aNilewe jeśli pytasz o objawy to zaczęło się od niedzieli. Miałam okropne mdłości, było mi słabo i przez cały dzień ledwo żyłam, do tego zgaga, odbijanie. Wtedy myślałam, że się strułam. W kolejnych dniach osłabienie, zgaga, uczucie obżarcia po malutkim posiłku. Bóle brzucha takie jak w okresie, takie ukłucia. I skapnęłam się, że coś jest nie tak...
jagódka zerknełam na Twoje kreseczki-super pamiątka!!
Dziewczyny powiem wprost, że nie planowałam tego dziecka
Nie mam takiego parcia jak w pierwszej ciąży, że szybko muszę iść do gina i się upewnić, bo szczęście mnie rozsadzało
Teraz co ma być to będzie. Mam niespełna 2 letniego Synka, który jest całym moim światem. Wiecie finansowo też nie zawsze jest różowo, a chcę zapewnić dużo mojemy Synowi, z dwójką dzieci jest gorzej, by to spełnić. KOlejna sprawa to poród, problemy z karmieniem, kolki i inne sprawy.... NIe myślcie o mnie źle, będę się napewno cieszyć, ale chwilowo jestem w szoku i ciężko mi zmienic wszystkie plany...
Kochana my Cie tu rozumiemy i normalne to ze nie musisz skakac z radosci,ale wiem ze pokochasz to dziecko odrazu,wiem ze juz je kochasz :-)
WITAM,
o dziwo dziś wstałam i zjadlam śniadanie bez rewolucji! więc chyba wykorzystam czas i pojadę do sklepu, jakiejś bluzki potrzebuję i sweterka ...
Venus, my co prawda planowaliśmy Olę i staraliśmy się o nią 5 cykli, ale też mam dylemat czy dam radę z dwójką, czy dam radę kochać po równo, równo czas rozdzielić, no i oczywiście czy małe będzie tak samo fajne, kochane, super jak starsze..
eeeeeeeee chyba za wcześnie się cieszyłam... kurde, zjeść kanapkę zjadłam i było ok, ale jak się napiłam, mdłości wróciły...bleeee
Kochac bedziesz je napewno po rowno,nie da sie inaczej,Roznica tylko w tym ze od jednego bedziesz wymagac inaczej niz od drugiego a to wychodzi z racji wieku co pozniej i tak sie redukuje i wymaga sie to samo od kazdego dziecka,ale uwierz kochac bedziesz tak samo mocno.
Ja to teraz milosc na 3 bede musiala podzielic i nie widze w tym problemu :-)
dzień dobry, obudziłam się (jak zwykle odkąd jestem w ciąży) niewyspana no i z takim bólem głowy jakby po imprezie jakiejś... To tak jakby mieć kaca bez przyjemności związanych z imprezowaniem... Trochę mnie dziś mdli, ale poza tym jest ok. Jak czytam że was męczą mdłości i wymioty przez cały dzień to się zastanawiam jak to jest, że mi tego oszczędzono, ale ok, dziękować i nie wywoływać wilka z lasu.
Podziwiam też jak ogarniacie pracę, starsze dziecko i siebie w ciąży.... to się w ogóle da? szacunek!
Życzę wam miłego dnia i pozdrawiam ciepło :-)
Nie wywoluj wilka ,nie wywoluj tylko ciesz sie ze mdlosci nie masz :-).
Ja tez podziwiam was z roznica tak malych dzieci,u mnie uwarzam ze tez jest mala 2lata i 2 miesiace i poczatek byl okropny.Teraz bede miala 3 i dzieci tez dorosle nie beda i jakos to trzeba bedzie zorganizowac :-)
ja bym sie jeszcze nie cieszyła z braku wymiotów ;P 8 tydzień u mnie idzie a od trzech dni mnie mdli ;/ w pierwszej ciaży mdłosci czasami miałam , wymiotowałam ze dwa razy tak to spokój , zawsze mówiłam ze ja to bym mogla w ciąży chodzić cały czas :-) co do wizyt , własnie dzisiaj ide prywatnie
miałam zagrozona pierwsza ciąze , polowe przelezałam w szpitalu , moj mały urodził sie przedwczesnie a jednak już niedotleniony i tak naprawde zyje dzieki mojemu lekarzowi... w przychodni lekarze nie nadaja sie do niczego wiecej jak przepisać tabletki
a jednak jak idzie sie prywatnie i jeszcze do sprawdzonego lekarza to ma sie wieksza pewnośc co do zdrowia dziecka ... no i sama jestem spokojniejsza
w koncu jestem pod wspaniała opieką
) dzisiaj pierwsza wizyta
nie moge sie doczekać zobaczyć moją mała fasolkę
Ja w pierwszej prywatnie chodzilam i bylambardzo zadowolona,w drugiej na nfz i tego lekarza bym na nikogo innego nie zamienila gdyby nie ta odleglosc km ,teraz tez bede chodzila do lekarza na nfz i pierwszej wizycie jestem bardzo zadowolona.Wiesz to zalezy jak sie trafi .
Heeej:*
Ja już jestem po pierwszym usg. Wszystko jest wporządku
Lekarz określił na 5-6 tydzień, widać było zawiązek serduszka, który już powolutku zaczyna bić
Lekarz zlecił mi duphaston żebym brała, bo miałam problemy z zajściem i nie chce żeby coś złego się podziało więc tak zapobiegawczo mam brać
Między 12-14 tygodniem będę miała szczegółowe badanie usg, żeby zobaczyć czy wszystko z maluszkiem jest dobrze. Strasznie sie ciesze
Super ,gratuluje :-).
dzięki Lusia, uspokoiłaś mnie. jesteśmy chyba jednymi z nielicznych kobiet, które nie odczuwają bólu piersi.
mnie w pierwszej ciąży bolały bardzo, ale jak widać potwierdza się teza, że każda ciąża jest inna.
Wiesz co ja teraz jak sama sie dotkne to prawie nic nie bola,tylko bardziej mam tkliwe jak np synek mnie w nie szturchnie lub sie oprze itp.Nie pamietam dokladnie w ktorej ciazy ale wiem ze w jednej bolaly bardzo a w drugiej juz nie ,takze nie ma reguly :-),
Kochana serduszko bije wiec to nawazniejsze.
no pewnie że po samych wynikach coś ci przepisze, przecież cię badał, zlecił wyniki, to teraz zobaczy co i jak, albo skieruje na dodatkowe badania. idź do niego jak najszybciej
wróciłam ze sklepów, kupiłam sobie dwa sweterki, jeden "przyszłościowy" taki a'la nietoperz, zmieści brzuszek
zmęczyłam się przy tym masakrycznie
zrobiłam tabelkę, wklejona w nowym wątku. wszelkie sugestie, jak ją poprawić, jakie kolumny dodać, usunąć, kogo dopisać/wykreślić, poproszę na pw!
kiedy powstanie wątek zamknięty sugeruję dodać imiona i nr telefonów
Mozesz podpowedziec gdzie taki watek mozna znalesc? jak on sie nazywa?
venus, ja mam dokładnie to samo. dlatego w tym cyklu byłam pewna, że się nie udało bo nie czułam się tak jak w poprzedniej ciąży. a jednak
Kazda ciaza inna jest
Nie wytrzymałam i zadzwoniłam do szpitala. Na szczęście mój lekarz był. Po przeczytaniu wyników powiedział, żeby się nie martwić, brać żurawit i dużo pić :-) Dziewczyny jesteście prawie jak lekarz :-) No i dodał, że to może być też wynikiem mojego przeziębienia, bo białka w moczu brak. Zjem tej żurawiny i za 2 tygodnie zrobię sobie jeszcze jedno badanie - oby dobre już było :-)
Dobrze ze sie uspokoilas i wiesz co robic :-).
Hej kochane ja mam dzis mrga dzien na spanie...o 11 lezalam sobie maly ogladal bajki a ja zasnelam
dobrze ze nic nie zmalowal
przebudzilam sie przed 12 wzielam go do spania hihi i tak po 14 mnie obudzil
w koncu zaryzykowalam i zrobilam sobie moja normalna kawke moze wroce do zywych...jedna moze nie zaszkodzi bo juz jestem na ince z magnezem...
Ale mam lenia zupke mialam to przygrzalam i studze malemu a na drugie nie mam pojecia...nic mi sie nie chce jak maly zje skoczymy chyba do biedronki po lazanie ehhh ale wstyd...
Anecznik sama nie wiem boje sie naturalnego ale on nawet o tym nie wspomnial nawet mowil ze mam bardzo zrosty po cc tamtym...dal do zrozumienia tylko ze termin z om to tylko tak wyliczony a i tak bedzie inny(chyba ze ja cos zle zrozumialam a to mozliwe bo ostatnio chodze do tylu)....zobaczymy co powie mi 23 po usg,zapytam czy wogolr naturalny wchodzi w gre...
Nic sie nie przejmuj,masz prawo do sennych dni ,jakmozesz to korzystaj ile wlezie i spij :-)
ale mam mega ochotę na słodkie! masakra! ciągle bym mogła czekoladę jeść, herbatę i kawę muszę posłodzić więcej, bo mi nie smakuje taka jak zawsze...
Ja tez tylko slodkie bym jadla,choc i nawet na sledzie mam ochote hihih.
A wlasnie dziewczyny ja bardzo lubie herbate zwykla czarna,nie pije jej mocnej ale moglabym ja pic tonami,Kupilam sobie wczoraj wode i wiem ze jej powinnam jak najwiecej pic,ale nie umiem bez herbaty zyc,co sadzicie o herbacie zwyklej ale niemocnej?
Oj mnie dzis bola jajniki i macica i to bardziej niz zawsze,czuje jakbym @ miala zaraz dostac :-(,choc wiem ze to normalne bo macica rosnie a to dobry znak bo dziecko rosnie :-),ale jakos nie lubie takich bol hihihi.