

reklama
Malgorzatka, jak ma Cie to uspokoic to idz na ktg wczesniej niz w 38tc. Wychodze z zalozenia, ze jak cos niepokoi trzeba to sprawdzic.

Wlasnie 1 raz slysze, ze jak lozysko jest na tylnej scianie to sa bole krzyzowe.

Katka, czytam, ze udziela Ci sie atmosfera forum ;) nie Tobie jednej. Ale spokojnie, masz jeszcze czas :) powiem Ci, ze w 32tc mialam wiecej boli macicy i okolic niz teraz, wiec jak piszesz, pewnie cos tam sie rozrasta. Ale dobrze bedzie sprawdzic :)

Ostatnia edycja:
Poczytałam. Generalnie mało informacji na temat krzyżowych jest. Czynniki to ponoć:
- tylozgiecie macicy
- jak cie podczas okresu boli krzyż to przy porodzie też może
- ucisk na nerw przez dziecko

Czyli generalnie może się przytrafić każdej

Dziewczyny właśnie sprawdziłam wyniki z lab dot. moczu przepraszam że tutaj pytam ale jest więcej osób czy takie wyniki powinny mnie niepokoić? Badanie ogólne moczu jest ok tylko ten osad. pytam bo mi strasznie puchnie prawa noga i opuchlizna średnio schodzi po nocy a powinna zejść całkiem wizytę mam za tydz na 16.06. Będę wdzięczna za odp.
Mikroskopowy osad moczu (A19)
Nabłonki płaskie nieliczne w.p.w. / pojedyncze
Leukocyty 0-2 w.p.w. / 0 - 3 wpw
Erytrocyty swieze 1-3 w.p.w. / 0 - 2 wpw
Bakterie pojedyncze w.p.w. / nieobecne
Pasma sluzu dosc liczne w.p.w. /nieobecne

Graża wyniki są ok na moje oko. Białka w moczu nie masz?

Miałam bóle krzyżowe - u mnie przez tyłozgięcie prawdopodobnie, ciekawe jak będzie teraz, bo po pierwszej ciąży tyłozgięcie zginęło:tak:

reklama
Do góry