reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

Macie racje do porodu jeszcze troszke czasu ... przeciez tyle kobiet rodzilo to i ja urodze jako tako ....
A z drugiej stronmy gdyby to byl taki koszmar... to kobiety nie mialyby 2-3-4 dzieci ..
Glupia pipka ze mnie ze sie tak nakrecam ... ale co zrobic od dzieciaka zawsze na cos chorowalam i strasznie sie bolu boje ...
Musze sie ubrac w inna skore i inaczej myslec
Dzisiaj ugotowalam Botwinke poczestuje !!!!

reklama
emka a może kup na razie mały i przetestujesz? najlepiej sprawdzić w praktyce...
np. jedni mówią, żeby smarować grubo pupę po każdej zmianie pieluszki, inni, że jak się tak grubo smaruje to zatykają się te otworki w pieluszkach i to co dziecko zrobi to zamiast wsiąkaćzostaje na skórze dziecka.... zgłupieć można ;-)potestujemy, zobaczymy

wydrusia super, że mała zdrowa :-)

ja zaraz znikam na kilka dni bo będę mieć w domu mini-remont i nie chce mi się tu siedzieć w jego trakcie, zarządziłam co i jak ma być zrobione mężowi - mam nadzieję, że fantazja panów nie poniesie:-)

miłego tygodnia wam życzę :*

Ostatnia edycja:
Pippi masz racje-zglupiec mozna. I ja juz glupieje. Bo kazdy mowi co innego a niby skad ja mam wiedziec co bedzie najlepsze i kogo sluchac?:confused2: Przeraza mnie to wszystko troche.

sister super ze malutka zdrowa!!!
co do sudocremu to mi poloza mowial, ze owszem warto go uzywac jesli jest problem ze skórą,a jesli nie ma sladu odparzen to warto kupic jakis lzejszy krem po to by pupe zabezpieczyc, bo sudocrem jest bardzo tłusty i szczególnie latem nie ma potrzeby smarowac nim zdrowej skóry, warto go miec, ale tylko w razie jakis problemów ze skórą. nie wiem ile w tym prawdy, ale wkoncu to połozna:)

akurat też na niego patrzę i spisałam wszystko - wysłałam mu już zapytanie :)

wydrusia
, bardzo dobre wieści

dziewczyny ja pamiętam, że moje siostry używały sudocremu codziennie, ale delikatną warstewką.. na cięższe przypadki i tak stosowały mąkę ziemniaczaną :) ja planuje kupić mniejsze opakowanie 125g

reklama
Ja kupilam kiedys wielkie opakowanie sudokremu i mam je do dzis...:baffled: Bo po drodze uzywalam jeszcze Bepanthenu (rewelacja tez na obolale sutki), Linomagu, Tormentiolu i... maki ziemniaczanej. Ta ostatnia spisywala sie super.:tak: Na poczatku smarowalam dupcie sudokremem po kazdej zmianie pieluszki i po kapieli. Do dzisiaj zdarza mi sie smarowac malego po kapieli. Powinno sie uzywac niewielkiej ilosci kremu, zeby nie wsiakal w pieluszke. Ale i tak uwazam, ze najlepiej pozwolic maluchowi pobrykac z gola dupcia, powietrzyc.:-D A jesli kupowac sudokrem, to jakies male opakowanie, bo jest bardzo wydajny.

Na dzien dzisiejszy kupilam Bepanthen.:tak:

A ja mam dosyc dziwne pytanie...:zawstydzona/y: Mam aspirator do noska po synku, w sumie jest malo uzywany, bo pierwszy zniszczylam w sterylizatorze...:baffled: I tak sie zastanawiam, czy jest sens kupowac nowy, czy wystarczy ten porzadnie wygotowac? Starszy synek juz go nie potrzebuje, bo nauczyl sie wydmuchiwac nosek...:sorry::sorry::sorry:

Do góry