reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

Anulka, jak nocka? Mam nadzieje ze maly nie cierpial.

A ja zrobilam takie oczy O_O jak ewa sie obudzila pierwszy raz do karmienia w nocy, bo okazalo sie ze jest 4.18, czyli przespala jednym ciagiem prawie 6,5 godz. Teraz najedzona i przewinieta po malutku odplywa w lozeczku. Daje jej jeszcze z pol godz ;-)

reklama
witam z rana

jak tam nocki minęły? u nas w miarę.. mały usnął o 21 to obudził się o 24, no a później już co 2h czyli standard; całkiem niezła noc, mało stękania (do 5 rano)a i kupa była.. teraz niestety zwija się z bólu już od 5.20 i znowu czekamy na kupę.. ktoś pisał o ssaniu piąstki.. mój też to robi, ssie też kciuk a ślini się okropnie..

na 10 jedziemy do lekarza - zobaczymy czy coś wymyśli (to nowy pediatra) na ten jego brzuszek..

ten proszek troisty to ciężko dostać, byłam w kilku aptekach i wszędzie na zamówienie:confused:

jak tam Anula nocka? jak Bartuś?
Marzenko, Ty zdaje się pisałaś co najlepiej na ciemieniuchę działa.. mały ma taki wysyp łusek ze szok:szok: a tu chrzciny przecież..
ciesz się Magia, że Staś już nieco lepiej,oby tak zostało i nie cierpiał z kupami jak mój Tymek..
ciekawe jak walka wydrusi z laktacją..
kasiula zgadzam się:tak:, ślicznie wyglądacie.. mój mały nie lubi tego noszenia:-(

Ostatnia edycja:
witam
dziękuje za wszystkie odpowiedzi ...jak zawsze można na was liczyć
anula przede wszytskim zmień lekarza tak jak mówiłaś i to jak najszybciej . mam nadzieję że dziś już lepiej
wydrusia jak idzie ... &&&&& zaciśnięte chociaż to ze karmiłaś mm nie jest krzywdzące dla dziecka . gorzej by było jakby chodziła głodna . wiec głowa do góry
corin super że cócrcia daje wam pospac chociaż ja też nie mam co narzekac . mały zasnął o 20:00 wstał o 0:00 a potem o 4:30 wiec jestem wyspana . teraz też już smacznie śpi w swoim wozie wiec mam czas na kawkę i bb:-D
em ka jak u was ? kupki nadal z takim trudem ?
kkasiulka fajne zdjęcie ( mama kwitnąca :tak:) ... u nas mały też nie lubi jak nosimy go w ten sposób

Po raz pierwszy, odkad Ewa jest z nami, obudzilam sie sama z wyspania :-D Ewa zasnela krotko po 5 i spi bez przerwy do teraz :-D jak wstalam, pierwsze co zrobilam to sprawdzilam czy oddycha :-/ ;-)

Martwia mnie tylko moje piersi, bo mimo 2 pominietych karmien nie sa ani troche nabrzmiale...

Cześć dziewczyny:)
A my znowu noc wspaniale bo mała usnęła przed 21, potem jedzenie o 3 i dopiero o 7:) No i zazwyczaj wstaje drugi raz o 6 i jeszcze do 9 spi więc i teraz ją położyłam a ja już wstałam co by sobie śniadanie na spokojnie zjeść:) Ale słyszę, że skubana dalej nie śpi ale sama się sobą w łóżeczku grzecznie zajmuje;) Niesamowicie się cieszę, że udało nam się i noce są takie wspaniałe (a dziewczynom które nie mogą się wyspać niestety współczuję) tylko jakoś w dzień już nie jest tak kolorowo... Szczególnie po południu... Więc zawsze jak mąż jest w domu to tu kicha:(
O chyba już ma dosyć grzecznego leżenia w łóżeczku... Ale przynajmniej zdążyłam nadrobić zaległosci na bb i zjeść śniadanie... ;)

Corin to u mnie jak do 3 pośpi to jeszcze ale jak czasem śpi do 4 to o 3 wstaję okładać się kapustą bo już mnie tak boli głównie pod pachami...
A przy okazji przypomniałaś mi, że miałam zapytać czy też macie tak szczególnie jak dziecko dłużej śpi, że jak potem karmicie pierwszą piersią to z drugiej już cieknie? Bo ja za każdym razem... dzisiaj już drugą wkładkę wkładałam a i tak standardowo biustonosz zalany... Niedługo nie na pampersach a na wkładkach zbankrutuję...

basieniak, ja mam tak zawsze, ale tylko gdy karmie lewą to z prawej leci..nigdy na odwrót..
swoją drogą uwielbiam ten moment jak mały zaczyna ssać pierś.. czuję jak to napięcie schodzi i daje mi to prawdziwą przyjemność - taka perwersja

witaj Aneta

dziewczyny czy wasze malce wysuwają języczki, mielą nimi w buzi? wyczytałam, że może być to wskazaniem do badan na tarczycę oraz wizyty u neurologa.. swoja droga i tak chce sie z nim wybrać bo odchyla główkę do tyłu..

no i my mamy dziś 2 miesiące!

konwalianka nie strasz mnie... myśałam, że mała sobie odchyla tą główkę bo po prostu tak się rozgląda, a język to myślalam, że po prostu odruch ssania... my byliśmy u neurologa bo mała jest minimalnym wcześniakiem ale o te rzeczy pani doktor nawet nie pytała...

reklama
Do góry