reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Anulka, jak nocka? Mam nadzieje ze maly nie cierpial.

A ja zrobilam takie oczy O_O jak ewa sie obudzila pierwszy raz do karmienia w nocy, bo okazalo sie ze jest 4.18, czyli przespala jednym ciagiem prawie 6,5 godz. Teraz najedzona i przewinieta po malutku odplywa w lozeczku. Daje jej jeszcze z pol godz ;-)

reklama
witam z rana

jak tam nocki minęły? u nas w miarę.. mały usnął o 21 to obudził się o 24, no a później już co 2h czyli standard; całkiem niezła noc, mało stękania (do 5 rano)a i kupa była.. teraz niestety zwija się z bólu już od 5.20 i znowu czekamy na kupę.. ktoś pisał o ssaniu piąstki.. mój też to robi, ssie też kciuk a ślini się okropnie..

na 10 jedziemy do lekarza - zobaczymy czy coś wymyśli (to nowy pediatra) na ten jego brzuszek..

ten proszek troisty to ciężko dostać, byłam w kilku aptekach i wszędzie na zamówienie:confused:

jak tam Anula nocka? jak Bartuś?
Marzenko, Ty zdaje się pisałaś co najlepiej na ciemieniuchę działa.. mały ma taki wysyp łusek ze szok:szok: a tu chrzciny przecież..
ciesz się Magia, że Staś już nieco lepiej,oby tak zostało i nie cierpiał z kupami jak mój Tymek..
ciekawe jak walka wydrusi z laktacją..
kasiula zgadzam się:tak:, ślicznie wyglądacie.. mój mały nie lubi tego noszenia:-(

Ostatnia edycja:
witam
dziękuje za wszystkie odpowiedzi ...jak zawsze można na was liczyć
anula przede wszytskim zmień lekarza tak jak mówiłaś i to jak najszybciej . mam nadzieję że dziś już lepiej
wydrusia jak idzie ... &&&&& zaciśnięte chociaż to ze karmiłaś mm nie jest krzywdzące dla dziecka . gorzej by było jakby chodziła głodna . wiec głowa do góry
corin super że cócrcia daje wam pospac chociaż ja też nie mam co narzekac . mały zasnął o 20:00 wstał o 0:00 a potem o 4:30 wiec jestem wyspana . teraz też już smacznie śpi w swoim wozie wiec mam czas na kawkę i bb:-D
em ka jak u was ? kupki nadal z takim trudem ?
kkasiulka fajne zdjęcie ( mama kwitnąca :tak:) ... u nas mały też nie lubi jak nosimy go w ten sposób

Po raz pierwszy, odkad Ewa jest z nami, obudzilam sie sama z wyspania :-D Ewa zasnela krotko po 5 i spi bez przerwy do teraz :-D jak wstalam, pierwsze co zrobilam to sprawdzilam czy oddycha :-/ ;-)

Martwia mnie tylko moje piersi, bo mimo 2 pominietych karmien nie sa ani troche nabrzmiale...

Cześć dziewczyny:)
A my znowu noc wspaniale bo mała usnęła przed 21, potem jedzenie o 3 i dopiero o 7:) No i zazwyczaj wstaje drugi raz o 6 i jeszcze do 9 spi więc i teraz ją położyłam a ja już wstałam co by sobie śniadanie na spokojnie zjeść:) Ale słyszę, że skubana dalej nie śpi ale sama się sobą w łóżeczku grzecznie zajmuje;) Niesamowicie się cieszę, że udało nam się i noce są takie wspaniałe (a dziewczynom które nie mogą się wyspać niestety współczuję) tylko jakoś w dzień już nie jest tak kolorowo... Szczególnie po południu... Więc zawsze jak mąż jest w domu to tu kicha:(
O chyba już ma dosyć grzecznego leżenia w łóżeczku... Ale przynajmniej zdążyłam nadrobić zaległosci na bb i zjeść śniadanie... ;)

Corin to u mnie jak do 3 pośpi to jeszcze ale jak czasem śpi do 4 to o 3 wstaję okładać się kapustą bo już mnie tak boli głównie pod pachami...
A przy okazji przypomniałaś mi, że miałam zapytać czy też macie tak szczególnie jak dziecko dłużej śpi, że jak potem karmicie pierwszą piersią to z drugiej już cieknie? Bo ja za każdym razem... dzisiaj już drugą wkładkę wkładałam a i tak standardowo biustonosz zalany... Niedługo nie na pampersach a na wkładkach zbankrutuję...

basieniak, ja mam tak zawsze, ale tylko gdy karmie lewą to z prawej leci..nigdy na odwrót..
swoją drogą uwielbiam ten moment jak mały zaczyna ssać pierś.. czuję jak to napięcie schodzi i daje mi to prawdziwą przyjemność - taka perwersja

witaj Aneta

dziewczyny czy wasze malce wysuwają języczki, mielą nimi w buzi? wyczytałam, że może być to wskazaniem do badan na tarczycę oraz wizyty u neurologa.. swoja droga i tak chce sie z nim wybrać bo odchyla główkę do tyłu..

no i my mamy dziś 2 miesiące!

konwalianka nie strasz mnie... myśałam, że mała sobie odchyla tą główkę bo po prostu tak się rozgląda, a język to myślalam, że po prostu odruch ssania... my byliśmy u neurologa bo mała jest minimalnym wcześniakiem ale o te rzeczy pani doktor nawet nie pytała...

reklama
Do góry