reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

Ania ja kupie koszule na zmiane bo u mnie w szpitalu czasami poscieli nie maja, gdy lezalam 2 tyg brakowalo im i trzeba bylo miec swoja dopiero gdy napisali o tym gazecie zaplacili za pralnie i byla posciel...

Ostatnia edycja:
reklama
No nie bede kupowac niewiadomo ile po sztuce tylko bo tez tak mysle nie wiadomo czy dzieciatku spasuje...dziekuje zapisalam pare nazw bede pytac;)

Witajcie dziewczyny. Ja dziś dobrze sie czuję. Zrobiłam pyszny obiadek - zapraszam chetne.
Kołyska przyszła ale Pol w pracy i skręci jak wróci. Nie mogę się doczekać.
Idę poczytac co tam napisałyście

Ania23 koszulę w razie czego powinni mieć w kiosku szpitalnym - te kioski na porodówkach mają mydło i powidło, a już na pewno są dobrze wyposażone we wszystko czego rodząca może zapragnąć ;-) w końcu to czysty zysyk...

a ja kupię kosmetyki jednej firmy, bo jak będę używała kilku różnych to skąd się dowiem, który podrażnia??? a tak w razzie czego wiem, żeby zmienić firmę i już

też słyszałam, że J&J najczęściej podrażnia, Bambino za to podobno stara dobra sprawdzona marka
ja chyba zdecyduję się na Oilatum - w moim szpitalu w tym kąpią to od razu zobaczę jaka jest reakcja. Generalnie położna mówiła, że im mniej kosmetyków tym lepiej - skóra noworodka jest świetnie przygotowana i nie trzeba jej ciągle smarować, zwłaszcza w lecie, bo zatyka to pory

więc ja tylko kupię oliwkę do kąpieli - nie trzeba po niej smarować dodatkowo maluszka, no i do pupy właśnie ten Linomag podobno jest super i tylko jeszcze kremik do buźki, ale to dla ochrony przed słońcem i tyle chyba

a Sudocrem jest do skóry z podrażnieniami, więc po co stosować, jeśli będzie zdrowa? zostawię na ewentualne problemy

Ostatnia edycja:
ja nie kupiłam od razu wszystkiego jednej firmy bo własnie boję się ze może potem w razie nietolerowania okazac sie połowa zbedna. A po jakims czasie na pewno okaze się czy ta czy tamta oliwka lepsza, czy ten czy tamten krem lepiej łagodzi podraznienia;)

reklama
Corin bardziej wytresowany. Ja nie wiem czy takie pamięciowe kucie z dzieckiem jest dobre?? rodzice postanowili sięczymś wykazać i ćwiczyli z nim kilka tygodni...

Do góry