reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

Nasmażyłam tego że hej.... Z podwójnej porcji :szok: młodzi zabrali w sumie 80 do szkoły (po 2 dla każdego w klasie+ dla pani), 20 mam spakowane do taty i jeszcze góra została na popołudnie jak kumpela wpadnie - horror. Wyleczyłam się z pączków na jakiś czas A i nie robiłam oponek tylko pączki takie o średnicy 4-5 cm... Więc sobie wyobraź ile tego jest....

Ja miałam 2 porody z oxytocyną. Pierwszy - bo już było 2 tyg po terminie a synuś się zaparł ze zostaje, a drugi bo wpadłam do szpitala i oświadczylam, że nie wyjdę dopóki mi córy nie wyjmą :-D Wspominam to tak dobrze :/ że teraz nie ma opcji, bedzie cesarka. Więc chyba faktycznie cos jest na rzeczy z ta oksytocyną, ale nie chce eksperymentować i próbować bez ;-)

Zgadnijcie kto za 4 dni będzie mial półmetek ciąży?? :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Wszystko w rękach Mamuśki Natury i Boga;-) Też się modlę, aby ze mną i Didusiem było wszystko dobrze...i wierze, że będzie....w Ciebie tez wierzę;-):*

Corin hahaha faktycznie żeś jak dla armii nasmażyła tego :-D nie zapominaj o emce jej tez miałaś usmażyć :-D ano właśnie i cholera wie co dobre cc czy naturalny No połowa niedługo za nami będzie ale fajnie :-D ja wdłg suwaczka na pulpicie mam za 2 dni a tutaj za 3 dwa razy będe obchodziła hahaha
Foczusia w sumie prawda wszystko wyjdzie w "praniu" wyjścia nie ma jak to mój lekarz mówi jak wlazło małe to duże wyjdzie czy to .... czy brzuchem hahaha

cześć Dziewczyny o poranku!!!

chapeau bas Corin, za te pączki - rzeczywiście całkiem sporą górę ich nasmażyłaś - już sobie wyobrażam ich smak, choć dziś postanowiłam się powstrzymać od jedzenia słodkości - ale Twojemu pączkowi bym się nie oparła.... :)

dziś z rańca obudziłam się z bólem gardła, szałwia już się parzy.... na szczęście nic więcej mi nie dolega, bo dziś odbieramy nowy samochodzik!!! co prawda już się obawiam, jak będe parkować..... zobaczymy.....

balkan :* dasz radę napewno parkowć ;-) No uważaj z gardełkiem,bo to kurde teraz jakieś wirusowe czy co,że każdy ma coś z gardełkiem :-(

Buuu a u nas wq Toruiniu panuje wirus zapalenia pluc czy cos takiego masakra obym tego cholerstwa nie zlapala ....
A moj Synek coraz to czesciej puka :D
Co jadylscie na sniadanko ?

witam porannie
ja was zawsze podziwiam że tak rano już na nogach - ja jakby nie praca to pewnie bym teraz w łóżeczku tylko chrapała...

danuśka trzymam kciuki za wizytę i żeby cię choróbsko nie dopadło, nie dawaj się!

Hanami bezpiecznego lotu

Wisienka o ja właśnie mam takie samo zdanie jak ty co do przestrzegania tej ustawy przez lekarzy - mają taki obwiązek i już! niech spróbuję mnie położyć jak będzie mi się chciało postać czy pokucać:wściekła/y: :-) na szczęście są fajni lekarze i fajne położne i coraz ich więcej
i fajnie że teraz dziecko ma być od razu na brzuchu mamy, przecież reszta (mierzenie, ważenie) może poczekać o ile wszystko jest ok, a pewnie te pierwsze chwile są niezapomniane i bezcenne di dla mamy i dla dziecka i dla taty

wiecie co a ja jakoś na razie w ogóle nie boję się porodu - pewnie dlatego że mo pierwszy ha ha
szczerze, to nawet jestem ciekawa jak to będzie - takie nowe wyzwanie;-)

Veronique spokojnie ubieraj sie ciepło i Cię nie złapie nic ;-) Ja sobie serek homogenizowany zjadłam z bułą
Pippi no nowe wyzwanie racja i to jak nowe hahaha ja walczyła nie będę z lekarzami i położnymi bo dla mnie to walka z wiatrakami,nawet jak lekarze się zgodzą to dyrektor szpitala nie zawsze musi ustawy przestrzegać (jak to zwykle w Pl bywa) i powie,że nie odpowiadaja za to czy upadniemy czy zasłabniemy podczas porodu,właśnie na ten temat wieczorem z mama i tatą na tel rozmawiałam i mama moja mówi,że u niej w szpitalu to nie przeszłoby stanie i rodzenie,,, a ustawa ustawą ... echhh powalony ten nasz kraj

Ostatnia edycja:
Witam slodziutko wszystkie pączuszkowe mamusie i ich pocieszki:)jak tradycji stalo sie zadosc i juz paczki zjedzone?bo ja to jeszcze dopiero szykuje sie do wyjscia po te slodkosci no i zalece jeszcze do tesciowej bo w tv mowili ze dzis Dzien Tesciowej :)zloze wizyte to moze odpali dla mnie pare paczkow:)

reklama
ja dziś banalnie zjadłam clebek z żółtym serem i ogórkiem.... zawsze wieczorem przygotowuję jogurt z płatkami dla mnie i dla męża na śniadanie, ale wczoraj moja salaterka nieszczęśliwie znalazła się na podłodze..... a drugiego juurtu już nie miałam.... :(

zastanawiam się, co dziś zrobić na obiad i myślę o naleśnikach - tylk waham się pomiędzy szpinakiem a serem..... to się nazywa problem z rana.....

no i muszę zadbać o to gardło, bo w sobotę idziemy do znajomych i ich 4-miesięcznej córki.....

Do góry