reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2014

podejrzewam że 11mm to była wielkość pęcherza ciążowego, może za wcześnie aby zobaczyć zarodek. widac że pierwszy lekarz coś nie w humorze i zwykły cham.

też mam problem z wyborem lekarza.. nie chcę chodzić prywatnie bo szkoda kasy. tam gdzie chodzę lekarka okej, ale zawsze kolejki, mało czasu, sprzęt też słaby.. ale chyba będę tam chodzić. pójdę prywatnie na USG 3D/4D za które i tak trzeba płacić dla własnej spokojności.. oni tam swoje widzą na usg..byłam tez u innego lekarza, jeszcze przed ciążą, zastanawiam się czy nie chodzić do niego..podobno fajny, ale miałam wrażenie że przeszkadzam.

reklama
-witam i zarazem zegnamx,x bo sie wybieram spac... hehe wybieram-caly dzien w lozku i ja sie wybieram:-D
xtak piszecie o tych nudnosciach,a ja nie mam zadnych...nie wiem czy sie cieszyc, czy martwic, ze cos nie tak...
Pgolnie moj maz przyniosl mi dzisiaj kubelxek KFC, ale M wciagnal miecho a ja obgryzlam chrzastki haha. Ogolnie to chodzi za mna kapusniak mojej tesciowej ze swiezej kapusty...no, ale nieststy tesciowa w pl, wiec moge sobie pomarzy. Dzisiaj caly dzien mialam pobolewania w bodbrzusxzu tak juz pisalam i stwierdzam, ze to moj nowy objaw ciazy, bo tak jeszcze nie mialm zeby mnie bolalo tzn bol jest mniejszy niz mialam dotychczas przed miesiaczka i bardziej ciagnacy w dol.
Ehh jutro USG i oby wszystko bylo pozytywnie:-)

Witam nowe mamusie na Forum...rzeczywiscie poszalalysmy w tym pozdzierniku haha

Spokojnej nocy zycze Mamusiom i fasolkom:-)

[QUOtekoppacz;10254066]wiesz chodzi o to ze jak niektore z nas tutaj juz raz poronilam..i teraz sie tego boje :([/QUOTE]
Wiesz co ja też poronilam i to we wrześniu ale cieszę sie każdym bólem bo jest on jedynie dowodem ze maluszek rośnie.
Nie obraz sie ale wkrecasz sobie to co najgorsze. Ciesz sie. Cud w tobie rośnie i uwierz w to ze nigdzie sie tym razem nie wybiera. Jak zaczniesz myśleć pozytywnie to raz dwa przestaniesz analizowac kazde zaklucie. Naprawdę.
Jes

Kum z tego co czytałam to dziewczyny nawet w 4 czy 5 tygodniu mają porobione bety i usg widziały
A ja się martwię, bo to już zaraz 8 tydzień, a ja nie mam nic.
Dlekarzy w Szczecinie są problemy z dostaniem się, a przed 10 tygodniem trzeba mieć kartę ciąży założoną żeby móc starać się o becikowe. A tu najwyraźniej lekarza się z tym nie kwapi niestety

A co do USG 3D/4D też o tym myślałam ale to raczej później już
Myślałam też, żeby mojej mamie zrobić pierwszy prezent na dzień babci i dostałaby filmik z takiego usg (byłby już jakiś 17 tydzień) więc widoki piękne :-)

jakoś wydało mi się że w 5 tyg jesteś. poradzić ci nie poradzę, lekarzy nie znam w szczecinie. ale trochę dziwnie, że nic nie wiesz. ja wiedziałam od razu. usg beznadziejne, tez mały ekranik, ale fasolka - biała plamka była i mały migoczący punkt, który jest zalążkiem serca był widoczny.. jak poroniłam też widziałam, że serce stoi.

ja znalazłam przychodnię do której rejestrować sie nie trzeba.... jest to przychodnia przyszpitalna. ma to swoje plusy i minusy: plus, codziennie moge pójść, no oprócz w łykendy, badania na miejscu, jak miałam problem ostatnim razem to lekarka szybko mnie pokierowała.. minusy: przychodnia razem z izba przyjęć gdzie codziennie pełno babek czeka na przyjęcie, jest zamieszanie i na usg trzeba czekać, bo jest jedno z izbą przyjęć. nigdzie nie ma ideału.

w szczecinie na pewno ze 2 szpitale są. zadzwoń dowiedz się czy mają przychodnie ginekologiczną. albo sprawdź na stronie.

Witam przyszle mamusie .......trzy dni temu wyszly mi dwie kreseczki na tescie jeszcze nie bylam u lekarza ale z moich obliczen wynika,ze to bedzie poczatek lipca.Ta ciaza jest dla nas niespodzianka;-):-pmamy juz gromadke dzieci:corke mojego meza z pierwszego zwiazku19lat,syna mojego z pierwszego malzenstwa18lat,wyczekiwana coreczke (wspolna czekalismy na nia dwa lata)basia ma teraz skonczone dwa latka....no i teraz bedzie niespodzianka:-Dwlasnie sie przeprowadzilismy i niestety mala powaznie sie rozchorowala to juz drugi tydzien wiec nawet nie mialam czasu zastanawiac sie dlaczego nie pojawil sie okres myslalam,ze to z powodu zmeczenia a tutaj szok (poczatkowo)i wielka radosc starsze rodzenstwo przyjelo wiadomosc z lekkim rozbawieniem(grozili,ze sie wyprowadza)ale tez sie ciesza.............:happy:
pozdrawiam wszystkie lipcoweczki

Szpitali i przychodni jest od groma i w tym problem
Po pierwsze uważam, że po to mam opłacane składki zdrowotne, żebym mogła korzystać z usług finansowanych przez NFZ
Po drugie tu nigdzie nie ma miejsc - to paranoja jakaś
Wielki Szczecin tyle placówek i nigdzie nie ma miejsc obdzwoniłam już z 15 przychodni, bo po 3 wizytach jak słyszałam, że na fundusz nie mają miejsc do końca roku, a na nowy rok nie zapisują, to zrezygnowałam z jazdy i załatwiam wszystko telefonicznie.

Będę się dowiadywać w przyszłym tygodniu ...

reklama
Do góry