reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Witam się:)
Ja też szybciutko. Mały śpi ale jakoś tak niepewnie.
Dzieki daga teraz przymierzam się do wymyslenia tortu dla Gabrielka. On najbardziej lubi Teletubisie, Bąbelkowy świat gupików i piosenkę o plecaku i aparacie z Diega:-D:-D jakiś z tych motywów będzie.
sunset Gabek nie budzi sie jak go przenoszę a w nocy oczywiście cyca dosteje i śpi.
Też wczoraj wpadłam na taki pomysł jak konwalianka żeby małego odstawić. Chciałam jedno karmienie w dzien wyelimnować, dać soczek lub mleczko z kubka ale poległam. Mam dziś totalnego doła bo już nie wierzę w to, że uda mi się go odzwyczaić. Na widok butli dostaje dzikiej histerii a z kubka lub ze słomki pije ale tylko troszkę. Jak nie dostał raz cyca to darl się w niebogłosy. Nie mogłam go za nic uspokoć. No i porażkę poniosłam. Już nie mam na niego pomysłu. Awanturnik mały.:crazy:

Ostatnia edycja:
reklama
hej kochane..
dziękuje za słowa otuchy.. mąż ma egzamin w czwartek i mieliśmy od piątku się zabierać za to odstawienie ale teraz nie wiem,bo zęby atakują na max, a mały tej nocy kiepsko spał, raczej nie spał.. dostał panadol a i tak się męczył i popłakiwał przez noc...czytałam, że nie wolno odstawiać w okresie trudnym dla dziecka, wiec nie wiem jak się skończy..

narazie planuję odstawić w nocy, bo w dzień mi nie przeszkadza..a i pewnie samo się odstawi gdy wrócę do pracy a to już we wrześniu:szok:
Nil, współczuję.. ja mam o tyle dobrze, że Tymek toleruje butlę, mało tego ja lubi i zje mleczko bez problemu, cycuuś jest dobry do przytulania.. w nocy jednak postanwiłam podoawac już tylko wode, bo roczne dziecko wg. mnie już nie potrzebuje jeść, no i chce zatroszczyć sie o te małe perełłki (zęby) okupione bólem:tak:

także zastanawiam sie nad przeniesieniem Tymcia do jego pokoju ale nie wiem jak to rozwiązać..bo od połowy sierpnia będzie teść no i on musi mieć jakieś lokum a Tymek z nim spac nie będzie, bo on okropnie chrapie..nie wiem czy jest sens tak mącić dziecku w głowie z ciagłymi przenosinami..

dziewczyny, mam pytanko..koleżanka szuka wózka do odkupienia, w grę wchodzą dwa: ..:: Jedo - wczytywanie ::.. lub Wózek X-lander X-Move - 2012 - NOWOŚĆ - Najnowszy wózek X-lander! gdyby któraś z Was miała i chciała odsprzedać lub znała kogoś kto chce to proszę o info.. ja swój - jedo zostawiam dla drugiego maluszka :)

Ostatnia edycja:
monia_26 yhym, no to biedulka malutka :* u Blanki nie zauważyłam żadnych spuchnięć ale też jest strasznie marudna, no nawet bardzo bym powiedziała. -> dziękuję za GŁOS :*

A dziś wstała z I drzemki o 11:00 i teraz o 14:00 poszła spać, wczas jak dla mnie to 3h różnicy to szybko padła, zazwyczaj muszą minąć 4 lub 5h :confused2::confused2::confused2::confused2::confused2::confused2::confused2::confused2::confused2::confused2:
sunset my tez nie przenosimy małej jeszcze, szukamy mieszkania i dopiero w nowym będzie miała swój pokój ale to też potrwa, również powodzenia w przeprowadzce dzidzi :happy:

A ja mam dziś już sporo za sobą............ sprzątania oczywiście. Umyłam okna, poprałam firanki, zasłony i już powieszone, ostatnia tura się pierze. Balkony pomyte. Obiad zjedzony.
I zaliczamy z mężem doła..... zamartwiając się znów naszymi rzeczami których moi rodzice nam nie chcą oddać, czekam na rozwiązanie sprawy przez policje - wspominałam o tym ostatnio..... do końca miesiąca lub połowy czerwca ma się wszystko wyjaśnić.
Chce już mieć spokojną głowę.

hej, padam na pyszczek. Nocka zarwana. Myslalam ze to zeby. ale rano maly mial ponad 39 sopni goraczki. biegunka, placz. tak jak stalam tak pojechalam do lekarza. Maly zlapal wirusa. meczy sie bidulek. mnie polamalo w lopatkach. wlasnie wstal, cale 20min.

pia szacun za sprzatanie, az wstyd sie przyznac, ale do mnie przyjdzie zaraz kobietka posprzatac,
sunset bronie sie w lipcu.

buziam

dzięki konwalianko:-) bardzo Ci zazdroszczę, że Tymuś lubi butlę i trzymam kciuki za nocki.
Gabek znowu śpi. Tylko, że to jego spanie od kilku dni trwa 10-20 min ehhh może to też zęby bo mierzyłam mu gorączke i idealna. Jest marudny od kilku dni, ma mniejszy apetyt (!!!!!!!!!!) co u niego właściwie się nie zdarza.
pia zaszalałaś z tym sprzątaniem również szacun
silvia zdrówka dla maluszka, żeby już się nie męczył. Tak spojrzałam na fotkę Aleksika i wydaje mi się (może się nie znam) że czysta mamusia. Śliczny jest.

Ostatnia edycja:
silwia84 - NiL nie no bez przesady :-D ale dzięki dzięki za docenienie :happy::eek: ale wiecie z dni lenistwa trzeba w końcu przejść w dni 'pełnej pary' :laugh2: ale do rzeczy, od grudnia wynajmujemy mieszkanie i zasłon od tej pory nie dotykałam, wyobrażam sobie ile kurzu musiało na nich być, a teraz w słońcu strasznie się kurzy więc musiałam coś z tym zrobić bo nie znoszę kurzu i za to teraz tak świeżo przynajmniej jest, lubię czasem coś posprzątać... chyba mi po 'mamie' mojej zostało z czego sie nie cieszę bo ona miała ŚWIRA na punkcie sprzątania a zwłaszcza zasłon i firanek a nie wspomnę o oknach... brr nie wspominam tego najlepiej :no:
Mąż załatwia sprawy na mieście a ja dom :-) ale ja nie z tych 'kura domowa' :tak: uwielbiam zajmować się moją małą córcią ❤ po prostu Kocham to :tak:
A Wam jak mija dzień????....
NiL to pewnie ząbki idą, no i rośnie dlatego potrzebuje więcej i szybciej snu....

do koncze pisanie:
glosy oddane,
konwalianka kciukasy za wasze plany. caluy dla Tymcia.
Nil dzieki, ja sama nie wiem do kogo podbny. Rozne sa opinie.
pia ,moj dzien to noszenie Aleksika na rekach z bolem w lopatkach. o wlasnie wstal cale 10min.

to se popisalam.
buziam

Hej mamuski!!!

jak zwykle wpadam jak po ogień. Czasu ostatnio jakos mi strasznie brakuje, wieczorami jedyne o czym mysle, to żeby sie jak najszybciej położyć. i tylko to mi w głowie. eh..life...

i moge sie pochwalic, otóz, dzis po południu RÓZINA PRZESZŁA CAŁY POKÓJ!!!!TADAMMM normALnie pekam z dumy. Oczywiścię sie poryczałam i wogóle w jakąs euforie wpadłam, alez jestem zachywcona szok. A ten widok wedrującego malucha - BEZCENNY!!!!!:-D:-D

kochane doczytałam tylko dzisiejszy dzień, wybaczcie.

Monia &&& za mleczko !!!!

Konwalianko moc &&&& żeby Tymus odstawienie dzielnie zniósł!! A jak chodzenie w okularkach??

Marzenko głos oddany i zdrówka dla Klaudusi!!!

Pia bije pokłony, ja zmuszam się tylko zeby podłogi pomyc…

Sylwia dużo zdróweczka dla aleksika, biedulek kochany, buzi od cioci

ściskam was wszystkie!!!!!

maqnio to GRATULACJE dla dumnej mamy :tak: to wspaniale że Ruzia robi takie postępy, moja jeszcze na razie trzyma się jeszcze wszystkiego, ale chodzi i biega żwawo jak tralala :-D dzięki dzięki naprawdę cały dzień męczyłam się z tymi zasłonami i firankami....

Padam.................
DOBRANOC WSZYSTKIM - MOCNO ŚCISKAM BUZIULE :****
Zobacz załącznik 469696

reklama
maqnio gratulacje dla mamusi i dzielnej Różyczki:-) pewnie królewna chciała zmeczonej mamusi nastrój poprawić i widać się udało.
silvia jeżeli mogę zapytać, Aleksik będzie dwujezyczny czy wybieracie dla niego którys język w którym będzie mówił? &&& za dzisiejszą noc.
pia ostatnio chodzi za mną ta Twoja fryzurka, tak pieknie w niej wyglądasz, że też podobną bym chciała. Tylko po 1. nie mogę jeszcze obciąć włosów bo za 2,5 mies ślub siostry po 2. trochę mi jednak szkoda, po 3. pewnie i tak nie będę tak ładnie wyglądać ehhh. Kurcze nie wiem już.
Dobranoc kochane

Do góry