reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2014

J.von.papilon to że lekarz ma stary sprzęt do usg to nie znaczy że nie potrafi nic na nim obejrzeć. Sprzęt to nie wszystko, umiejętności są ważniejsze, nawet na najlepszym aparacie konowal nic nie zobaczy...a zawsze możesz na usg polecieć gdzieś prywatnie ... Ja w pierwszej ciąży usg miałam robione tylko 4 razy czy 5 a nie na każdej wizycie i jakoś przeżyłam. Lekarz bada potem przez macanie brzucha i potrafił określić prawie dokładnie wielkość bobasa!

reklama
aNilewe_ zgadzam się w 100% - najpierw każdy skurcz powodował, że biegłam do łazienki sprawdzić czy coś złego się nie dzieje i cały czas miałam wizję najgorszego. Dziś rano pomyślałam, że urodzę zdrową i śliczną dzidzię i o dziwo jakoś mniej się stresuję, nie mówię, że wcale, ale dobre nastawienie pomaga:)

muszę spróbować z tym magnezem, mówicie, że to bezpieczne i nie muszę najpierw radzić się gina?

W Poznaniu mam ten sam problem co w Szczecinie, też mi oferują terminy na styczeń:crazy:

Dziewczyny ja w piątek obdzwoniłam wszystkich lekarzy, do których chciałabym pójść na nfz-większość ma już zapisy do maja 2014, czyli przed samym porodem mogłabym pójść na 1 wizytę...paranoja!!W poniedziałek będę się starała potwierdzić ciążę u kogokolwiek... Potem będę chodziła już prywatnie. Teraz szkoda mi kasy. MOże tonie ciąża a jakieś zaburzenia hormonalne?;P j.von.papillon ja też się denerwuję, bo nie wiem czy jestem w ciąży i jeśli tak to który tydzień...la luna życie jest przewrotne:)

Anka powodzenia na wizycie. Koniecznie pochwal sie zdjeciem. Ja jestem na podobnym etapie bo wg wcześniejszej owulki dzidzia powinna byc starsza jak suwaczek pokazuje.

jagodka masz racje ze jak ma sie cos popsuc to i duphaston nie pomoze (ja przy poronieniu tez bylam na duphastonie), ale trzeba byc dobrej mysli! mam nadzieje ze dzis masz juz lepszy dzien ;-)

Kum moj maz wlasnie duzo mniej sie cieszy, bo sie boi po ostatnim... mysle ze jak uslyszy serduszko to zmieni nastawienie.

witajcie

O Susel jestes :) ale fajnie strasznie sie ciesze, że się udało. Możemy mieć podobny termin porodu z USG, gdyż ja też miałam owulację w graniach Wszystkich Świętych.

Ja uważam, że usg powinno być trochę wiecej niż jest przewidywane na nfz. Chociaż co drugą wizytę. Pewne nieprawidłowości można tylko zobaczyc przez usg. U mnie tak było. Miałam nie miec usg już pod koniecale jakoś mi zrobili i się okazało, że nagle ilość wód płodowych strasznie zmalała i następnego dnia miałam już robioną cesarkę.

La luna
witaj ;) fajnie mieć tyle dzieci w domu. Pomogą Ci coś i na pewno zawsze jest wesoło z taką gromadką.

Ja jutro mam pierwszą wizytę. Mam nadzieje, że lekarz mnie nie skarci, że tak szybko po cc jestem w ciąży. Byłam miesiąc temu u innego powiedział, że moge się starac, bo wszystko się ładnie zagoiło. Wczoraj miałam pierwszy objaw. Zgage, jak ja tego nie lubie. Wypalało mnie od wewnątrz.

Miłej niedzieli

Dzień doberek:) ja juz od rana na nogach w pracy....12h przede mną! Jutro pierwsza wizyta, i juz czuje motylki w brzuchu na sama myśl:) życzę Wam miłej niedzieli:) chociaż Wy sie wyspijcie dzis:)

Witam,
Undomiel7 magnezu nie przedawkujesz, w razie czego dostaniesz biegunki i juz :) wit c też sie nie przedawkuje, bo nadmiar jest wysiusiwany.
Masakra z tymi wizytami na nfz! Ja na szczęście mam abonament z pracy więc sie nie martwię

I ja was kochane witam niedzielnie ,dzieci w nocy mi szalaly i mialam już dosc ,spalam jakieś 4 godz :-(, przed 7 już dzieci powstawały .
Zaraz jedziemy na zakupy bo w lodówce światło .
Ja z M popsztrykalismy sie wczoraj i dziś milcząca niedziela :-(.
Czytałam właśnie ze na mdłości dobra herbatka imbirowa ,chyba sobie taka dziś zakupie :-).

U mnie od wczoraj mdłości ,trochę do pana K sie tulilam ,czasem mnie tylko ciągnie :-(, i zaczęłam być bardzo wrażliwa na wszelkie zapachy .

Ja jutro na 13 usg już też mam motylki w brzuchu,strasznie nie mogę sie doczekać,widze ze wiele z nas ma jutro wizyty , 3 mam kciuki za nas wszystkie .

Miłej niedzieli

reklama
ja też z tych zapylonych w końcówce października, bo coś mi się owulacja spóźniła.

Dziewczyny po poronieniu, głowa do góry (wiem, wiem łatwo się mówi) ja tez pierwszą ciąże poroniłam, jak zaszłam w drugą myślałam, że umrę ze strachu, że historia się powtórzy. Ciąża w dodatku z przygodami, ale teraz ta "ciąża" biega po salonie, a ja próbuję bezskutecznie Go ubrać ;)

Do góry