reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

Anulka - takie noszenie Bartusia powinno mu przysieść ulgę. Zapewniam :tak:

Załączniki

• 30 (1).jpg
    30 (1).jpg
    17,2 KB · Wyświetleń: 45
reklama
Madzia ja daje mniej wiecej jak ty z tym ze w nocy to przewaznie spi do 4 rano wtedy daje i zas za 3 godziny sie obudzi i dostanie a w dzien zauwazyłam ze jak nie spi to co 2,5h musze jej dac bo juz chce i krzyczy bardzo

Anulka kap w kranuwie nic małemu nie powinno byc

Maqnio a Rózinka nie je czasem za duzo ze w ciagu godziny potrafi wołac tyle razy oszukuj ja chociazby zwykła przegotowana woda , dzieci jak nie ciagna cycka tylko MM trzeba przepajac , ja swojej małej daje juz herbatki koperkowej za to kupe jak walnie to jak stary i pierdy tez ida nie ma zadnych problemów z kolkami , no ale kazde dziecko jest inne
Anulka 1989 te twoje dziecko to naprawde jest biedne ze sie tak nacierpiec musi , popróbuj tak jak Kkasiulka pokazała moze poskutkuje cos , nie wiem co doradzic bo ja butelka karmie i mała moja nie ma problemów z kolkami i z brzuszkiem

udalo mi sie wykapac i troche ogarnac mieszkanie reszta jutro rano...teraz mam nadzieje ze wstanie bo piersi mi rozsadza a odciagalam:-(
Kkasiulka dziekuje sprobuje nastepnym razem
Marzenka mowie Ci on cierpi a ja juz ledwo to znosze, jem tylko drob gotowany,krupnik, wedline drobiowa,ziemniaki, marchewke i bulki, chyba sie nie da bardziej scislej diety miec nawet przypraw opraktycznie nie uzywam o owocach nie wspominajac:-(spi juz ponad 2 godz a jeszcze przez sen chlipie.Dobrze ze Klaudusia nie daje popalic;-)

Anula Biedaczek ten Twój Synuś... Na Stasia też bardzo dobrze działa Sab Simplex. Nie wiem gdzie, ale słyszałam, że w Polsce też można kupić te niemieckie kropelki. I Ty pewnie się umęczyłaś.
Kasiulka Ślicznie wyglądacie - Ty i Twoja Milenka:-)
Maqnio ja mam czasem wrażenie, że Twoja Rózinka ma w sobie coś podobnego do Stasia:-) nie tylko charakterek, ale i z wyglądu. Mój Staś też cudnie się śmieje, szczególnie rano. I gada jak najęty:-)

Magia znalazlam strone na ktorej sie zamawia jutro to zrobie,moj jeczy zebym nie zamawiala bo juz tyle probowalam i nic ale kurcze to ja sie mecze a nie on bo jak ja sie meczylam z malym on cos oglaal, jedy nie dzis wyszedl z ni na spacer ale i tak musialam wyjsc po niego bo plakal...
Marzenka slyszalam o tym ale chyba balabym sie mu podac...a swoja droga Twoja Klaudusia urodzona tego dnia co moj babelek;-)
Przez te kolki maly nauczyl sie noszenia i lulania a teraz ciagle chce jedynie karuzela sie zabawi ale wiadomo nie trwa to wieki. A ta nasza lekarka ciagle cos daje nowego i nic nie daje, ni by sluzu mniej w kupkach ale ciagle slysze przelewanie w brzuszku:-(a ona tylko mowi ze za szybko trawi i mam sie meczyc 1,5 mies az uklad pokarmowy dojrzeje.Nie chce cudow moze mu calkiem nie minac ale zeby az tak sie nie meczyl...

No wiem Anulka ze w jeden dzien urodziłysmy i jeszcze jedna dziewczyna z nami rodziła 7 ale nie pamietam która to była ,

Jesli chodzi o kolki to chłopcy sa bardziej skłonni do nich jak dziewczynki , ja tego nie znam bo zadna moja córka ich nie miała , ale były u nas w rodzinie chłopaki to masakra co sie działa tak samo jak z twoim synkiem, z tym ze im ten proszek troisty pomagał

Anulka- ja podaję swojemu małemu proszek troisty. Dwa razy dziennie, dosłownie na czubeczek noża, odrobinkę. Rzeczywiście lepiej po nim funkcjonuje.
Używałam sam simplexu ale skończył mi się. W Polsce odpowiednikiem jest Bobotic. Teraz stosuję go razem z proszkiem troistym, trzy razy dziennie po 8 kropelek przed jedzeniem. Bobotic dostępny jest bez recepty i kosztuje ok. 13 zł, czyli taniej niz sam simplex. A doraźnie, jak widzę, że mocno się pręży, daję mu 5 kropelek espumisanu.
Aha-karmię butelką.
Madzia-mój Antoś je 150 ml co 3 godziny-można regulować zegarki.:-D

Wlasnie niestety czesciej to chlopcow dopada oszalec mozna a moj po 3 godz wrzaskow mowi do mnie ze na pogotowie bedzie dzwonil, musialam mu cos powiedziec bo by dzwonil nie wiem co sobie mysli, moze ze bedzie tak codziennie tak robic...
Gocha gdzies czytalam ze to odpowiednik ale gdy bylam w aptece nie bylo i kupilam infacol, sprobuje jutro kupic
Wstal najedzony bo wczesniej dostal butelke possal chwile, chyba musze znowu odciagnac

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry