reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

konwalianka - ja mroze

maly znowu zjadl moja zupke ale mu smakowala :) popil bobofrutem i teraz bawi sie :) a ja zabieram sie za jedzenie rosolku :) jeszcze sobie herbatke z miodkiem zrobie.. :) mniam mniam

aneta - a no widzisz u nas inaczej chyba.. takie kontrolne badanie ok 6 tyg zycia a nie tak wczesnie, ale dzieki temu chodzimy teraz na kontrole - kolejna jak bedzie mial 6 mc, narazie wszystko ok

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
O właśnie co do kupek... Mój też robi często kupki. Tak z 2 razy dziennie robi, a wcześniej robił jedną na 2-3 dni. Więc to spore przestawienie jak na niego. I też jesteśmy na słoiczkach, ale ja myślę że to właśnie przez nowe pokarmy.

My też mieliśmy jakoś pójść jak mały będzie miał 6 mcy, ale nie pójdziemy. Z małym wszystko jest ok, a to tylko strata czasu.

Ostatnia edycja:
teska - osz kurka wodna!m a szukalas wszedzie? w torebce? w rekawiczkach w kieszeni? moze ci sie do siatki zsunela???

aneta - moze i strata czasu ale trwa wszystko 10 minut z usg a przynajmniej mam pewnosc ze jest ok i ze jakby co to zrobilam wszystko

Teśka spadła Ci z palca? może gdzieś po drodze byś ją znalazła? współczuję...
sesti no tylko ja zakatarzona, ale w przychodni jakieś dziadostwo dziecko miało. Było w bardzo złym stanie (teoretycznie był to czas na pobranie krwi u dzieci zdrowych, a byli sami chorzy i dzieci i dorośli:wściekła/y:). Więc boję się, że znów coś podłapiemy:baffled:
konwalianko kiedy chcesz zacząć wprowadzać mięsko? Staś na razie próbował marchewkę i marchewkę z ziemniakiem (zaparcie 3 dni), dynia + ziemniak (nie smakowało) i jabłko oraz dynia-jabłko (te pyszności uwielbia):-D Ale maksymalnie na raz potrafi zjeść pół słoiczka i ani grama więcej. Cebion z cycem najlepszy:-D
A obiadki ja też kiedyś mroziłam Łukaszkowi. I Bebilon Pepti niedobry w smaku? Pychota:-D Od kiedy nic nie mogę jeść to mój przysmak. Kaszki, mleko samo:-D Piłam też inkę z bebilonem, ale małego bolał po niej brzuszek.

Ostatnia edycja:
magia raczej nie bo to mysle ze gdzies w sklepie z ciuchami bo ta obraczka byla mi ciut za luznaa i w innym miescie do tego wiec juz raczej nieodnajde:-(

Basieniak myśmy tez brali Ferrum całą buteleczkę. Wojtek miał hb na poziomie 9 a po całej buteleczce już było w normie i teraz już nic nie bierzemy:)
Magia ja już gluten wprowadziłam. Czytałam ze dzieciom karmionym piersia nie pozniej niż w szóstym miesiącu a butelkowym nie poźniej niż w piątym. U nas jest osobne pomieszczenie gdzie przyjmują tylko dzieci zdrowe i na szczepienie także nie ma problemuJ
Mateuszkowa u nas badanie w poradni preluksacyjnej jak mały miał 6 tyg i kontrola za 8 tygodni.
Teśka L nie wiem co napisać.....

reklama
Magia, u nas kilka rzeczy..dynia z ziemniakiem; ziemniak, dynia, brokul; jarzynowa: ziemniak, marchew, pietruszka (zatwardzenie); jarzynowa: ziemniak, marchew, groszek, pietruszka (okupione zatwardzeniem i płaczem); ziemniak ze szpinakiem..z owoców: jabłko, gruszka, śliwka, banan
kiedy z mięskiem? jak pojadę na zakupy to może coś wybiorę, bo narazie "żywego" nie mam
mówisz, że bebilon taki dobry.. hmm mnie tam nie smakuje- a podobno mleko kobiece słodsze..
Teśka, współczuje.. u nas mąż miał taka akcję i zgubił obrączkę jak wkładał opony do bagażnika..no to po 3 m-cach kupiliśmy nową.. a to przyszła wiosna.. mąż wkłada letnie opony i.. znalazła się obrączka (była w oponie!), tym sposobem ma dwie:tak:
Mateuszkowa.. masz rację.. cycusiowe dzieci wcześniej 5- 6 miesiąc a butelkowe później

Ostatnia edycja:
Do góry