reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Hej kobitki:) melduję sie, troszkę czasu brak, bo wiadomo maż to jak trzecie dziecko hihi:)

Wieczorkiem was doczytam..

AA chciałam was zapytać, czy na chrzcie u was był alkohol?? bo teściowa to liczy na jakaś zakrapianą imprezę, a ja nie chciałam żeby alkohol był:) no i tak chcę zapytać jak to było u was?

reklama
wróciliśmy ze spacerku - prawie godzinę się udało... a potem oczywiście marud.... ale przynajmniej zakupy zdążyłam zrobić...

co do neurologa to ja mam pakiet w Luxmed i znajomą pediatryczkę i Ona mi dała skierowanie tak, żeby sprawdzić, czy wszystko OK - tak samo dostałam skierowanie na usg brzucha i główki - bez wskazań tylko tak, żeby sprawdzić...

Corin, no nie wychodzi mi ten Twój obiad z głowy, ale na razie poza schabowymi nic mi do głowy nie przychodzi.....

ale się Mateusz garnie do siedzenia - jak tylko siedzi w bujaku to natychmiast się dźwiga do siadu samodzielnego.... :)

Witajcie!

U nas nic nowego;)

Byliśmy dzisiaj na spacerku, pierwszy raz poszliśmy w zupełnie inne miejsce, niż zwykle i odkryłam na moje ,,wsi” świetny sklepik ze ślicznymi artykułami dla maluszka, mieszka się i nie wie;)

Teśka, rewelacyjne wieści!

Mateuszkowa, dziękujemyza komplement:) Ślimak sprawdza się rewelacyjnie, Dawidek tylko przy nim poleżyna macie dłużej, niż 15 minut;) Co do wizyty u neurologa, to my chodzimy raz na 1,5-2 miesiące, ponieważ doszło u nas do niedotlenienia podczas porodu.

Corin, kciuki zaciśnięte!

Konwalianko, współczuję, Tobie tych przeżyć, a Tymciowi bólu. Co do teściowej, ręce opadają… Swoją drogą, gdyby mnie moja teściowa zaszantażowała, że jak nie zjem to nie przyjdzie, to na 100% bym nie zjadła, hehe;)

Balkan ,no jesteś! Witaj kochana!

Miczko, u mnie jest podobnie z tym sprzątaniem, ja sobie planuję, a Dawidek te plany weryfikuje i mama nie ma sprzątać, co do okien, to przekupię brata, żeby mi umył;)

Elżbieta, ja go jeszcze nie wożę w tym fotelu:) Jeździ w małym.

Joannach, moja teściowa widziała Dawidka też trzy razy… Mam do niej pretensje o to, że jak się Dawidek urodził, to wolała sobie na 2 tygodnie pojechać na wakacje z nowym fagasem, niż przyjechać do wnuka. My też mieszkamy z rodzicami, tylko my na górze, a oni na dole, hehe;) I też i moja mama i mój tata zawsze chętnie zDawidkiem zostają.

Kkasiulka ,no wiesz co, nawet herbatki dziecku nie dajesz?! Hehe;) Niektórzy to są nawiedzeni…

Magia, jaj uż przestałam się przejmować gadaniem innych, mało, że się nie przejmuję, to jeszcze głośno komentuje i wyrażam swoje zdanie i nie interesuje mnie czy ktoś się obrazi, czy poczuje się urażony…

Basieniak,świetnie, że Malutka się pięknie rozwija!

Dodi, u nas było wino do kolacji.

Maciusiu,Klaudio, Bartusiu, 100 LAT!

Beja,Asica, Aneta, Pikus, Ania, witajcie!

Ostatnia edycja:
padam na ryjek..

mam nadzieje ze za chwile maly pojdzie ssie przespac bo nie wyrabiam .. ;/ musialam sie pozalic ;-)

a tak w oglole to przyszly dzis naklejki ktore zamowilam dla malego - na sciane, musze mu przyozdobic pokoik bo poki co to nie wiele tam..spimy narazie razem z nim ..

jak patrzylam na Wasze to ranyyyyyyy...utkwil mi w pamieci pokoik Wisienki no przecudny!!!! w ogole wszystkie przesliczne...... a biale mebelki to juz w oglole mnie rozczulily..

Ostatnio edytowane przez moderatora:
hej,
po wczorajszym strasznym dniu, dzisiaj mamy chociaż dzień dobrych wiadomości..
zaliczyliśmy neurologa i wszystko jest super, mały gotowy do raczkowania, mało tego jak go neurolog postawił, to stał dobre 3 minuty (z zegarkiem w ręku), więc stwierdził, że niesamowicie silny..a że nie obraca się na boki, czy na brzuszek i na odwrót - mówi, żebym popytała swoich rodziców i teściów czy my też się nie ociągaliśmy z tym, bo to dziedziczne zachowania.. mogę go turlikać w domku.. super się cieszę.. jak lekarz robił samolot, to mały aż się śmiechem zanosił - hehe..

no i zahaczyliśmy od razu o pediatrę, bo przecież mały ma ten katar juz kilka dni, no i też wszystko ok - no rewelacja.. tylko inhalacje i wyżej go kłaść.. dostał też maść na tą alergię, robioną, więc trzeba do apteki się skoczyń..cieszę się, że wszystko okazało się dobrze..

kasia
, no racja, moja teściowa uważa że przesadzam, bo jej dzieci były zdrowe (tylko że mój Paweł od 6 roku życia się leczył, a jego siostra do tej pory alergiczka), a szkoda gadać.. nie ma co.. To Ty takie cuda wyprawiasz w swojej firmie.. mowiłaś o firmie, a ja nie spytałam jakiej nawet - hehe..
balkan, halo.. chyba umknęło Ci moje pytanko o jutro.. będziesz autem czy metrem na badaniu?

aaa i mały zrobił kupę - ale radość :-D:rofl2:

reklama
Mateuszkowa my dostałyśmy skierowanie do neurologa bo mała była minimalnym wcześniakiem a podobno w przypadku wcześniaków lekarz potrzebuje zaświadczenie od neurologa czy można normalnie szczepić... No i od tamtej pory za każdyn razem pani neurolog mówi, że jest wszystko ok ale jak chcemy to możemy bez kolejnego skierowania już przyjść za dwa miesiące więc korzystamy... nie zaszkodzi... I nawet udało nam się znaleść fajną panią neurolog z niezbyt długimi terminami:) teraz następna wizyta jak będzie miała 8 miesięcy czyli za 2,5 miesiąca...

Do góry