reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

reklama
PiaLove, Kinga ma już 6 ząbków, no i kolejne 2 dolne dwójki w drodze...ehhh, obyszybko wyszły. Praktycznie przy każdym wyrzynaniu Kinga dawała znać, że ząbki idą, tzn. marudziła, popłakiwania w nocy, ale nigdy nie gorączkowała. Teraz widzę, że te 2 dolne dwójki co idą przechodzi najgorzej, bo i apetyt ma mniejszy. Tylko ciekawe, kiedy wyjdą. Moja koleżanka ma dziecko miesiąc starsze od Kingi i Mały jeszcze nie ma żadnego ząbka. Pediatra powiedziała, ze pierwszy ząbek powinien wyjść do 13-14 mca życia. To tak na marginesie napisałam ;-) Ale Blaneczka ma 2 ząbki i pewnie niedługo pokażą się kolejne :tak:
A co do ruchliwości dzieci drobniejszych i okazalszych (moja Kinga do takich należy - 11, 600 g i 86 cm:-)) to nie zawsze tak jest że dzieci "okazalsze" później wszystko robią, siadają, raczkują itp. Np. Rózyczka Maqniątkowa :-) duża kobietka i już zaczyna chodzić!!!! Ale zgodzę się z Tobą, że dzieciaczki o drobniejszej budowie i niższe mają łatwiej. Ale nie zawsze się to sprawdza.

daga, ja miałam masaż szyjki, ale w trakcie porodu, mnie on mało pomógł, bo rozwarcie stanęło na 5-6 cm (po masażu) no i zakończyło się to cc.
Także więcej Ci nie pomogę w tej kwesti.

tesiu, witaj :* zdróweczka dla Nadusi!!!!

hej;-)
Dawno bylam ale nie mam czasu, maly jest tak zwiercony ze nie mam kiedy. Wszytsko wysypuje, rzuca itd no i zaczyna chodzic. Ostatnio wszedl na lezak a z niego probowal na pufe. Niestety teraz wszelkie wysokosci sa super:sorry:
Monia moj raczkuje ale znam sporo dzieciaczkow ktore od razu zaczely chodzic;-)raczkuje od prawie 3 mies
Daga ja mialam masaz we wtorek a ur w czwartek

daga, ale ja jestem gotowa na odstawienie w nocy, ale Tymek ma ciężki okres i nie wiem co z tym zrobić..
napiszę tutaj dlaczego jestem zdołowana...

[h=6]Od 3 dni Tymek ma okropną alergię!! Ale tak źle jeszcze nie było.. to co początkowo brałam za potówki i lekarz też (?!) okazało się silnym AZS-em:( Jestem podłamana..mały jest cały, ale to cały w plackach! już nie mogę na to patrzeć i płakać mi się chce.. Najgorsze jest to, że nie wiem po czym.. Od 2 m-cy nic nie zmienialiśmy, mały wieczorem je kaszkę na bebilonie 2 juz od 3 m-cy, nic nie było.. je jajka, masło od dawna.. ja jem nabiał tez od jakiegoś czasu, nic nowego nie wprowadzałam, żadnego innego nabiału ani składnika do jego diety.. alergolog stwierdził, że AZS to nie alergia i że nie wymaga dalszego diagnozowania i leczenia.. w mężu też nie mam oparcia, bo co powiedział lekarz to święte a ja zostałam z tym sama.. mąż doszukuje się powodów alergii w kawałku parówki którą dał małemu jakieś 5 dni temu ale nie wydaje mi się..co mam robić..?
[/h]

reklama
konwalianko tulę:* a lekarz nie dał dla Tymusia jakiejś maści, żeby to złagodzić? małego to swedzi czy w ogóle mu nie przeszkadza? a parówki mój mały tez je (wiem wiem że nie dla dzieci) ale kupuję takie z szynki prosto z masarni, podobnie jak wędliny dla dzieci
Anula witaj ponownie:-)
witaj Tesiu dużo zdróweczka dla Nadulki
Marzenko 2 głosiki oddane pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Do góry