reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2014

no nie zartuj ze pada:szok:oby domnie nie dotarlo :dry:
tak w sprawie porodu

no u mnie już prawie od godziny leje i grzmi,a mój m jest w centrum i u nich jeszcze nie pada :-) więc to chyba jakieś lokalne

powiedz mi jak to jest jeśli wynajmę położną, a ona akurat tego dnia będzie miała dyżur w szpitalu? albo inną pacentkę? przecież nie jesteśmy w stanie przewidzieć dokładnej daty porodu....

reklama
moja paczka z Gemini przyszła szybko :confused: czekałam jakieś 3-4 dni

planu porodu nie piszę - (właśnie, skąd ja mam wiedzieć, czy chcę lewatywę albo golenie krocza? po co mi golenie krocza?)
nie mam żadnej "zaprzyjaźnionej" położnej z którą bym sobie mogła porozmawiać...

jestem w trakcie drugiego prania i pakowania swojej torby :tak: weszłam na kompa trochę rozprostować plecy :baffled:

Jagódka - ciekawe co shinybox na Twoją reklamację...

hellou

u mnie pranie suszy się na balkonie, słońce mam do 11-12 a potem tylko wiaterek i to też słaby, bo mój blok jest w kształcie takiego niedomkniętego O, a balkon od środka jest. ale już właśnie jedna pralka mi wyschła i pierze się kolejna. jadę dziś do rossmanna kupić lovelę i może zacznę prać od jutra, taki plan niby jest, a jak wyjdzie, się zobaczy :D

Kopacz, dzięki za info, ja się przejadę, pewnie na usg nie doczekam się, ale z chęcią przytulę butelkę, bo pewnie będą rozdawać butelki i smoczki :p

Ewa trzymaj tam nogi zacisnięte, najważniejsze, że jesteś pod stałą opieką

Agulam, w doz odbierasz zamawiane produkty w wybranej aptece w twoim miescie.

Ja na razie nie mam planu porodu ale z racji tegoze zamierzam rodzic w prywatnym szpitalu to mysle ze ustale z położna i lekarzem jakie sa moje oczekiwania.

Dziewczyny mam pytanie techniczne. Moja pralka jest malutka i nie ma zbyt wielu funkcji a jedynie kilka podstawowych programów (w tym brak programów dziecięcych).
Wlasnie piorę kocyki i ręczniki na programie "pranie szybkie 40 st." Czy powinnam po skończeniu tego prania ustawić dodatkowe plukanie?

Ja nie wstawiam na dodatkowe płukanie, w końcu i tak piorę w dzieciowym płynie.
U mnie też już pierwsza tura wyschła.
Torba do szpitala w 90% spakowana, muszę dołożyć sztućce, kubek, papier toaletowy, tantum rosę i jakieś tam pierodły, ale najważniejsze już mam.

hellou

u mnie pranie suszy się na balkonie, słońce mam do 11-12 a potem tylko wiaterek i to też słaby, bo mój blok jest w kształcie takiego niedomkniętego O, a balkon od środka jest. ale już właśnie jedna pralka mi wyschła i pierze się kolejna. jadę dziś do rossmanna kupić lovelę i może zacznę prać od jutra, taki plan niby jest, a jak wyjdzie, się zobaczy :D

Kopacz, dzięki za info, ja się przejadę, pewnie na usg nie doczekam się, ale z chęcią przytulę butelkę, bo pewnie będą rozdawać butelki i smoczki :p

Ewa trzymaj tam nogi zacisnięte, najważniejsze, że jesteś pod stałą opieką

tez chyba sie przejade :happy2:

Witam sie i ja :)

Ewa to dobrze, że tak wyszło przynajmniej jestes pod stałą opieką :)

U nas plan porodu chyba muszę mieć. Za tydzień idę do położnej to się dowiem :) Tyle, że tutaj piszesz wszystko co chcesz. Typu: czy położyć dziecko od razu na brzuchu mamy, czy partner przecina pępowine, czy zgadzam się na nacięcie ewentualne, czy dziecko maja kąpać przy mnie czy mogą w osobnej sali itd.

Ja z praniem nie mam już prblemu bo kupiliśmy suszarkę elektrtczna. W uk jest straszne wilgoć i o ile w lecie można wystawić na dwór to w zimie w ogóle pranie mi nie schło a potem zaczynało śmierdzieć i musiałam prać jeszcze raz. Także syzyfowa praca.

Ja wczoraj wstepnie ułożyłam na stole to co chce wziąć do spzitala. Dzisiaj to wepchne do torby i zobaczę co z tego wyjdzie :D

Poza tym jestem na etapie prania pościeli bo wczoraj łóżeczko z dodatkami przyszło a dzisiaj bedziemy skręcać:D:D

No i wizyta u dietetyka ale to zwykła kontrolna wizyta także pewnie nic ciekawego się nie dowiem :)

Miłego dnia

Pola ja na początku dorzucałam dodatkowe płukanie. Tym bardziej,że prałam w proszku a nie w płynie. Zawsze troszkę gorzej się wypłukuje...Taka moja teoria. Teraz też pewnie na początek tak zrobię.

Ewa,lepiej ,że siedzisz w szpitalu pod opieką niż w domu stresować się cisnieniem, brakiem leków i obrzękami.

Byłam dziś w Rosmannie, kupiłam żel do kąpieli dla małego i dla siebie pojemniczki. Zobaczymy jak to wyjdzie.

Wreszcie też zaliczyłam fryzjera i mam krótkie włoski, ubyło mi 3 kg, choć fryzjerka stwierdziła,że wyglądam na opuchnieta i chyba przytyłam więcej niż poprzednio. I cóż ma rację:-(

Małgorzatka dzięki za przypominienie o galerii Pod debami. Chyba się tam przejedziemy.

W Warszawie to chyba same cięzarne, w rosmanie tylko spotkałam chyba 5, przed sklepem kolejne 3

Do mnie Gemini właśnie dziś doszło....

No i zaszalałam na ciuchach, dla mnie spodnie roll-up z H&M za 10.
Dla dzieci sporo , cała torba, za 60 zł. w tym komplet chyba też z H&M czapeczka i spodenki pewnie za 4-5 zł,prawie nówki.

Ostatnia edycja:
no u mnie już prawie od godziny leje i grzmi,a mój m jest w centrum i u nich jeszcze nie pada :-) więc to chyba jakieś lokalne

powiedz mi jak to jest jeśli wynajmę położną, a ona akurat tego dnia będzie miała dyżur w szpitalu? albo inną pacentkę? przecież nie jesteśmy w stanie przewidzieć dokładnej daty porodu....
u mnie wlasnei grzmi:szok:na razie daleko..
wiesz ja tez pierwszy raz umawiam sie z polozna,moaj siostra rok temu sie umawiala w tym samym szpitalu(ale z inna)i po prostu polozna jest na jej tel tzn ze jak nie ma dyzuru to dojedzie.wzcesneij byla u niej kilka razy wszpitalu i dawala juz jej jakies czopki na skrocenie szyjki itp.jak w niedziele sie dowiem wiecej to Ci napsize:)
no nie wiem jak to by bylo jakby np inna pacjenke miala,pzreciez na dyzurze jest kilka poloznych wiec moze podzieli sie robota,nie wiem:dry:

moja paczka z Gemini przyszła szybko :confused: czekałam jakieś 3-4 dni.
toszybko:)

Agulam, w doz odbierasz zamawiane produkty w wybranej aptece w twoim miescie.

Dziewczyny mam pytanie techniczne. Moja pralka jest malutka i nie ma zbyt wielu funkcji a jedynie kilka podstawowych programów (w tym brak programów dziecięcych).
Wlasnie piorę kocyki i ręczniki na programie "pranie szybkie 40 st." Czy powinnam po skończeniu tego prania ustawić dodatkowe plukanie?
dzieki za odp:)
ja nigdy nie nastawialam dodatkowego prania.....

chyba bedzie burza ,nosz kurka...

reklama
Ja nie wstawiam na dodatkowe płukanie, w końcu i tak piorę w dzieciowym płynie.
U mnie też już pierwsza tura wyschła.
Torba do szpitala w 90% spakowana, muszę dołożyć sztućce, kubek, papier toaletowy, tantum rosę i jakieś tam pierodły, ale najważniejsze już mam.

a tantum rosa będziesz używała z atomizera?

ja się nie mieszczę w te torby, które przewidziałam... muszę to jakoś inaczej zorganizować

Do góry