reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

dzien dobry mamuski!!!

u nas nocka spokojna, Mała budziła sie na papu, potem w mig zasypiala, ale to tez musiałam sobie wypracowac:)
alex u nas tez tak było, że Mała w nocy po jedzeniu potrafiła 2-3 h nie spać, to była meka i ąłcze sie z toba w bólu, bo doskonale wiem jak to "smakuje". Ale u nas to była troche moja wina, bo wstawalam do małej dopiero jak zaczynała piszczec i zanim poszłam zrobic mleczko, to krzyczala juz w niebogłosy i tym samym sie rozbudzała i ciezko było jej zasnac poznije. teraz po pierwsze super działa to ze sama usypia a poza tym jak tylko w nocy slysze ze zaczyna sie wiercić lece zrobic mleczko, szybko biore na raczki, karmie, nie pozwalam zeby sie wybudziła i czasem nawet dobrze nie zdazy oczek otworzyc i juz spi ponownie a poza tym odrazu po jedzonku odkładam do łózia, nawet jak czasem jest rozbudzona to myk do łózeczka, światło zgaszone i Rózinka usypia. to mega wygodne i przede wszystkim dzieki temu niunia daje mi pospac. A do tej pory takie 2-3 h przerwy w nocy bez spania sa wykanczające. Trzymam kciuki!!
corin &&&& zeby Ewnunia wróciła "na dawne, dobre tory", moze to faktycznie ten skok rozwojowy:)
senset Rozinka ma smoka tylko do usypiania, dopoki usypia ciagnie go zapamietale, ale jak usypia sama wypluwa, wtedy odkładam go na bok, zeby jej nie przeszkadzal:)

u nas włąsnie niunia po jedzonku, teraz troche zabawy a potem przymusowe spanko:-D

miłej soboty:)

reklama
Pognalam dzis meza na zakupy, a ja z corkami (jak to fajnie brzmi :-D ) poszlysmy do szmateksu na lowy. Aga zostala z Ewa przed sklepem a ja buszowalam, niestety jeszcze nie bylo jesiennych szmatek :-( trzeba bedzie powtorzyc wypad ;-) ewa oczywiscie caly wypad przespala (2 godziny) i teraz jeszcze dosypia w wozeczku.

Witam,
ale dzisiaj brzydka pogoda. Na dodatek w domu mam 23,5 stopnia a ja się niemalże telepię z zimna, jakby conajmniej 18 stopni było.
U Filipa bez zmian z nockami, co sobie i jemu chwalę. Teraz od prawie 3h sobie smacznie śpi, głodomór jeden. Puści nas z torbami z jego mlekiem.

A właśnie tak sobie czytam o tym skoku rozwojowym Ewy i wiecie co? Na początku sobie myślałam "chwilunia, toż za mała jest na skok rozwojowy..." ale patrzę na suwaczek Ewy i moje oczy takie się zrobiły o_O, jak ten czas szybko leci :-D toż ja myślałam że ona nadal ma te 2 tygodnie, hehe.

hey,
u nas nocki sa ok. pobodka o 2,6,8. wczoraj swietowalismy miesiac synusia. W restauracji obudzil sie o 20 zjadl i poszedl spac. Alessandro chyba uwielbia spac w halasie albo fotelik tak na niego wplywa, wystarczy go wlazyc i sie uspakaja i zasypia.

Aneta dzieki, zwiekszylam dawke mm i maly nie jest juz tak marudny. widocznie moim mlekim sie nie najada. dzisiaj odciagnelam 125ml z jednej piersi. podalam mu, ale po pol godziny musialam mu podac cyca, ale tym tez sie nie najadl. przd chwila mu podalam butelke z mix mojego i mm i odpadl.
maqnio kawal roboto odwalilas, i efekty sa. Oby tak dalej.
senset u mnie tak jak u dziewczyn. synus zasypia ze smokiem, ale go wypluwa i potem go odkladam

pozdrawiam wszystkie mamusie i baby. milej soboty.

my po zakupach..niestety sklep w którym planowałam zakupić strój dla małego na chrzest w soboty w sierpniu jest zamknięty!!!! i jak tu się nie wkurzyć! 20km wycieczka na darmo:-( weszłam za to do innego sklepu i kupiłam mu 6 czapeczek:-D

dzisiaj też pierwszy raz się zachustowaliśmy i na początku nieco marudził, ale usnął i z nim udało mi się poprasować i zakupy rozpakować, więc nie ma tragedii..ale Aneta, wydaje mi się, ze mój mały też nieco spanikowany, bo głową nie mógł ruszyć;-)
mały dziś znowu zielone kupy sadzi, ciekawe czy to po tym delicolu..

aaa i moje dziecię za 3 dni będzie juz dwumiesięcznym niemowlakiem jeszcze miejmy nadzieję miesiąc i kolki z głowy:-D

Hej dziewczyny.

dzieki wielkie za odp. Maly faktycznie wyplul smoka wiec go odlozylam i moglam chwile pospac. Nocka taka sama jak u Corin.. jako tako. Ale najwazniejsze ze to byla jego pierwsza nocka w lozeczku bo wczesniej sie nie dalo. Tak wiec poraz pierwszy od 10 dni moglam sie swobodnie rozwalic w lozku ;-)

Choc dzisiaj pewnie place za to bo tylko rodzice a przy cycu zale. Do tego jak sie obudzil w wozku to placz.. no nic bede dawkowac wrazenia ale marzy mi sie aby juz zawsze spal w lozeczku.

Mamy ktore karmia piersia udalo Wam wprowadzic stale pory jedzenia? Czy to z czasem przychodzi? A moze nigdy..

maqnio super masz te nocki. Ciesze sie ze malutka troszke Ci odpuscila ;-)

Corin nie martw sie napewno niedlugo jesienne szmatki beda.. juz w sumie czas! Mozesz wybrac sie na kolejny wypad z dziewczynami ;-)

Wlasnie doczytalam i widze ze wiekszosc z Was kochane ma super nocki.. nie wiem jak to robicie..

Alex trzymaj sie. powodzenia z maluchem, oby szybko sie przestawil.

Pozdrawiam :-)

edit:
Konwalianka ale Ty masz szczescie :( mam nadzieje ze uda Ci sie znalezc stroj dla Tymka. Ladnie ten czas leci.. bynajmniej jak patrze na Wasze malenstwa. U mnie to jakby stal w miejscu..

Silwia nasz maly tez ubostwia spac w halasue a w szczegolnosci zasypiac w nim. niewspominajac o wertepach :-)

Ostatnia edycja:
Konwalianaka a jaki masz leki od 6 lat?mi kazala dawac iberogast ale sie boje:-(
Sunset moj maly ma ponad 6 tyg i nadal nie ma stalych godz jedzienia ciagle wisi na cycu...A mi czas leci strasznie szybko wydaje mi sie ze wczoraj wrocilam ze szpitala :-D

reklama
konwalianka dobrze ze to bylo tylko 20km, ale przynajmniej kupilas cos. zycze aby te kolki jak najszybciej zniknely
sunsent u mnie nie dalo sie sie wprowadzic stalych por na karmienie, maly sie nie najada moim mlekiem i muse go dokarmiac. dopiero teraz troche sie uregulowalo. w nocy je co 3 gdziny. a w dzien to roznie bo staram sie karmic piersia, ale czasami mu dam mm i przewaznie co 2godz je.

Do góry