reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

sunset ja przez cala ciaze ryczalam praktycznie co drugi dzien i sama nie wiedzialam dlaczego... Ale pare dni po porodzie zniknelo bez sladu, wiec u mnie hustawka nastrojow minela szybko.

Zazdroszcze Wam, ze pieski tak elegancko zaakceptowaly dzieciaczki, ja niestety mojego psa musialam oddac do mamy:( Chodzila po domu i piszczala, dostala ciazy urojonej i dwa razy jak mialam mala na rekach i chcialam nakarmic to wskoczyla mi na tapczan (na ktory normalnie nie wchodzila) i jak kazalam jej zejsc to wrczala na mnie i predzej by mi reke odgryzla niz zaszla-musialam isc do drugiego pokoju (!) :(

reklama
mam pytanie do mam butelkowych co ile czasu jedzą wasze pociechy
u mnie to wyglądało dzisiaj tak:
5:30 --- 120 ml
8:00 --- 100 ml
12:00 ---120 ml
15:00 --- 120 ml
18:00 ---120 ml
no i pewnie będzie

ok 20:00 - 120 ml
i w nocy ok
1-2:00 -120 ml
no i martwię się czy nie za dużo a mam wrażenie że jest głodny i ledwo może wytrzymac te 3 godziny i rzuca sie na butlę . proszę napiszzcie jak wygląda to u was ... po ile ml i w jakim odstępie czasowym

Ostatnia edycja:
Madzia, karmisz niemal identycznie tak jak ja, tylko u mnie często jest tak, że już po godzinie, dwóch mały chce więcej mleka. A od 17 to niemalże cały czas jest na butelce.
No u nas karmienie co 3h średnio i 120 ml, ale czasem i więcej. Martwisz się że dużo mu dajesz, ale z drugiej strony Twój Filip ma już prawie 2 mce, musi więcej jeść.

A może by stworzyć osobny wątek dla karmiących mm...? :-)

Witam, u nas dzien tragiczny maly o rana marudzil ale dalo sie zabwic ale od 16 do tej pory piszczal, lzy ciurkiem mu lecialy caly byl czerwony i tak sie napinal ze byl prosty jak struna i sztywny. I nie ssal bo nie dal rady ciagnac cyca a od kilku dni slysze jak mu sie przelewa w brzuchu. Juz nie wiem co robic bral infcol, ciagle bierze biogaje, delicol i dicoflor 30 ,tydz temu bylo juz w maire ale teraz z dnia na dzien gorzej placze coraz duzej, chyba pojde prywatnie do lekarza bo nasza pani doktor nie pomogla...teraz spi pol godz i pochlipuje przez sen. Ja diety pilnuje wiec nie z mojej winy...A jeszcze nie jadl z 5 godz piersi mi eksploduja...

Ostatnia edycja:
Hej Mamuski!1

my dzis od tesciów wrócilismy - bylismy od wczoraji dzis uciekalismy od nich juz rano. Maja taki piekarnik w domu, ze masakra. Niunia niespokojna, ciągle spocona, marudna eh...u nas jest chlodniej. a poza tym konczy mi sie sab simplex i od wczoraj podaje go mniej i dzis mamy meksyk kolkowy... na szczescie Rózia teraz przysneła ale co sie napłakała to tragedia. Czekamm na dostawe leku, bo i naczej obie zwariujemy.

Magia moja tez piastki wcina na początku myslalam, ze jest głodna, ale butli nie chce, po prostu lubi je wpychać do buzki i chyba ja to uspokaja. U nas tez w nocy regularnie co 3 H jedzonko, ja myslalam, ze czym będzie Rozia starsza tym te przerwy będą dłuższe..jednak nic bardziej mylnego. Najgorzej jest w dzine, bo grymasi przy jedzeniu i czasem butli nie chce a po poł godz. Dojada, cze3go nie znosze, bo rozwala mi się przez to cały rytm dnia, no ale jak tu nie dac gdy płacze.Czasem uda mi się ja przetrzymać żeby minęły 3h,ale czasem je 5 razy w ciągu godziny eh…
Corin cala trójeczka wygląda przecudnie!!!!
Konwalianka cale szczęście, ze Tymus zdrowy!!! Ja bym takiej baby w zyciu nie przepuscila, babsztyl jeden pewnie sama zapomniała jak miała malutkie dzieci grr..!!
Anulka ja ani razu małej w przegotowanej wodzie nie kapalam i zadnych skórnych problemów nie mamy. Trzymam kciuki, żeby kolki przeszły. A próbowałaś sab simplexu?
Miczka super wieści!!!
Madzia u nas podobnie, ja się zastanawiam dlaczego maął wnocy ledwo 3 h bez mleczka wytrzymuje i marze żeby pospać na raz dłużej niż 2 h..eh…

wogóle zauwazyłam jak sie Rózinka zmieniła..kurcze takie małe dzieci to co dzień coś nowego robią, az sie serce raduje. I same przyznajcie ze nie ma nic piekniejszego nic usmiecha takiego malca a juz szczegoleni rano kiedy podchodze do łózeczka i widze pieknego banana na buziulce na moj widok eh... i za takie chwile dziekuje i od razu zapominam jak czasem ejst ciezko. i jeszcze jedno: do niedawna niunia potrafiła troche pogrymasic i jak jej cos nie pasiło to powoli sie rozkrecała z pąłczem i dopiero po kilkunastu minutach potrafiła neizle krzyczec, a teraz gdy tylko jest cos nie po jej mysli w kilka sekund od razu zaczyna wycie na całe płuca...charakterek to ma...:)

Witam, u nas dzien tragiczny maly o rana marudzil ale dalo sie zabwic ale od 16 do tej pory piszczal, lzy ciurkiem mu lecialy caly byl czerwony i tak sie napinal ze byl prosty jak struna i sztywny. I nie ssal bo nie dal rady ciagnac cyca a od kilku dni slysze jak mu sie przelewa w brzuchu. Juz nie wiem co robic bral infcol, ciagle bierze biogaje, delicol i dicoflor 30 ,tydz temu bylo juz w maire ale teraz z dnia na dzien gorzej placze coraz duzej, chyba pojde prywatnie do lekarza bo nasza pani doktor nie pomogla...teraz spi pol godz i pochlipuje przez sen. Ja diety pilnuje wiec nie z mojej winy...A jeszcze nie jadl z 5 godz piersi mi eksploduja...

Kładź małego na brzuchu, wszystko jedno jak, na swoim, męża, na swoich kolanach. A mleko odciągnij i podaj butelką, bo teraz jest po prostu głodny i będzie coraz bardziej wkurzony. Tak na szybko - daj mu MM, a swoje odciągij i schowaj do lodówki, dasz mu później. Szkoda dzieciątka

Kkasiulka klade i nie widze roznicy ale musze sama bo Ł jeszcze bardziej piszczy ten sie wkurza na malego i wtedy mam sajgon na calego,dalam mu mm wypil 120 i spi ale niespokojnie co chwile otwiera oczy patrzy na mnie i przysypia oczywiscie na kolanach...
Maqnio tego nie probowalam moze kupie bo sie wykoncze a o wode nie ja pytalam;-)
Uciekam bo musze sie wykapac i posparzatc poki spi

Ostatnia edycja:
reklama
Madzia - ja nie wiem ile z piersi mały zjada ale czasem, z różnych powodów podam mu butlę i jak na razie tylko jeden raz zjadł niecałe 110 ml. Normalnie to zje cyca, zasypia, pośpi godznkę i dawaj na nowo. Czasem jak już mi się nie chce go już odkładać to śpi z cyckiem w buzi i tak sobie memla i tak potrafi poleżeć aż go kupa nie obudzi :baffled: chciałabym żeby tak się porządnie najadł i pospał chociaz ze 3 h..!!!!!!! ale pogodziłam się już, że to szybko nie nastąpi...

Nasz mały śpi dziś cały dzień, już wiem, że w nocy będzie Meksyk. Ale szkoda mi go bo zeszłą noc męczył go brzuszek bardzo, prężył się i krzyczał i płakał. Podaliśmy mu czopek wreszcie, żeby mu ulżyć i o dziwo wydalił go całego (z kupką oczywiście). Teraz śpi sobie słodko, ale pewnie niedługo go obudzimy na kąpanko.

Do góry