reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Gonia kochana! az mi się łezka zakręciła...trzymaj się kochana i czekamy na wieści!
W szpitalu gdzie bede rodzic jest system rooming in czyli od razu z dzieckiem po porodzie. Położne sa cały cza spod ręka . Z opowiesci kolezanek- podobno miła atmosfera. Zobaczymy. Po cc Gonia sama może nie bardzo móc pisać jak tel pod reka nie zostawiła sobie- nie wolno unosic głowy ani wstawac przez niemalże dobę.
Vero niech dmucha, niech chucha az się skurczą i przestaną bolec!

Ostatnia edycja:
reklama
mimi ja mam bardzo konkretny termin bo wiem dokładnie kiedy miałam owu, akurat to był cykl monitorowany. Więc mój termin to 9 lipca ustalony z owu ale tez taki sam wyszedł mi na Usg i tym pierwszym i tym ostatnim w 30t,
zuzu ja tez na nerwach, miała termin 2 dni przede mną

Gonia, trzymam mocno &&&&&&&& za Ciebie i malenstwo!!!

Werka, mam madzieje, ze u Ciebie bedzie juz tylko lepiej...:-(

Psotka, proroku!:-D:-D:-D

Konwalianko, wszystkiego naj, naj, naj!:-) Gdzies mi rano umknela ta wiadomosc:zawstydzona/y:

No to sie zaczelo...
shocked.gif
shocked.gif
shocked.gif

Ja cos czuje, ze urodze pod koniec czerwca, chociaz wcale nie chce.:no: W piatek zaczely mi sie dosc intensywne klucia krocza, zwlaszcza przy chodzeniu. Nieraz az musze sie zatrzymac, sa tak nagle i bolesne...
W sumie jestem juz gotowa na porod - psychicznie, w domu tez wszystko raczej zrobione, tzn. musze jeszcze umyc listwy przy podlogach, ale uroilam sobie, ze jak to juz zrobie, to sie zacznie, wiec poczekam:-p w cos wierzyc trzeba;-):-p No i okna przydaloby sie umyc, ale to juz kogos zamowie jak przestanie w koncu padac...:baffled: Posegregowalam juz ciuchy starszego synka, zamrozilam mezowi kilka obiadow, zrobilam miejsce w komodzie dla rodzicow, bo przylatuja 5 lipca, torba spakowana - brakuje tylko planu porodu.:tak:

U mnie opieka po porodzie byla beznadziejna - urodzilam przed polnoca i polozna zagladala do mnie dosc czesto, ale w ciagu dnia i kolejnej nocy nie moglam sie doprosic o pomoc.:-( Kiedy chcialam sie wykapac, to poszlam poprosic, zeby mialy na oku mojego maluszka, powiedzialy, zebym sie nie martwila i ze sie nim zajma... Mialam pokoj z lazienka, naprzeciw dyzurki, wystrzelilam spod prysznica jak z procy, bo maly tak strasznie plakal, a one nic...:-:)no: Ale za to porod wspominam bardzo dobrze, mialam troskliwa opieke.:tak:

Jestem ! Juz mniej pali ... tak naprawde uspokoje sie po wizycie we wtorek czy wszystko dobrze Waldus zaczal sie ruszac wiec jest doberze w srodku jak to ginekolog oznajmil wyglada jak rybia luska wszystko wyschniete pelne ran ... widac ze naskorek probuje sie regenerowac ale ... nie daje rady.... bo sa uplawy ogolnie oprocz zelu nie dostalam nic bo decyzje ma podjac moj lekarz prowadzacy ciaze . BARDZO bolalo pieklo jakby mi za przeproszeniem ktos rozpaliony pret wkladal ... :/ STRASZNE nie wiem co ja tam mam mowilam lekarzowi ze nie wspolzyje on mowi ze to nie wyglada na jakas bakterie po prostu moze wrecz przeciwnie przesadzalam z higena podczas infekcji i doprowadzil pochwe do takiego stanu . Na to wszystko te pielegniarki zgolily mi wlosy z tych ran i pozacinaly MASAKRA .... i jeszcze z haslem przeciez to tak nie boli :/ .... to lzy mi jak grochy lecialy ale siedzialam cicho ..... chce tylko aby przestalo piec ... wargi sromowe mam spuchniete zew i wew ... jak bulki :/ chodzac obcieraja sie o uda ... :/ podobno opuchlizna do jutra ma przejsc nie wiem jak zasne ... w nocy ;/wszystko mi sie klei

Jejjjjj psocia mi napisała sms o gon1i wowwww no to się zaczęło :-D:-D coś pieknego ale jak czytałam sms to nie mogłam uwierzyć :-D pyszczek mi się śmiał a zarazem w szoku byłam :-D:-D kciukaski &&&&&&&&&&&&& mocniutko

sluchajce, jak coś dziś bylam w lidlu u mnie i sa te termometry do ucha.... wiec jak któraś chce to mogę zakupić

Corin tez tak mysle choć moze poślizg mieli jakiś tez czekam jak na szpilkach zobaczymy czy Gosia napisze, czy bedzie miala sily....

reklama
Wisienko, ja tak sie zastanawiam jak to jest mozliwe ze tobie wyszedl wczesniej test ze jesteś a mi nie a ja jestem niby starszą ciąza a wg usg mam 3-4 dni mlodsza tak z om termin na 4 a wg usg 7 lub 8 ?? hm......... i u mnie wychodzi zaplodnienie 2 lub 5 pażdz.... a okres mialam 27 wrzesień.... czyli zaraz po @ heeh ja juz nic nie kumam......... bo staram sie dojśc kiedy to bylo bo ja saxa mialam codzinnie prawie heheh a po tych tabsach to nawet jaki cykl.... heheh szok

Do góry