reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

emkamek dziekuje za opinie na temat sudokremu, to kupie ten 250 ml a nie 400 tak jak to mialam zamiar na poczatku. Rzeczywiscie, kupie jeszcze bepanthen na piersi. Najlepsze rady mam, ktore maja juz swoje pociechy, ja to taka niedoswiadczona, ale pozniej bede udzielala rady innym jak sie przekonam na swoim skarbie :-D

reklama
Emka ja stosowalam po każdej zmianie pieluszki sudocream. TYlko faktycznie jest on super wydajny. Mniejsze opakowanie i tak Ci na rok starczy :-) Oni je produkują w takich dużych opakowaniach bo sudocream jest też dla ludzi dorosłych, leżących.
Emkamek Ja tam myslę, ze bakterie dokladnie te same :-) Nie ma co mnożyć bytów i kosztów jedenwystarczy

Hej kobietki..

Właśnie zadzwoniła do mnie kobietka u której zamawiałam łożeczko na allegro, że wysyłka potrwa 2 tyg, bo maja bardzo dużo zamówiń właśnie tego koloru i białego też i nie nadążają.. jak patrzałam to rzeczywiście duzo tych łożeczek sprzedają ostatnio.. pytała czy maja mi wysłać z powrtoem piniążki czy moge poczekać te 2 tyg.. oczywiście poczekam bo nic innego nie znajdę:) dobrze, że nie czekałam dłuzej z tym łozeczkiem, bo byłoby śmiesznie hehe
Więc jakby ktoraś się zastanawiała, czy na łozeczko nie jest za wcześnie, to lepiej niech zamawia:)

Co do kosmetyków, to mam zel do mycia cialka i włosków wjednym, nivea sensitive.. kupiłam też bepanthen na sutki, ale tez na podrażnienia pupki jest świetny i dokupie krem z wysokim filtrem na dwór.. najwyżej jak będzie taka potrzeba to balsamikiem nivea małą nasmaruję po kąpieli.. chusteczki nawilżane też mam z nivei jakoś 6 paczek, bo były akurat w promocji, ale czekam teraz bo maja mieć w tesco pampersa chusteczki 6 opakowan po 25 zl:)
Sudocremu nie kupuję, bo w szpitalu w tych paczuszkach daja podobno więc starczy na początek, a jest on bardzo wydajny..

Wydrusiu, to gratuluję! kruszynka z twojej Lilki w porównaniu do mojej:)

zuzu, konwalianka zamawiałam tez u tego gościa
Wstałam taka zdechła, ze masakra. Pospałam prawie 2h i pewnie znowu w nocy będe liczyć barany. Czekam na Pola niech złozy kołyskę, obiecał dzisiaj.
dodi własnie tak czytałam na róznych aukcjach i bardzo często trzeba długo czekac i masz rację lepiej zamawiać teraz.

Kupiłam sobie dziś też klapki do szpitala..za uwaga...całe 3,90! na trzy dni akurat starcza haha.. jeszcze musze kupic jakies gumowe pod prysznic:)

Jutro lece do lekarza, na te wymazy na paciorkowca.. dobrze że sie ogoliłam hehe :-D

Dziewczyny tak czytam o tych kremach dla dzieci i na czerwcu chyba doczytałam ze sudocrem,bepanthen,linomag itd....są to kosmetyki jak juz cos zaczyna sie dziać i nie powinno sie ich stosowac zapobiegawczo:baffled: chociaz ja przy starszych dzieciach stosowałam...:confused2:niby jak sie je stosuje od tak to pozniej skóra dziecka sie uodparnia i nie działają hmmm.... no wiec niby co mamy stosować... samą mąkę ziemniaczaną??? słyszałam tez o maści z łożysk...ze bardzo dobra ale gdzie takie coś dostać :nerd: No to manąciłam:-p

Ja na pewno nie bede smarowała sudocremem ani bepanthenem przy każdej zmianie pieluszki.. niech skora sama się uodparnia:) no chyba że bedą jakiś zaczerwienienia to wtedy tak..

Kupiłam sobie dziś też klapki do szpitala..za uwaga...całe 3,90! na trzy dni akurat starcza haha..

Jutro lece do lekarza, na te wymazy na paciorkowca.. dobrze że sie ogoliłam hehe :-D
no to zaszalałaś z tymi klapkami :) wczas CI robią ten wymaz.. u mnie obaj lekarze w 36 tygodniu mi go biorą..

ja tez planuję nie smarować pupki niczym, jeśli nic się nie będzie działo..

reklama
no na stronie producenta model x landerka xq ( akurat ten mnie interesuje) ma gondolke tylko 74...xa ma juz 79 ale nie ma spacerówki przód-tył

Do góry