reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

Ja jesli chodzi o kosmetyki to najprostszy zestaw oliwka bambino, Oilatum do kąpieli, krem do pupy np. linomag i krem przeciwsłoneczny. Kupiłam pampersy sensitive 1i 2 i zwykłe 3 bo była promocja. Chusteczki tez kupiłam pampersa ale nie wiem czy będe ich uzywać czy wody. No ale na spacer czy jakieś wyjście się przydadzą.
gon1a mam nadzieję, ze u ciebie w porządku
Patrycja i oby wszystko było dobrze
emkamek witaj dawno cie faktycznie nie było

Idę się połozyć bo spac mi się znowu chce..............chmurzy się pewnie ciśnienie leci w dół

reklama
a ja właśnie wstałam.. słoneczko nieco się przedziera.. właśnie zjadłam krakersy z nutellą - mniam :) widzicie zapomniałam o kremie z filtrem przeciw słoneczku, trzeba kupić jakąś 50-tkę :)

Corin, omg:szok: Z poczatku bylam w szoku i moze jest tak jak pisze Majluj, ale z drugiej, sama mam w domu dwulatka, ktory pieknie mowi i bezblednie nazywa zwierzatka, kolory, powtarza wierszyki itp. i wszystko go ciekawi. Byc moze ten maluch nauczyl sie znakow np. na spacerach??? Oby...

Anulka, szok, ale takie rzeczy sie zdarzaja wszedzie, coraz czesciej, niestety...:-( My w ubieglym miesiacu mielismy np. alarm bombowy na osiedlu, a pozniej ktos probowal nam sie wlamac do domu w nocy... A wydawalo nam sie, ze przeprowadzilismy sie do najbardziej neutralnej czesci miasta...:baffled:

malz w ramach udobruchania mnie - ba zalazl mi za skore ostatnio bardzo - postanowil skrecic łózeczko):) i teraz stoi takie piekniutkie - jeszcze "gołe" a ja sie gapie i usmiecham:)
wisienko dobrze ze dzis samopoczucie lepsze:)

ja kupilam kosmetyki nivea, nie duzo, bo maluszkowi wiele nie trzeba, do pupy taki kremik przeciwko odparzeniom, a sudocrem tylko zapobiegawczo w razie jak pupa zacznie wolac o pomoc, do tego kremik do buzi, na slonko, zel do myci 2w1 i balsamik do cialka:)

wisienka juz chyba lepiej rozowego nalotu nie ma moze to faktycznie od tych globulek co je biore
ale potem mialam dzis inna schize ze mi wody sie sacza, nie wiedzialam czy to upławy czy woda sie saczy a do tego oczyszcza sie po tych globulkach i tez jest wiecej ale juz jestem spokojniejsza polezalam godzinke naliczylam ok 30 rucow i i sie humor poprawil

co do kosmetyków to powiem ze linomag uzywalam ale drogo wychodzi najlepiej sudocrem w duzym opakowaniu kupic i jakos wychodzi to ekonomicznie bo nie wiem czy zauwazylyscie te mascie chroniace pupe przed podrzanieniem sa w malych opakowaniach zwykle a tego idzie i raczej pupe trzeba przy kazdej zmianie pieluszki smarowac bo sie zaczerwieni i bedzie piec
takze ja stawiam na sudocrem, mydelko mam bambino, oliwke tez, do kapieli kupie moze olilatum, a jak wybieralam chusteczki to 10 min sie zastanawialam, bo byly w promocji jakies i patrzylismy ktore sie bardziej oplaca i kupilismy czteropak bambino

a koszule kupilam na targu za 30 zl i mam jeszcze 2 stare ktorych teraz nie uzywam bo sa duze czasami tesciowej pozyczam jak nocuje a tak leza
u nas w szpitalu tez daja koszule takie krotkie do polowy uda zaraz po porodzie moze byc ale tak chodzic z gola dupa to nei bardzo na dłuższa mete i nawet w swojej wygodniej, a majtki siatkowe to mam 2 szt jak jedne pobrudzilam ta zakladalam drugie a te pralam schły momentalnie i nie było problemu

a moj maz wlasnie oswiadczyl ze wozek kupimy jak sie dziecko urodzi, jak chce biegac to prosze bardzo i tak od razu z dzieckiem na dwor sie nie bedzie wychodzic bedzie mial czas, dzismoze zakupie nosidelko na allegro

ja nie jestem za przekonana czy zmuszali tego malego do nauczenia sie. Gdyby go to nie interesowalo nie chcialby siedziec na kolanach i mowic po kolei jak sie znaki nazywaja. Sama wiem jak corka od kumpeli ktora tez skonczyla 2 latka zna prawie cale wierszyki na pamiec ktore ona jej czyta. Takim malym dzieciom duzo nie trzeba zeby sie nauczyc, wystarczy ze kilka razy uslysza i juz powtarzaja. Ale filmik robi wrazenie, trzeba przyznac. No to maly ma zaliczony test z teorii do prawka :-D

ja poszlam zmienic to zameldowanie w koncu dotarlam po czasie i bylo zamkniete :wściekła/y: do tego wszystkiego przy chodzeniu tak mnie boli podbrzusze, takie ciagniecie i wbijajace sie igly w macice ze chodze w tempie zolwia a i tak czuje przy kazdym kroku :/ musze sie 27 maja na wizycie zapytac lekarza czy tak ma byc, szwagierka mi powiedziala ze ona tez tak miala dlatego poszla wczesniej na zwolnienie lekarskie bo chodzic nie mogla :-( i pozniej mi wmawiaja ze sie malo ruszam , jak chce isc na spacer to wlasnie mnie to zaczyna bolec , a z bolem nie bede spacerowac :/

a mam pytanie do was, czy sudokrem nie mozna uzywac profilantycznie do zmarowania pupy po zmianie pieluszki? czy tylko w razie podraznien? bo nie wiem czy zamowic 400 ml z allegro czy mniejsze opakowanie.

emka pewnie można, raczej nie zaszkodzi... ale ja tam jestem zwolenniczką, że na zdrową skórę kosmetyki dla zdrowej skóry, a dla alergików - na alergiczną

no nieżle... tez nie uważam ze przymuszali dziecko swietnie mówi i zazdrość chyba przemawia innym,...... fajnie ze rozwija inteligencje umie juz kojarzyć a bajki pewnie oglada jak inne dzieci i bawi się.

Gona no oby lepiej bylo maly niech szaleje moj dawal czadu po 2 w nocy jak wstalam siusiu tak z godz nie moglam zasnąc
Verdusia pokoik supcio!!!!

A co do kosmetyków to ja nic nie mam oprócz sudocremu zamawialam na all 250 g duze opakowanie za 24 zl wiec mam na jakiś czas. oliwki sama uzywam bambino , jedne mówią ze tłusta a dla mnie wcale nie i tez kupie do kąpieli coś 2 w 1 ze ciałko i wkoski i natlusci zeby w lecie oliwki nei uzywac i sudocrem juz mam do pupki. chusteczki kupilam papersa byly w promo w carrefourze mc temu 6 opak po 25 zl a w1 paczce kolo 70 sztuk chyba te wieksze jak patrzylam to wyszlo ze ponad 4 zl a nie 8 osobno jak sie kupowalo.; Wiec ja czycham na promo.

Konwalijka ja kupowalam wszytsko u tego gościa z all daje linka Super PAKLANKI woreczki na zużyte pieluszki 50szt (1546840987) - Aukcje internetowe Allegro

co do pogody u mnie slonko ciepelko lekki wiaterek ale dzięki temu wózek na balkonie sie wietrzy bo ta farba nowa daje czadu.........

reklama
kurde to juz sama nie wiem czy zamawiac ten sudokrem czy nie, bo myslalam ze on jest cos a'la ochronny , czyli zostawia taka warstwe ze w razie siku czy kupy nie podraznia skory. Jesli tak jest to zamowie ten 400 ml ale jesli dziala tylko w razie podraznien to nie ma co :/ kupie inny ...

Do góry