reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Dzień Dobry Miśki :*
Jak minęła noc? Moja była taka sobie, Mała całą noc sie wierciła i wzięliśmy ją do siebie do łóżka, pobudkę nam zrobiła o 5:30. Właśnie robię śniadanie sobie i mężowi a Blanka ogląda TV :-D Przesyłam BUZIAKI :* U mnie pogoda taka sobie, nie ma słonca ciekawe co będzie z tej pogody......

NiL Witaj :* dziękuję :) hmm... powiem Ci tak, mi tez było szkoda włosów ściąć aż TYLE! Ale chciałam coś innego, coś nowego, chciałam tez żeby włosy mi odżyły to zdrowe dla nich jest, no jak usiadłam u fryzjera to nie sądziłam, że będzie aż tak dobrze. Bałam się, jak widziałam jakie krótkie mam włosy! Ale jak doszło już do efektu końcowego to sama sobą nie mogłam się nadziwić, od razu zadowolenie i radość :-D:happy2: Włosy w końcu odrosną - tak sobie tłumaczyłam :tak: mam nadzieję, że pomogłam Ci w decyzji....

Milusiego dnia cmok :*

Ostatnia edycja:
reklama
Dzien dobry !!! Troche czasu mnie tu niebylo ,znaczy podczytywalam co jakis czas ale na pisanie brak weny albo Nadia skutecznie udaremniala dojscie do kompa i pipisanie czegos :-D Normalnie wszedzie wlezie ,nieposiedzi w miejscu ,raczkuje coraz smielej ,co posadze to lapie sie czegos i wstaje i tak przy wszystkim ,jewszcze nie chodzi sama ale jak w takim tempie pojdzie to kto wie czy niedlugo niebendzie dreptac ,ale poki co umila sobie czas raczkowaniem i stawaniem gdzie tylko sie da :szok: a ja czasem prawie ataku serca dostaje bo ona patrzy sie na mnie i jedna reka tylko sie trzyma ,ba nawet prubuje sie puszczac :szok::tak:niedoczytalam wszystkiego mam nadzieje ze u was wszystko wporzadeczku z tego co pamietam
maqnio brawo dla Rozyczki ,buziolki dla zabieganej mamuski :*
konwalianko trzymam kciuki za proby odstawienia od cycusia ,cmok dla Tymcia :*
pia loveno to kupa roboty za Toba ,tez musze wziasc sie za swoje okna :-p:dry:
Wydrusiu ,silvia wisienko:*
nil ,anetka ,daga ,ememte, ania marzena oraz reszta mamusiek milego dnia

Hej Mamuśki!

Witam się i ja poranną kawką, bo nocka ciężka była...mała popłakiwała przez sen, budziła się co 1-2 godz. a od 4.30 do 6.00 to już co 20 minut :-( dziąsła napuchnięte, ale żadnej dolnej dwójki nie widać :no: ciekawe, ile Kinia jeszcze będzie się tak męczyć. Żadnych objawów infekcji nie wiedzę, temperatura w normie, tylko marudzenie i mniejszy aletyt w ciągu dnia. Także za gorszą nockę obwiniam zęby...

maqnio, wielkie gartki dla Rózinki!!!!!!!!!! Dzielna dziewczynka!!!!!:-D

PiaLove, witaj:* w takim razie i dla Ciebie kawka na dobry początek dnia :-D
kawa.jpg

NiL, ja też kiedyś miałam dłuższe włosy i niedawno znów zaryzykowałam i się obcięłam na "a'la boba", na początku nie byłam zadowolona, ale teraz już jestem :tak:;-) Wszyscy mi mówią, że tak mi o wiele lepiej no i jak tak mówią to i ja się dobrze już czuję w takiej fryzurce.

Mam pytanie - Czy wszystkie dzieciaczki z naszego wątku już raczkują? Bo z tego co czytam to wiele maluchów już dawno śmiga na czworakach, a moja Kinga owszem przyjmuje pozycję na czworaka, ale zamiast się ruszyć z miejsca to ona podnosi pupę do góry na nogach i rękach...podejrzewam, że ominie etap raczkowania. w łózeczku np. łapie się za szczebelki i klęka, ale sama tego nie zrobi, za ręce prowadzana chce ciągle być, pięknie chodzi za obie rączki, nózki jej się nie uginają. Już nie wiem co myśleć....szkoda mi, że ie raczkuje :((
Miłego dzionka :*

Ostatnia edycja:
hej dziewczynki!!!

dziekujemy!!!!

alez sie wyspałam, normalnie bomba!!dwie pobudki na sekundke!!!! tralala!!! tak spałam ze az do pracy zaspałam:):):):)

tesiu wspolczuje nocki u nas dla odmiany dzis super spanie było,chba Rózia z tego wrazenia ze zaczeła tuptac tak dobrze spała:):):) tulimy!!!
moniu :*:*:* dla Kingusi :*:*:*
pia naprawde slicznie ci w takich włoskach!!! kiedys przez długi czas nosiłam boba i dobrze sie czułam, potem zaczełam zapuszczac, juz 3 ata mam długie piorka,ale powoli zaczynaja mi sie nudzic, poza tym ciagle w kitku, bo Rózia jak tylko widzi rozpuszczone włosy to strasznie mnie ciagnie. A i wiem ze jak teraz zetne to juz pewnie nigdy długich nie bede miała eh...dylematy:):):)
nil na pewno bedzie Ci ładnie, masz ładną buzie a jak zapewne wiesz ładnemu we wszystkim ładnie!!!

buzi for all!!!!

Ostatnia edycja:
Witajcie,
u nas nocka w miarę, bo jedna pobudka na jedzenie. No i psy trzeba było wypuścić na dwór bo chciały.
Dzisiaj sprawdzałam małemu ząbki i jest już druga 2 na górze. W końcu się przebiła. A na dodatek pojawiła się kolejna dwójka na dole. Teraz to chyba masowa produkcja pójdzie :blink:

W sumie to nie mam weny do pisania. Muszę wykombinować co do jedzenia Filipowi zrobić bo jak zwykle w lodówce pustki.

WITAJCIE KOCHANE

U nas cala noc przespana i wyjatkowo do 7 rano toz to nie podobne do mojej córci , chora dalej ciezko jej oddychac bidulce mojej kochanej
Monia moja tez nie raczkuje tylko sie czołga po podłodze w łozeczku sama wstaje i chodzi po nim za raczke tez wstaje wszedzie przy meblach ale raczkowac nie bedzie
Maqnio Tez bym była mamuska dumna , Rózinka to dzielna dziewczynka i teraz juz bedzie smigac tylko
Anetka gratulujemy zebolka

https://apps.facebook.com/smyk-casting/zdjecie/672823423aa2f9f34c6f63cf8262be1c

Prosimy o glosiki kochane mamusie

reszte was witam cieplutko

maqnio, gratki za super nockę! Oby tak Rózince zostało :tak:

Aneta_85, hej :* gratulujemy kolejnych ząbków :-D

Marzenko, oj kochana, ale mnie pocieszyłaś :tak:;-):-) dzięki wielkie! myślałam,że tylko moja Kinga nie raczkuje z naszych lipcowych dzieciaczków...

maqnio, pia dzękuję:*
maqnio z tą ładną buzią to nie przesadzaj :-)mój tez szarpie za włosy mnie i córcię i się głośno przy tym śmieje. Nie wiem co to za radocha.
pia pewnie w końcu obetnę włosy bo zapuszczam od matury:-D wcześniej farbowałam na czarno ale znudził mi się ten kolor i nie mogłam się go pozbyć. Teraz mam naturalne ale też mi się już nudzą.
monia mój tez nie raczkuje i nie będzie. Moja córcia też nie raczkowała
Buziaki dla Was

Ostatnia edycja:
Teśka24 witaj :* powodzenia dla Malutkiej Twojej, widać że chodzić za niedługo będzie, moja Blanka to samo, cały czas chce chodzić, wspina się na wszystko co tylko się da, mój mąż przewrażliwiony wrzeszczy ciągle na mnie, że Mała spadnie albo coś :szok: mam go dość normalnie :-)
monia_26 a dziękuję dziękuję za kawusie :* tak to napewno zęby... widzę że Twoja ma już sporo ząbków, moja właśnie zaczęła 10ty miesiąc ❤ Zobacz załącznik 469765Zobacz załącznik 469770 ❤ i jak na razie ma dwa dolne ząbki jedynki a Twoja ma już 6? dobrze naliczyłam? :tak: to pewnie mojej teraz wyjdą górne... powiem szczerze, że czekam na nie niecierpliwie.
Jeśli chodzi o raczkowanie to napewno zacznie. Z Blanką było tak, że najpierw zaczęła siedzieć, potem stawać, chodzić za rączki i dopiero raczkować. Podobno też niektóre dzieci nie raczkują tylko od razu chodzą także nie wiem czy to prawda. Moja mała teraz zasuwa i tak i tak. Też zależy to od dziecka, dzieci drobne mają bardziej rozwinięta ruchliwość....

Tutaj przesyłam Wam filmik z moją małą (i mężem) :) Maj 2012 Zobacz film z Blanką.

maqnio rozumiem Cie, ale wiesz, sama lepiej się poczujesz w nowej fryzurze, krótsze włosy to też wygoda przy dzieciach, jak miałam długie tez musiałam cały czas w spiętych chodzić na dodatek im mam dłuższe włosy tym cieńsze także wyglądam w długich strasznie... :tak:
Marzena197235 głos oddany! I jeszcze raz zdrówka dla Malutkiej, oby wyzdrowiała :* :* :*
NiL :tak::tak::tak:

reszte mam pozdrawiam cmok :*
I prosimy o głosy na Blaneczkę https://apps.facebook.com/smyk-casting/main/zdjecie/03fcd61c07aaf413526d4425454459c4

Ostatnia edycja:
reklama
Nadia wlasnie usnela ,3 dzien juz meczy sie z katarem:no:bylismy u lekarza bo troszke goraczkowala ,osluchowo czysta jest ,tylko ten katar ,bendziemy walczyc z nim ,najgorzej ze Nadinka nieznosi jak sie lezie do jej noska ,masakra,no ale niestety jak trzeba to trzeba.
maqnio gratuluje super nocki :*
pialove Blaneczka boska jest ,jaka zadwolona na hustawce ,masz sliczna rodzinke ,oby szybko udalo sie
odzyskac rzeczy ,co ja mowie napewno sie uda ,ps zaglosowane
Monia dzieki za kawe i wspolczuje nocki ,tulimy was dziewczynki&&&&
marzenazdrowka dla was &&&& glosik oddany
nil we wszystkim bendziesz wygladac ladnie ,wazne aby ci sie podobalo ,bo ludziom to wiesz "jeszcze sie taki nie urodzil co by kazdemu dogodzil ";-)ryzyk fizyk ,ja wiekszosc zycia mialam krotkie wlosy ,teraz cos naszlo ze teraz mam dluzsze ,ale juz cos kusi zeby isc podciac troche hi hi:-)

Do góry