reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Sestina no właśnie miałam pytać jak u was z tym żelazem... A u nas lekarz kazał wziąć jedno opakowanie ferrum do końca i tyle... I dopiero na następnaj kontroli czyli 16 stycznia wyśle nas na badanie konrolne... dziwne to trochę dla mnie:(
psota my też chodzimy codziennie... najwyżej krócej jak dzisiaj bo deszcz plus wiatr to już za dużo dla mnie;) podobno do -10 st C powinno się wychodzić...

reklama
basieniak - witaj, ja tez bym czesciej chodzila ale czasem mam takiego lenia ze nie ide az mi wstyd..:baffled:

a to zelazo to czemu podajecie malym ?? cos bylo nie tak ??

Cześć
Mam pytanie do mam karmiących bebilon pepti czy podajecie też wit.d?
Od dzisiaj próbuję przestawić małego na butlę i z marnym skutkiem.
Najgorsze, że mam pokarm więc jak mały zaczyna płakać, że nie chce butli to się łamię i daję tego cyca , a wiem , że nie powinnam bo mu szkodzi.
Lekarka powiedziała, że muszę być twarda i jak zgłodnieje to załapie. Najlepiej gdyby na początku karmił go tatuś bo on przynajmniej nie kojarzy mu się z cyckiem tak jak ja , ale tata ma jeszcze mniej cierpliwości ode mnie i dzisiaj po pół h. skapitulował i zadzwonił abym szybko wracała ( bo specjalnie wyszłam aby mnie nie korciło żeby nakarmić i żeby mały mnie nie widział) i dała cyca.Mamy butelki tomee tippe, avent i nuk i każdą wypluwa. teraz wysłałam tatuśka po kubek niekapek od 4 miesiącai kubeczek dla noworodków z medeli i zobaczymy. Przed chwilą dałąm małemu łyżeczką i chętnie jadł , ale po 50 ml. był już zmęczony i mu mleczko wylatywało i chciał cyca więc dałąm i zasnął. przynajmniej wiem , że mu smakuje, a to już coś.
Macie jakieś pomysły jak nauczyć pić z butli?

asica, basieniak - aha, bo juz sie zastanawialam czy ta nasza pediatra jest ok, wy chodzicie do neurologow, dodatkowe badania..moze jednak cos nas omija?? ..
ememte - ja karmie bebilonem ale zwyklym i wit D jemy codziennie 1 kapsulke tj. 400 jednostek, co do przestawiania to nie pomoge bo butelkowi, ale slyszalam ze nie jest to latwe, kuzynka karmi cycem i mala umie pic z lyzeczki albo z niekapka ( ale jest starsza od naszych.. ) butelki nie chciala ruszyc.. moze nie zrazajcie sie od razu tylko probojcie az wkoncu zaskoczy z butla? zycze wam cierpliwosci, musicie chyba przejsc ten etap przestawiania a to nie bedzie latwe..:-(

ememete - tak kochana, podaję wit d, 1 kropla devikapu. A co do butli to Ci nie podpowiem bo my od początku na butli więc mały nie musiał się uczyć
mateuszkowa - Ty się ciesz że Cię omija bo to oznacza, że wszystko ok

asica - no tak ale wiesz ze lekarz lekarzowi nie rowny.. jeden moze cos przeoczyc..
a apropo wczorajszego tematu o czerwonych policzkach to wczoraj po kapaniu posmarowalam malemu buzke kremem oilatum soft - mialam probke i dzis buzia gladziutka!!! chyba kupie wiekszy kremik tego :)

ale moj maruda.. ;/

reklama
Hej hej:-)
Ale ze mnie matka-wariatka:rofl: Wybuliłam 240 zł. na koncert Rubika w Kongresowej, bo mój starszak jest ich fanem od urodzenia:-) I właśnie dlatego chodzi trzeci rok do szkoły muzycznej, żeby być dyrygentem jak Rubik;-)
A pobranie krwi u Stasia nie doszło dziś do skutku:no: I nie wiadomo czy czegoś paskudnego nie podłapaliśmy w tej przychodni:wściekła/y:
Mateuszkowa to super:-) Stasiowi pomagał, ale widocznie ma już zbyt duże zaognienia:-(

Do góry