reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2014

elifit, czy Ty chodzisz do gin prywatnie czy Państwowo? Z tego co mi wiadomo to państwowo nie dostaniemy skierowania na cytomegalie, toxo czy różyczkę.
Kochana państwowo! Fortunę bym wydała na te badania. Do mojego lekarza chodzę i prywatnie i państwowo. Państwowo muszę dojeżdżać 20km, ale w razie wu muszę mieć własnie po to żeby kasy nie tracić na badania, i l4 w razie czego wziąć.

Wiatr&woda przytulam również. Bardzo mi przykro :(

Kopacz życie samo pisze scenariusze, tak ja sobie tłumaczę. I tak możesz powiedzieć mamie. A jeśli chodzi o umowę to idź może do gminy i zapytaj włodarza czy nie ma jakiej grupy interwencyjnej żeby cię przyjąć. Nie musisz mówić o ciąży, oni mają kasę z Unii na zatrudnienie. Może ci pomogą.
Patrząc na twoja historię z prolaktyną to tylko się cieszyć że dzidziuś się udał bez leczenia. Ps. moja siostra też miała problemy z prolaktyną nie wiadomo czemu i też jest mamą 2-letniej dziewuszki.

Ostatnia edycja:
reklama
toxo robią państwowo, ;)

szkoda, że nie wszędzie. ja badanie na toxo muszę robić prywatnie.

Kopacz, wiem, że to w twojej sytuacji trudne ale musisz myslec pozytywnie. Twoja ciąża to fakt, i mama musi ten fakt zaakceptować. Teraz absolutnie nie ma znaczenia jej zdanie. Teraz ona powinna Cie wspierać i uważam, że powinnaś jej powiedzieć, że tego właśnie od niej oczekujesz bo Twoja sytuacja jest naprawdę trudna, nie masz partnera, ale masz wyczekane dzieciątko pod sercem, o które musisz dbać.

Kochana państwowo! Fortunę bym wydała na te badania. Do mojego lekarza chodzę i prywatnie i państwowo. Państwowo muszę dojeżdżać 20km, ale w razie wu muszę mieć własnie po to żeby kasy nie tracić na badania, i l4 w razie czego wziąć.

Elifit, to trafiłaś naprawdę super. Ja w pierwszej ciąży robiłam te wszystkie "dodatkowe" badania prywatnie, a państwowo dostawałam skierowanie tylko na te podstawowe tzn morfologia, mocz itd.

pola ile prywatnie toxo?

Teraz jeszcze nie robiłam, ale w pierwszej ciązy robiłam 3x i jeśli dobrze pamiętam to płaciłam ok 25-30 zł za badanie w klasie IgG i tyle same w klasie IgM.

Witam.juz raz napisalam a nawet sie rozpisalam i nie dodalo mojego postu:wściekła/y:
W skrocie o sobie. Ania 27 lat pierwsza ciaza obexcnie 6+3. od 3 lat starania na 21.11.13 pierwszy Termin na invitro a tu taka niespodzianka.
Pisze akurat ze szpitala do ktorego trafilam juz po raz drugi z powodu plamien. Lekarz stwierdzil krwiaki takze leze pod kroplowka i wyczekuje.
Mam do Was pytanie...czy lekarz moze w czasie badania usg dopochwowego stwierdzic prawidlowo rozwijajaca sie ciaze w 6 tygodniu? Strasznie mnie to meczy. juz nie plamie, ale boje sie o ciaze czy jest wszystko ok. lekarz twiedzi ze jest wszystko dobrze, ale moze tez bylyscie w takiej sytuacji i mozecie mnie uspokoic.

Aniu spokojnie , usg dopochwowym może tak stwierdzić wiec się nie martw napewno wszystko będzie dobrze, plamienia na etapie początku ciaży się zdarzają.. będzie dobrze trzymam kciuki!!! WITAJ :)

Witaj Aniu, jesli lekarz mówi, że wszystko jest dobrze to musi tak być. Badanie USG jest najpewniejsze na tym etapie ciąży. Przy okazji kolejnego badania poproś lekarza, aby Ci pokazał maleństwo i jego serduszko - wtedy napewno bedziesz spokojniejsza.

Wiatr&woda bardzo mi przykro i bardzo współczuję :-(.

Aniu tak jak dziewczyny mówią ,spokojnie plamienia na początku sie zdażają ,ja też mialam i to przy dwujce dzieci ,a jak lekarz mówi ze jest ok to jest ok ,a ty sie ciesz a nie zamartwiaj :-).

Ja z dziecmi zupy pojadlam ,za drugie trza sie brać ,ale mi sie nie chce .

Ostatnie usg mialam robione w srode i widzialam tylko dwie biale kropeczki wewnatrz macicy. No, ale lekarz chyba wie lepiej czy jest xwszystko ok. Sataram sie nie xdenerwowac, ale od 3 lat marzymy o dziecku i kazde najmniejsze uklocie, scisnieciexx badz ciagniecie w podbrzuszu przyprawia mnie o zawal serca. Na tyxm etapie powinnam sie nie denerwowac i to juz mi kazdy powtarza, ale pomimo staran nie da sie nie myslec o tym, ze moze dojsc do najgorszego.
A tak wogole to mieszkam w Niemczech i tutaj nie przeprowadza sie badan na bhcg z panstwowej kasy chorych:-) smieszne co?

reklama
Anka ja też plamiłam w pierwszej ciąży w okolicach 6 tygodnia, dostałam leki, nakaz oglądania seriali i mam niespełna 2 letniego Syna:)

Do góry