reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

Ania ale ja byłam metr, może półtora od niego a głowę odwróciłąm na max 20 sekund. Jak mam wyjść to zostawiam go raczej w łóżeczku. Zapominam się, że to moje dziecię takie ruchliwe i ciągu kilku sekund potrafi pokonać spore odległości.

reklama
Witam się i ja.
Widzę ze w środe było gorąco naforum. Na szczęście konflikt zażegnany. I bardzo dobrze bo miejscawystarczy dla wszystkich. Choć czytania tyle że nie do nadrobienia(jak dla mnie).
Monia kciuki za badanie. A dlaczegorobicie usg, czy coś się dzieje?
Corin współczuję Ci tychnocek. U mnie dziś też nie najlepiej, od 4 na zmianę obiedziewczynki się budziły.Męża dziś wyjątkowo od 4 nie było wdomu, więc sama musiałam biegać między pokojami.
Asica bo te nasze maluszki to corazbardziej ruchliwe są i szybsze. Dobrze że już dobrze. Majka tosamo, zostawiam ją na macie, a za chwilę jest już metr dalej, taksobie się przekręca.
Mateuszkowa możesz spróbować.Ponoć najlepiej oddzielic maluszka tak ok pół roku. Mybedziemy spać z Majeczką dłużej bo muszę jeden pokójzstawić mojej mamie. Będzie u nas pomieszkiwać jak wrócędo pracy (będzie pilnowac nam Majeczki). Chcę żeby też miałaodrobinę prywatności, no a przy tym salon zostanie wolny.
Sestina, Madzia jakWam fajnie żeurządzacie swoje mieszkanko. Ja to samo przeżywałam dokładnie roktemu. Dopiero od kwietnia mieszkamy na swoim. A w nowym budownictwieto fajnie bo mieszkaja prawie sami młodzi. U mnie w klatce jest 6maluszków z rocznika 2011, więc jest z kim chodzić naspacerki i pogadać.
Ania Majce też zdarza się zrobić kupę dopiero na trzeci dzień. Zazwyczaj co przez dzień robi. Ale ja nie interweniuję jak widzę że jej to nie przeszkadza.

A my wczoraj byłyśmy na szczepieniu,trzecia dawka hexy. Moja kruszynka waży zaledwie 6740g, ale jak natą wagę to długa 70,5 cm.

ania - a nie probowalas skrobanego jabluszka albo sliweczek na zaparcia? u nas tez sie zdarzaly ale odkad maly je codziennie jabluszko - nawet te ze sloika z dodatkiem np. gruszki, sliwki to kupa jest nawet 3-4 razy dziennie, a marchewke i ziemniaczki ktore zapychaja je normalnie, ja jeszcze nie moglabym spac osobno - bez maluszka w pokoju, on czasami trak cichutko oddycha ze musze sie prawie na nim polozyc zeby udlyszec oddech..hehe..

Witam :)
Ja gerbera też kupuję, najbardziej Liwka lubi Hippa,ale tak jak Mateuszkowa patrzę na skład a nie na firmę:) mam i bobovitę i babydreams z rossmana:)
Corin współczuję nocek bidulko, ja też nie umiem z dzieciakami spać:sorry:
Aleks oj zazdroszczę takich widoków i różnorodności przyrody:tak:
Mateuszkowa mój Kuba od początku sam, no a Liwka do niego dołączyła tez od pierwszej doby w domku:) wyjścia za bardzo nie było, bo mam tylko 2 pokoje, jak się przeprowadzę do domu to pewnie każde będzie miało swój pokój, ale kiedy to będzie to nie wiem.
Ascia dobrze że się nic nie stało, mój Kuba mi kiedyś wypadł z wózka:zawstydzona/y:posadziłam go i obróciłam żeby zdjąć kurtkę z wieszaka i już był na ziemi:shocked2:
Ania ja daję Liwce śliwki jak nie robi kupy 2 doby,po tym zazwyczaj puszcza:tak:
Elżbieta modelka Ci rośnie,szczuplutka ale długa:happy:

Liwka śpi, dziś spacer musimy niestety odpuścić, bo wieje okrutnie a małej to jedno oczko bardzo łzawieje, wczoraj po spacerze aż miała opuchnięte i czerwone:-(a jeszcze musimy 2 tygodnie czekać, coś czuję że i tak będzie trzeba drugi raz ten zabieg zrobić:-(
miłego dnia!

A u mnie Wiki od pierwszego dnia w domku śpi w swoim pokoiku więc nie mamy tego problemu...
Za to coś zaczynam się martwić tymi jej wymiotami.... ostatnio już praktycznie co drugi dzień nawet się to powtarza:( dobrze, że w poniedziałek idziemy do lekarza i mam nadzieję, że tego nie zbagatelizuje:(
No i jakaś plamka na twarzy jej się utrzymuje od kilku dni... Kurcze czy taka plamka tylko na twarzy 0,5 na 1 cm to może być alergia??? Bo obejrzałam dokładnie i nigdzie indziej nic nie ma... A od 2 tygodni czyli odkąd wprowadziłam gluten nie dostaje nic nowego. Chyba że to, że dostaje częściej niż wcześniej banana i owoce z bobofruta których wcześniej nie jadła (w sensie firmy a nie smaku). Albo to, że zjadłam obiad z przyprawami w których mogą znajdować się śladowe ilości mleka.... albo to gluten choć wolałabym, żeby nie....

Witam :)
Ja gerbera też kupuję, najbardziej Liwka lubi Hippa,ale tak jak Mateuszkowa patrzę na skład a nie na firmę:) mam i bobovitę i babydreams z rossmana:)

Ja sobie odpuszczę na razie słoiczki... Jeżeli już to też raczej preferuję bobovitę.

Jutro muszę skoczyć na zakupy. Trzeba młodemu mleko zakupić, kaszki jakieś. Chusteczki i pampki mam więc nie jest źle. Ale przejrzałam ciuszki małego i muszę jakąś bluzeczkę kupić bo takiej "wyjściowej" na teraz nie ma :no:

Ostatnia edycja:
basieniak - &&& za malutka zeby sie wyjasnilo co jej jest a najlepiej zeby przeszlo i nie wracalo..
asica - no niestety kaszki to ida jak woda :( jedna paczka na 5 porcji wychodzi tak okolo.. ja kupuje rossmanowe bo tansze a i malemu smakuja, a poki co nie gotuje bo warzywa brzydkie a mrozonek odpowiednich jeszcze nie szukalam..

Cześc dziewczyny!!! Wpadam tylko na chwilkę.
My wczoraj podjęliśmy spontaniczną decyzję że jedziemy na mazury. Mąż na tacierzyńskim więc była możliwość wyjazdu. Bączek podróż całkiem nieźle zniósł.
Cudnie tu jest i pogoda idealna na spacery wzdłuż jeziora:) Kilka dni tu pobędziemy.

Pozdrawiam ze słonecznych mazur:-)

reklama
Anetka zazdroszcze takiego rodzinnego wypoczynku!

Kicrym, Mateuszkowa jak mala kupa meczyla pare dni temu to tez dalam jej ssliwki ze sloiczka i poszlo:) Ale teraz nie mam jak, bo mala od wczoraj nie chce jesc nic procz mleka:no: Niew iem co jej jest... Bo gdyby to byly zabki to chyba butli z mlekiem tez by nie chciala? No i na zabki to raczej rozwolnienie a nie zaparcia.

Basieniak a po czym tak wymiotuje? Nie zauwazylas jakiejs zaleznosci? Np ze tylko po owocach albo po jakims konkretnym owocu/warzywie? Albo moze zjada za duzo na raz i wtedy? Oby samo minelo!

Ostatnia edycja:
Do góry