reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

hej
u nas nocki lepsze, ale to dlatego ze maly spi z nami. wiem ze to nie dobrze ale co mam zrobic, jak probowalismy walke aby spal w lozeczku tak strasznie plakal ze wymiekklam. dzisiaj od 13 do 16:30 spalismy we trojke. Alessandro ma zapalenie spojowek. wczoraj moj maz sie balym malym i mu pokazywal jezyk a Aleksik sie patrzyl i go nasladowal. fajnie to wygladalo, a jak go chcialam skamerowac to skubaniec przestal.
pisalyscie o wadze. ja w sumie waze 58kg wiec jestem zadowolona, startowalam od 54,5kg ale to dla mnie bylo zdecydowanie za malo. najgorszy to ten walek na brzuchu, przez co sie nie mieszcze w spodnie, po za 2 parami jeans sprzed ciazy ktorych juz w cale nie zywalam bo mi spadaly z tylka teraz sa ok. chodze w getrach, leginsy lub dresy.
Kicrym 10 miesiecy i juz chodzil synus. bardzo szybko. ciekawe kiedy moj zacznie, ale to len i moge sie spodziewc wszystkiego po nim.
kociatka, mateuszkowa,anp, kkasiulla,ania,aneta witam

reklama
konwalianka - dzieki... czasem hukniecie jest potrzebne.. o ile nie jest to hukniecie na zasadzie " ucisz sie" .. heh .. ;-) zazdroszcze ci tych kilogramow..pediatrze mowilam co i jak ale jak problem nie byl jeszcze tak duzy, teraz bedziemy sie wybierac za niedlugo to tez powiem..
kicrym - Zobacz załącznik 423750
silwia - moj oprocz jezyka to jeszcze robvi jak rybka to jest ubaw dopiero

Mój maluszek to tez leniuch,,,jak narazie to nie chce mu się odwracać z brzuszka na plecki,,,,parę razy mu sie zdażyło.a tak to zaraz płacze....bo jak go położę na pleckach to w 3 sekundy jest na brzuszku ale odwrotnie mu się nie chce.A Wasze jak,,, odwracają się???

anp moj to nawet stopek nie che lapac, a co dopiero obracac sie. obraca siena boki. jak siedzi to czasami zajmie sie stopkami lub w wannience bawi sie stopkami, ale tak to len. no i rwie sie do stania

Mój za stopy się łapie,ale najczęściej jak są bose.Uwielbia na golaska poleżeć.

Czytałam że niektóre bobaski tutaj już same siedza,mój podnosi dupke do góry na pare chwilek.
miłego wieczoru

Mateuszkowa, czasem dzieci mają takie etapy, że nie chcą jeść.. my też przez to przechodziliśmy.. może i Twój synuś tak teraz ma..
ja też cwiczę szóstkę weidera..

mój mały siedzi, łapie się za stopki, obgryza paluszki, na boki się obraca dopiero od niedawna.... ale nadal nie obraca się na brzuszek ani plecki.. postawiony na nogi przestępuje i robi kroczki..

konwalianka - nie wiem juz sama co mu jest.. moze to te cholerne zeby..
anp - moj przewraca sie chetnie na brzuszek a dzis z brzuszka na plecki pare razy, lapie sie za kolanka, stopy sa za daleko..jak mama poda stope to wezmie ale chwile utrzyma i wypuszcza.. a jak mu zaloze specjalne skarpetki zeby lapal to sie denerwuje ze musi sie naprezyc zeby dostac..heh

maly juz spi, uryczal sie jak nie wiem..
co dajecie na dziaselka? ja mam zel bobodent i szczerze mowiac taki sobie.. trzeba czekac ok minuty az zacznie dzialas a czasem minuta to wieki!! no i dziala niedlugo..
wysypke maly ma dalej i dalej nie wiemy na co to..juz nie pojawia sie nowa ale to co wyszlo i bylo male musi przejsc caly etap zeby zniknac, wiec czasem wydaje mi sie ze niekore mu sie powiekszaja..
tak sie cieszylam ze dieta urozmaicona i maly dostaje nowe skladniki, probuje.. a tu nici z tego i trzeba zaczynac od zera...... ;/ ;/

Mateuszkowa dzięki:) ciekawe kiedy uda mi się za to zabrać:p
Anp moja Liwka też lubi na golasa:-Dtak jak Twój maluch, odwraca się na brzuch z prędkością światła ale na plecy już gorzej, kilka razy jej się udało ale to raczej "fartem":-p
Silwia w ogóle był ruchliwy:tak:na każde dziecko przyjdzie pora,czasami widać że dziecko fajnie chodzi za rączkę a boi się puścić i wtedy nic na siłę:happy:

Liwka śpi, wypiła 180ml mojego z kaszką i zobaczymy co dalej:happy:
spokojnej nocki!

kicrym - najgorzej sie zabrac a pozniej pamietaj - nie rob przerw! ja zrobilam kiedys i olalam temat cwiczen.. wiec teraz chocby sie walilo to cwicze..

reklama
Mateuszkowa a wiesz od czego ma ta wysypkę??Bo ja odkryłam że mój ma na winogrona uczulenie,ja tez jestem na nie uczulona.
U nas kończy się własnie 3 dniówka.Mały od środy miał temperaturę i to 39,7 a od soboty ma już tylko wysypkę na główce i brzuszku.No i chyba marudzi na ząbki ale tego to na 100% nie jestem pewna.

Ja tez się biorę za te ćwiczenia.Maluszek wykąpany i już zjadł mleko z kaszką,,,,teraz go trochę wymęczyć i spać i oby się w nocy tak często nie budził.
dobrej nocki dla Waszych dzieciaczków!!!

Do góry