reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2014

Poczułam lekki niepokój, że to JUŻ!!!! :szok: Zaczęło się rozpakowywanie :szok:

Czuję, że chyba dzidzia mi się w brzuchu poprzestawiała. Coś tam się dzieje na dole :-) Może ułożyła się właściwie :-) Dowiem się niestety dopiero za tydzień.

Jagódka w domu jednak człowiek się lepiej czuje. A więc wychodź i leż, odpoczywaj, nabieraj sił ;-)

Mika mój mąż przy tej ciąży też inaczej do tego podchodzi :-( wolałabym by bardziej się wczuwał, a on prawie nic :wściekła/y:

Lilla ja zawsze z mężem na wizyty chodzę. Przynajmniej tyle :rofl2: Dla mnie to ważne. Ale są też faceci, którzy nie pójdą, nie bo nie. I wołem takiego nie zaciągniesz. A będziecie rodzić razem?

Mnie najbardziej wkurza ta papierkologia przed porodem, milion pytań, wypełniania rubryk... bla bla. Ja to szłam na wywołanie ale ja pierdziuuu jak ktoś ma częste skurcze i musi siedzieć na dupce i na pytania odpowiadać. Można fisia dostać.

reklama
jest Zosia :) 1920 g jeszcze jej nie widziałam bo leży na patologii ale chyba wszystko jest Ok. Urodziła się wczoraj o 14.12. Informacje o zdrowiu będę miała jak tam pójdę a po cesarce czekam na męża bo sama nie dam rady. Ale malutka oddychala wczoraj sama i wyniki też były Ok więc mam nadzieję że dalej tak jest. Mała ukradła serce tatusiowi.

Ewa, ale wiadomosc! Gratulacje!!! Duzo zdrowia dla malutkiej i dla Ciebie!
Mamy 1 czerwcowe lipcowe dzieciatko :)

Jagodka, niech pessar sie dobrze trzyma, szyjka dosc dluga, wiec powinien trzymac sie jak nalezy. Fajnie, ze jutro juz do domu.

Ja tez jestem za zalozeniem watku z narodzonymi dziecmi. Cos czuje , ze juz niedligo sie zacznie wysyp :) Taki watek to chyba moderatorka powinna zalozyc?

Ostatnia edycja:
ewa66 gratulacje!!! :-) Daj znać jak przebiegło pierwsze spotkanie :-)

Jestem trochę w lekkim szoku, że już zaczęły się porody, tym bardziej, że z Ewą miałyśmy wspólny termin :-)

jest Zosia :) 1920 g jeszcze jej nie widziałam bo leży na patologii ale chyba wszystko jest Ok. Urodziła się wczoraj o 14.12. Informacje o zdrowiu będę miała jak tam pójdę a po cesarce czekam na męża bo sama nie dam rady. Ale malutka oddychala wczoraj sama i wyniki też były Ok więc mam nadzieję że dalej tak jest. Mała ukradła serce tatusiowi.

Ewa GRATULACJE!!! :-D:-D:-D Ja też się wzruszyłam :tak: ja też od razu czułam bardziej zmieszanie, ale to się szybko zmienia :-D
Mam nadzieję, że dobrze się czujesz i, że niedługo pochwalisz się zdj. córeczki :-D

Wy mi nic nie mówcie o zbliżających się terminach, bo ja jeszcze 3 tyg mam zamiar pracować :tak: ale ja mam termin 30.07

Ostatnia edycja:
Katka - nie lubię określenia rodzić razem, M. to co najwyżej może być przy porodzie :-p niech nie myśli sobie, że jak przetnie pępowinę to dokona jakiegoś czynu niemożliwego :-) i będzie mógł się chwalić, że rodził. A jak chce się tak chwalić to zaproponuję mu nacięcie krocza, w ramach solidarności albo przynajmniej lewatywę i golenie. :cool2:

Ewa66 gratulacje!!! Dużo zdrówka teraz dla Zosieńki i oczywiście dla Ciebie też. Czekamy na wieści po pierwszym spotkaniu :-)

Lilla pytałam skąd jesteś, gdyż... a w sumie to mój pytał skąd jesteś, w związku z imieniem dla Twojej córeczki. Jak u mnie się mówi po polsku w domu, tak u niego śląską gwarą równo zlatuje (ja ich niekiedy nie rozumiem jak ze sobą gadają) i właśnie mój się pyta czy wiesz co znaczy zol po śląsku? ;-)
Od razu powiem, że nie mamy na myśli obydwoje nic obraźliwego, ani się nie naśmiewamy, tylko tak nam się pokojarzyło :tak:

Też uważam, że plan porodu powinien być nieco inaczej nazwany. Bo to w sumie mają być nasze oczekiwania, które chciałybyśmy aby były spełnione w miarę możliwości. A jak to mówią, przy porodzie jak na wojnie...

E tam Michalina, to czepianie się szczegółów. Rodzić razem a rodzić razem ze mną :-D jedno i to samo tylko mniej do wymówienia a i tak każdy wie o co chodzi :-D

ja do porodu mam jeszcze 2 miechy i tego się będę trzymać :-D

Ewa gratulacje! zdrówka dla Was obu, super że sama oddycha:-)

koleżanka z terminem na 13 lipca, która się wypakowała w niedzielę rodziła sn, mały ma 2,5 kg i też już samodzielnie oddycha, ale z powodu infekcji jest w inkubatorze, poród był ekspresowy, w godzinę od przyjazdu do szpitala mały już był na świecie:-)

czyli czerwiec zaczął się dobrze:-):tak:

reklama
Nie czytam was, nie czytam was, nie czytam :-D:-D:-D

Biorę się za przegląd szafy ;-) ciuszki ciążowe, w które już nie wchodzę, będę wyjmować i przygotuję do sprzedaży. Tak chomikowałam ;-) a już nawet nie wcisnę. Może innym się przyda bo ja trzeciej ciąży nie planuję :-p

Do góry