reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

konwalianko no to już sporo wypróbowaliście. Mnie kusi słoiczek: ziemniak, marchewka, pietruszka, ale tam też jest skrobia kukurydziana, a pietruszka uczulająca podobno... Jak ogasną Stasiowi zmiany na buzi to spróbujemy.
Beja nam alergolog zaleciła gluten po 6 miesiącu, bo brat totalny alergik i małemu ciągle wyłazi AZS

reklama
my juz duzo przerobilismy z warzyw ziemniaka, dynie, brokulka, szpinak, marchew, pietruszke ( korzen je w zupce od 2 dni i jest ok ) por, seler - tylko w sloiczku bo czytalam ze jest alergizujacy wiec narazie nie dodaje do zup ktore robie sama, groszek, kalafior ( sladowe ilosci ) ryz w zupkach, kleiki kukurydziane, kaszki ryzowe, z owocow to: jablko, sliwka, banan ( dzis ) brzoskwinia ( cos mi nie pasowala.. ) czarna porzeczka, gruszka - owoce jako deserki gdzie jablko jest dominujace zazwyczaj
do tego dopajamy sie bobofrutami i soczkami z herbatka bo niczego innego nie tknie ..
moze i duzo tego ale kazdy nowy smak "walkujemy" przez 3-4 dni zaczynajac od 1/3 sloika a konczac na 2/3 za jednym zamachem..

Magia, my to właśnie jedliśmy..no i dochodzę do wniosku, że niestety marchew póki co musimy wyeliminować - zaparcia.. mały ma te zmiany na policzu (już schodzą), ale też wyszły akurat po tej zupce (lub w tym samym czasie), więc i pietruszkę podaruję..
aa i musisz mu kilka razy dać ziemniaczek z dynią.. podobno tak przyzwyczaja się dziecko do danego smaku..może zaskoczy :) oby

Ostatnia edycja:
my mamy zalecenie juz wprowadzac miąsko w zupce- krolik, indyk lub kurczak- dzis na poczatek była sama jarzynowa i zjadła ok 1/3- tzn upchnełam jej a co się napociłam uff

sestina - poczekaj to jeszcze jeden sloik to bedzie malo ;-)

jak ja mojemu zakladam pieluche i sliniak to on juz wie o co kaman i tak sie cieszy i niecierpliwy ze chce juz a jakbym sprobowala dac wolniej lyzeczka...od razu wrzaski..:szok: nienazarte to moje dziecie:szok:

dopadlam sie do sliwek w czekoladzie..zabierzcie je ode mnie.. ;-) w takich chwilach zaluje ze nie musze byc na jakiejs diecie jakbym karmila malego bo moglabym sie opanowac!! :p

Sestina żelazo miała 29,3. No właśnie trochę mnie martwi, że tyle chce czekać z kontrolą no ale niby, że zobaczymy jak się wchłonie czy coś takiego...
Magia nam też lekarz zalecił gluten jak skończy 6 m-cy więc chyba tak zrobimy.... U nas jak na razie wszystkie słoiki ok i ta jarzynowa z pietruszką też - bardzo ją mała lubi:) za to dyni z ziemniakami nawet nie tknęła. A i tak najlepiej jej wchodzi kleik z jabłkami i brzoskwiniami z hippa z serii owoce i zborza jedyny bez mleka chyba ale potrafi zjeść pół dużego słoiczka jak nic innego... No i dzisiaj jest skapnęłam, że skoro mogę jeść jajka to mogę już jakieś ciasto zjeść na margarynie bezmlecznej:) No i od 4 dni jem troszkę jogurtu i na skórze na razie nic nie ma... trochę się przy jedzeniu rzyca ale to jeszcze poczekam bo może nie od tego...
Coś ostatnio Wiki strasznie ciągle oczka pociera i nie wiem o co chodzi...

Teśka, współczucia. Ale może gdzieś w torebce się znajdzie?
Jeśli chodzi o wprowadzone pokarmy to u nas marchewka (najbradziej lubi), jabłuszko, marchewkowa z ryżem, brokuły, wczoraj brzoskwinię i trochę bananów. I tyle.

Teśka kurcze współczuję :-( ja miałam taką akcję z pierścionkiem zaręczynowym, był był był, nagle patrzę na rękę (pisałam na klawiaturze) i nie ma :szok::szok::szok: całe piętro (bo to było w pracy) ze mną szukało :-D no i znalazł się w torebce... jesteś pewna że to w sklepie? może zadzwoń do niego jeszcze jutro, może ktoś znalazł??

Ufff ogarnęłam cały dom i dzień z głowy... zbieram jeszcze siły na prasowanie.
Aha, muszę się jeszcze pochwalić że młody załapał dziś butelkę :tak: wczoraj wieczorem musiałam ściągnąć sobie trochę pokarmu no i skoro już był to dałam mu dzisiaj spróbować normalnie w porze karmienia. I wyduldał 160 ml :-D dodam że wcześniej też próbowałam z moim pokarmem i za nic nie chciał pić. Jest sukces :tak:

reklama
Przepraszam "my mistake", oczywiscie cycowe pierwsze a butelkowe później, i tak właśnie się zastanawiam dlaczego pediatrzy zalecają wprowadzenie glutenu dopiero po 6 miesiącu??
Myśmy juz tez przerobili trochę warzyw, od niedzieli zaczynami szpinak, zobaczymy czy bedzie mu smakował:-D

Do góry