reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

reklama
alex no jakoś tak mojej małej te wymioty się zdarzają co jakiś czas a ostatnio jakby częściej troszkę.... mam nadzieję, że coś lekarz wymyśli a nie powie, że tak może być jak prawie ze wszystkim....

Witam popołudniowo,
elzbieta no a ja Tobie zazdroszczę, że juz urządzona jesteś;)
Alex hoho to Wy całą rodzinką bieżecie udział w Top MOdel :p? A powaznie, daj mi tej motywacji więcej bo boję się ze jak rehab mi sie skonczy to mi sie ćwiczyć nie będzie chciało....
basieniak a te wymioty to po jedzneiu od razu? Zamiast odbicia? czy jak? Nie przejada się ?

Sesti no te wymioty to tak w trakcie jezenia.... Zanim zje porcję którą standardowo zjada... dzisiaj rano przy kaszce niewiele ponad pół zjadła i zwymiotowała i jakby nigdy nic jeż mogłaby jeść dalej.... nie wiem czy z przejedzenia... nie okazuje w żaden sposób że starczy.... więc to ja jej porcje wydzielam...

My już po usg, na szczęście wszystko tam w brzuszku w porządku.:-)

basieniak, może faktycznie z przejedzenia???

alex,ja tez tak chcę chudnąć.... u mnie to nie takie proste....

Wiecie co??? Mężuś miał dziś wrócić i nie wróci!!!! Dopiero jutro! Praca go zatrzymała.. aszzzz kurcze, no tak - piątek 13-go:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

monia - to super ze super z brzuszkiem:-D a mezulek jutro przyjedzie nic sie nie martw..:)
moj maly maruda zasnac nie moze, miota sie i miota juz od godziny.. fajniejsze jest podnoszenie glowki z ramionkami co chwile bo widac wiecej niz spanie..eh.... :-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
jeszcze zapytam - jakies plany na wakacje macie ?? ja myslalam zeby jechac gdzies z malym nad morze ( chociaz pogoda niepewna ) albo za granice jakas Chorwacja czy cos.. tylko zastanawiam sie czy sie zapakuje z tymi wszystkimi klamotami hmm..

Nad Bałtyk! Ja przepadam za naszym morzem i na pewno na weekend chociaż pojedziemy. W Chorwacji jest o tyle fajnie, że nie ma obawy o pogodę :)
Co do alergii, to nie pomogę, bo u nas na szczęście na razie spokój.
Alex, a ja chudnę bez diety :eek: karmienie piersią i spacery tak działają i 53 kg
basieniak, wiem o czym mówisz, ja miałam wiele dylematów a moja lekarz pielęgniarka .środ. zawsze mówiły, że wszystko ok i tak ma być
monia, super, że wszystko w porządku

a ja dziś zaliczyłam wtopkę, dałam małemu jabłko, a ten odgryzł kawałek :szok: na szczęście udało mi się szybko wyciągnąć! Aż starch pomyśleć, co mogło się stać! piątek 13 :tak:

Dzień dobry!

U nas nic nowego. Noc przespana, kupki ok,z ębole się chyba uspokoiły, bo malutki dzisiaj wesoły i zadowolony z życia.

Nauczył się też siedzieć w bujaku, bawić na macie, więc nie noszę go non stop, uff... teraz czekam na kojec:)))

Monia, też mam hashimoto. Rozumiem Twój problem z chudnięciem, ja jestem na diecie od 2 miesięcy i schudłam 2 kg… Sterydy i niedoczynność mnie dobijają.

Ola!!! Jesteśmy u Ciebie w kwietniu!!! PIĘKNIE!

Teśka, zdrówka!

Marzenko, bo jem samo białko, a nic warzyw i owoców.

Anp, bo rozregulowujesz dziecko i jest źle odżywiane.

Corin ,powiedz Ewuni, że jak nie zacznie ładnie spać, to wyślesz ja do cioci Psoci na przymusową naukę spania;)

Asica, jak się nie psewlucis, to się nie naucys, dobrze, że nic mu się nie stało!

Mateuszkowa, Dawid śpi w naszej sypialni i jeszcze długo tak pozostanie.

Basieniak, &&& za malutką!

Konwalianko, bidulko moja:* oby Tymuś lepiej sypiał.

Anetaaa, udanego pobytu!

Sesti, buuuzi:*

Pozostałe mamy ściskam!

Dziewczyny, co jest z tymi wymiotami po tych słoiczkach???

Ostatnia edycja:
hej!

Melduję się z kawką. Dzień zleciał nawet nie wiem kiedy. Zawsze tak jest gdy mężowy w domu. Bo jednak znów będzie w domu. Cieszę się i nie cieszę bo z jednej strony fajnie jak jest, a z drugiej strony już drugi miesiąc w pracy nie będzie a w czerwcu umowa się kończy...
Dałam dzisiaj Szymkowi "delikatny rosołek z wołowinki z ryżem" z Babydream. Jest po 6 miesiącu. Otwieram słoik a tam ryż w całości, kawałki marchewki i inne "grudy" :szok: Hmm... Myślę sobie - dwa zęby ma, niech gryzie... :-D trochę podjadł ale momentami na te większe kawałki miał odruch wymiotny więc mu zmieliłam i tak zjadł resztę.

Monia dobrze, że wszystko ok. Do jutra szybko zleci ;-)

Basieniak
ja bym lekarza spytała o te wymioty bo jeśli zwraca po połowie porcji to chyba jednak nie z przejedzenia...

Anetkaa fajny taki spontaniczny wyjazd

reklama
MamaFranusia - jak taki maluch się krztusi, to bierze się na kolana, dzidzia na brzuchu, głowa malucha niżej niż reszta ciała i delikatnie klepiesz po pleckach. To co utknęło - wyskoczy :-) Boooosze.......zazdroszczę wagi!!!!!!

Do góry