reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

dzien dobry mamuski!!!

u nas nocka spokojna, Mała budziła sie na papu, potem w mig zasypiala, ale to tez musiałam sobie wypracowac:)
alex u nas tez tak było, że Mała w nocy po jedzeniu potrafiła 2-3 h nie spać, to była meka i ąłcze sie z toba w bólu, bo doskonale wiem jak to "smakuje". Ale u nas to była troche moja wina, bo wstawalam do małej dopiero jak zaczynała piszczec i zanim poszłam zrobic mleczko, to krzyczala juz w niebogłosy i tym samym sie rozbudzała i ciezko było jej zasnac poznije. teraz po pierwsze super działa to ze sama usypia a poza tym jak tylko w nocy slysze ze zaczyna sie wiercić lece zrobic mleczko, szybko biore na raczki, karmie, nie pozwalam zeby sie wybudziła i czasem nawet dobrze nie zdazy oczek otworzyc i juz spi ponownie a poza tym odrazu po jedzonku odkładam do łózia, nawet jak czasem jest rozbudzona to myk do łózeczka, światło zgaszone i Rózinka usypia. to mega wygodne i przede wszystkim dzieki temu niunia daje mi pospac. A do tej pory takie 2-3 h przerwy w nocy bez spania sa wykanczające. Trzymam kciuki!!
corin &&&& zeby Ewnunia wróciła "na dawne, dobre tory", moze to faktycznie ten skok rozwojowy:)
senset Rozinka ma smoka tylko do usypiania, dopoki usypia ciagnie go zapamietale, ale jak usypia sama wypluwa, wtedy odkładam go na bok, zeby jej nie przeszkadzal:)

u nas włąsnie niunia po jedzonku, teraz troche zabawy a potem przymusowe spanko:-D

miłej soboty:)

reklama
Pognalam dzis meza na zakupy, a ja z corkami (jak to fajnie brzmi :-D ) poszlysmy do szmateksu na lowy. Aga zostala z Ewa przed sklepem a ja buszowalam, niestety jeszcze nie bylo jesiennych szmatek :-( trzeba bedzie powtorzyc wypad ;-) ewa oczywiscie caly wypad przespala (2 godziny) i teraz jeszcze dosypia w wozeczku.

Witam,
ale dzisiaj brzydka pogoda. Na dodatek w domu mam 23,5 stopnia a ja się niemalże telepię z zimna, jakby conajmniej 18 stopni było.
U Filipa bez zmian z nockami, co sobie i jemu chwalę. Teraz od prawie 3h sobie smacznie śpi, głodomór jeden. Puści nas z torbami z jego mlekiem.

A właśnie tak sobie czytam o tym skoku rozwojowym Ewy i wiecie co? Na początku sobie myślałam "chwilunia, toż za mała jest na skok rozwojowy..." ale patrzę na suwaczek Ewy i moje oczy takie się zrobiły o_O, jak ten czas szybko leci :-D toż ja myślałam że ona nadal ma te 2 tygodnie, hehe.

hey,
u nas nocki sa ok. pobodka o 2,6,8. wczoraj swietowalismy miesiac synusia. W restauracji obudzil sie o 20 zjadl i poszedl spac. Alessandro chyba uwielbia spac w halasie albo fotelik tak na niego wplywa, wystarczy go wlazyc i sie uspakaja i zasypia.

Aneta dzieki, zwiekszylam dawke mm i maly nie jest juz tak marudny. widocznie moim mlekim sie nie najada. dzisiaj odciagnelam 125ml z jednej piersi. podalam mu, ale po pol godziny musialam mu podac cyca, ale tym tez sie nie najadl. przd chwila mu podalam butelke z mix mojego i mm i odpadl.
maqnio kawal roboto odwalilas, i efekty sa. Oby tak dalej.
senset u mnie tak jak u dziewczyn. synus zasypia ze smokiem, ale go wypluwa i potem go odkladam

pozdrawiam wszystkie mamusie i baby. milej soboty.

my po zakupach..niestety sklep w którym planowałam zakupić strój dla małego na chrzest w soboty w sierpniu jest zamknięty!!!! i jak tu się nie wkurzyć! 20km wycieczka na darmo:-( weszłam za to do innego sklepu i kupiłam mu 6 czapeczek:-D

dzisiaj też pierwszy raz się zachustowaliśmy i na początku nieco marudził, ale usnął i z nim udało mi się poprasować i zakupy rozpakować, więc nie ma tragedii..ale Aneta, wydaje mi się, ze mój mały też nieco spanikowany, bo głową nie mógł ruszyć;-)
mały dziś znowu zielone kupy sadzi, ciekawe czy to po tym delicolu..

aaa i moje dziecię za 3 dni będzie juz dwumiesięcznym niemowlakiem jeszcze miejmy nadzieję miesiąc i kolki z głowy:-D

Hej dziewczyny.

dzieki wielkie za odp. Maly faktycznie wyplul smoka wiec go odlozylam i moglam chwile pospac. Nocka taka sama jak u Corin.. jako tako. Ale najwazniejsze ze to byla jego pierwsza nocka w lozeczku bo wczesniej sie nie dalo. Tak wiec poraz pierwszy od 10 dni moglam sie swobodnie rozwalic w lozku ;-)

Choc dzisiaj pewnie place za to bo tylko rodzice a przy cycu zale. Do tego jak sie obudzil w wozku to placz.. no nic bede dawkowac wrazenia ale marzy mi sie aby juz zawsze spal w lozeczku.

Mamy ktore karmia piersia udalo Wam wprowadzic stale pory jedzenia? Czy to z czasem przychodzi? A moze nigdy..

maqnio super masz te nocki. Ciesze sie ze malutka troszke Ci odpuscila ;-)

Corin nie martw sie napewno niedlugo jesienne szmatki beda.. juz w sumie czas! Mozesz wybrac sie na kolejny wypad z dziewczynami ;-)

Wlasnie doczytalam i widze ze wiekszosc z Was kochane ma super nocki.. nie wiem jak to robicie..

Alex trzymaj sie. powodzenia z maluchem, oby szybko sie przestawil.

Pozdrawiam :-)

edit:
Konwalianka ale Ty masz szczescie :( mam nadzieje ze uda Ci sie znalezc stroj dla Tymka. Ladnie ten czas leci.. bynajmniej jak patrze na Wasze malenstwa. U mnie to jakby stal w miejscu..

Silwia nasz maly tez ubostwia spac w halasue a w szczegolnosci zasypiac w nim. niewspominajac o wertepach :-)

Ostatnia edycja:
Konwalianaka a jaki masz leki od 6 lat?mi kazala dawac iberogast ale sie boje:-(
Sunset moj maly ma ponad 6 tyg i nadal nie ma stalych godz jedzienia ciagle wisi na cycu...A mi czas leci strasznie szybko wydaje mi sie ze wczoraj wrocilam ze szpitala :-D

reklama
konwalianka dobrze ze to bylo tylko 20km, ale przynajmniej kupilas cos. zycze aby te kolki jak najszybciej zniknely
sunsent u mnie nie dalo sie sie wprowadzic stalych por na karmienie, maly sie nie najada moim mlekiem i muse go dokarmiac. dopiero teraz troche sie uregulowalo. w nocy je co 3 gdziny. a w dzien to roznie bo staram sie karmic piersia, ale czasami mu dam mm i przewaznie co 2godz je.

Do góry