reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

Konwalianko ja go po prostu odkładam do łóżeczka, wsadzam smoka, obłożę pieluchą i misiem :-) i odchodzę. Oczywiście jest marudzenie i stękanie, po chwili wypluwa smoka. Chwilę odczekam i podchodzę - podam smoka, pogłaszczę po główce i znów odchodzę. Tylko stanowczym ruchem. I tak w kółko. Niestety czasem to trwa do godziny, podczas gdy z mamusi rączkami zasypiał zazwyczaj natychmiast max do 10 minut. Ale na razie jestem twarda. Przynajmniej w dzień niech się nauczy. Bo najgorzej jest w nocy, muszę siedzieć nad nim z ręką dopóki nie zaśnie. Czasem już sama prawie zasypiam na tym jego łóżeczku.
ale to nie płacze? bo Tymek, to taką syrenę włącza że szok.. i ja się łamię.. wczoraj np. 8 razy go brałam - uspokajałam na ręku i odkładałam, ale najlepsze, ze ledwo sie z nim pochyliłam a on już w ryk.. ostatecznie był już tak zmęczony, że usnął jak jeszcze go z łóżeczka nie zdążyłam dobrze wyjąć.. za chyba 8 razem!

reklama
konwalianko jesli chces zzeby poskutkowala ta metoda, chociazby wieczorem zebys nie musiala go na rekach usypiac to badz konsekwentna. Tyle razy ile bedziesz go brala na rece tyle razy on zalaczy syrene gdy go odlozysz. Niestety tak to dzila bo dzieciaki sa bardzo madre i wiedza jak wymusic na rodzicach to co im sie podoba. Nawet jesli sie bedzie darl na calego to zapodaj smoczka, mow do niego i przyloz reke do twarzy, jak sie uspokoi odejdz, zalaczy syrene i znowu zrob to samo az do skutku. ZObaczysz ze po pewnym czasie zalapie ze juz nie moze wymuszac brania na rece kiedy mu sie podoba.

Konwalianka z tym jest różnie. Teraz uczymy się dopiero od wczoraj i na razie kończyło się na stękaniu i takim marudnym popłakiwaniu. Wtedy go nie biorę na ręce. Ale wcześniej zdarzała się syrena, czasami nawet kończyło się histerią. Wtedy biorę go na ręce ale tylko do uspokojenia tak jak piszesz. I u nas też wtedy wystarczy że pochylę się nad łóżeczkiem i już jest ryk. Zaciskam zęby i zostawiam go tak na chwileczkę a za chwilę znowu podchodzę. No niestety, taka zabawa. Ale już mi ładnie zasypiał sam. Dokładnie jak pisze emka - konsekwencja przede wszystkim. Mnie do konsekwencji motywuje kręgosłup - nie daję rady już go tak podnosić dlatego musi zasypiać sam w łóżeczku.

Psotka no dokładnie... Na szczęście teraz i tak mieliśmy się stawić gdzieś w grudniu, styczniu dlatego dzwoniłam już teraz. Ale za pierwszym razem kiedy zależało mi na czasie, a oni mi proponowali termin za dwa miesiące to oczywiście skończyło się na prywatnej wizycie :angry:

Asica pochwal się łupem :-)

Ostatnia edycja:
psota, magia to czekam na info ad spotkania:) i ja też jakoś chrupek się boję podawać... w programie żywienia są później ujęte
magia no z tym jogurtem to zaszalałaś:) ale trzeba... oby było ok - w końcu jajko już wystarczy:) ja też w przyszłym tygodniu spróbuję ale ciągle się zastanawiam czy najpierw masło czy jogurt lub kefir...
ja jakoś na razie kojca nie planuję ale jak na razie mata na podłódze wystarcza;)
psota a czemu ta sukienka to tylko na fb? to dyskryminacja;)
maqnio jak wogóle mogłabyś pomyśleć, że mogłybyśmy zapomnieć...

Ostatnia edycja:
miczka - kupiliśmy małemu siostry samochodzik, a naszemu samochodzik na biegunach, ale na razie siostrzeniec będzie korzystał z niego... jutro zrobię fotki :) teraz spadam szykować się do wieczornego rytuału :-)

Psota, dziewczyny, pisałyście o płatnym NFZcie... Jak dla mnie państwowa służba zdrowia nie jest za darmo. Kiedyś Paweł poszedł do ortopedy na NFZ, nie dość że dość długo czekał, to zramolały gościu (przyjmujący lekarz) od razu go za drzwi wyrzucił z tekstem że on jest młody, zdrowy, a o kręgosłup jak dzieciakiem był trzeba było dbać i on w ogóle nic mu tu nie poradzi. Nożesz otwiera się nóż w kieszeni normalnie.
Psota, no to ładnie zabulisz... Współczucia, ale też rozumiem że dla dziecka każdą sumę się wyda, byle tylko było wiadomo co mu jest i czy w ogóle coś mu jest. Mam nadzieję że w Waszym przypadku skończy się tylko na fałszywym alarmie.

No i jeszcze o zarobkach... Wy tutaj piszecie o 2000zł miesięcznie. A co ma powiedzieć kobitka która wychowuje samotnie córkę, i po opłaceniu wszystkiego na jedzenie zostaje jej miesięcznie 100 zł? Tak u nas na stancji mieszkała dziewczyna. No i w naszym województwie to raczej te 2000 zł miesięcznie to taka górna granica zarobków gdzie się zarabia.

Konwalianko, mój też tak robi jak mu się nie podoba. Płacze, biorę na ręce, uspokaja się, pochylam się żeby go odłożyć, a ten w ryk od nowa. I zabawa zaczyna się od nowa, tylko że po którymś razem kładę go płaczącego i wciskam smoka. Pomaga. Ale gdy zgubi smoka to znów w ryk. Więc znów wkładam smoka i po którymś razie usypia.

Nico wciagnela deserek banan, jablko i ciastko. Alez ona wciaga! dalam jej pol duzego sloiczka, tzn tego normalnego. Wczoraj ladnie spala to dzisiaj moze tez jej sie uda :-D

Em_cia, dziękujemy! O matko! Tyle zjadła?! no to nic dziwnego, że to malutka kluseczka, ale śliczna kluseczka:)

Konwalianko, ja nauczyłam Dawidka noszenia na rękach przez cały dzień i teraz jak go odkładam w ciągu dnia do łóżeczka albo do bujaka, to siedzi w nim 15 minut, a później tak się drze, że nie ma szans, żebym bo nie wizięła i za cholerę nie umiem go tego oduczyć...:/

Basieniak, damy znać:)

Aneta, Miczka, szkoda słów na to, co się dzieje w naszej służbie zdrowia...

reklama
Hej kochane, moja niunia znowu na wieczór przy zasypianiu zaczęła kaszleć..

Dziewczyny które robiły inhalacje...moge jej jeszcze te inhalacje z berodualu i soli fizj. zrobic?? a moze z samej soli?

Anula, chrupki to chrupki, wszystkie sa bezglutenowe bo to z kukurydzy, nic tam nie dodają..wiec obojetnie jakie kupisz..
Ja jeszcze nie daje chrupek..

Do góry