reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2025 ☀️

Hej. U mnie termin z kalendarza na 29.07
Pisze do was w takiej sprawie
Tydzień ciąży 6+1
Do tej pory pobolewaly mnie piersi i częstsze wizyty w toalecie, zwiększony apetyt.
Niby do toalety latam dalej,jak jestem głodna czegoś nie zjem to mnie zaraz mdli ale od wczoraj piersi przestały mnie boleć... Zaczynam się martwić czy to nie jest przypadkiem zły znak... Wizytę mam dopiero jutro ale jestem w takim stresie... Czy któraś z was tak miała ? W ciąży byłam 13 lat temu! I mam wrażenie jakbym była teraz pierwszy raz 😅 dodam tylko że testy robię co chwilę chyba z nerwów,dziś rano nie wytrzymałam też zrobiłam,wychodzą pozytywne
Ale tyle się nasłuchałam o poronieniu zatrzymanym itp. że wariuje

reklama
Ja byłam dzisiaj na pobraniu krwi. Glukoza 91, a norma jest do 92 co nie? Nie mam na wyniku widełek dla ciężarnych. Ciekawe czy mnie i tak lekarz wyśle na krzywą wcześniej. I tsh nawet mi samo ładnie spadło, zawsze miałam ok 2,5-3,5 nawet a teraz 1,41. Ciąża mnie uzdrowiła 😆
Mi glukoza 90, norma dla ciężarnych tak jak mówisz 92 ale mi mowil że w normie to w normie😀nie kierował na krzywa

Ja byłam dzisiaj na pobraniu krwi. Glukoza 91, a norma jest do 92 co nie? Nie mam na wyniku widełek dla ciężarnych. Ciekawe czy mnie i tak lekarz wyśle na krzywą wcześniej. I tsh nawet mi samo ładnie spadło, zawsze miałam ok 2,5-3,5 nawet a teraz 1,41. Ciąża mnie uzdrowiła 😆
W ciąży zawsze samo spada tsh bo beta jakos pod względem budowy jest podobna do tsh (nie wiem dokładnie) ale ogólnie tak samo spada. Na początku ciąży podnosi się żeby właśnie po kilku tygodniach spaść, dlatego nie należy odrazu brać leków na tarczyce a w Polsce te leki są strasznie nadużywane.
Ja miałam na początku ciąży 3,06 a ostatnio jak robiłam to 1,47 :)

Hej. U mnie termin z kalendarza na 29.07
Pisze do was w takiej sprawie
Tydzień ciąży 6+1
Do tej pory pobolewaly mnie piersi i częstsze wizyty w toalecie, zwiększony apetyt.
Niby do toalety latam dalej,jak jestem głodna czegoś nie zjem to mnie zaraz mdli ale od wczoraj piersi przestały mnie boleć... Zaczynam się martwić czy to nie jest przypadkiem zły znak... Wizytę mam dopiero jutro ale jestem w takim stresie... Czy któraś z was tak miała ? W ciąży byłam 13 lat temu! I mam wrażenie jakbym była teraz pierwszy raz 😅 dodam tylko że testy robię co chwilę chyba z nerwów,dziś rano nie wytrzymałam też zrobiłam,wychodzą pozytywne
Ale tyle się nasłuchałam o poronieniu zatrzymanym itp. że wariuje
Mnie w ogóle piersi nie bolą😀ale i w okres też mnie nigdy nie bolały.
Każda z nas się martwi i czeka od wizyty do wizyty. Ja jestem po 2 poronieniach i też się denerwuje ale co zrobić. Trzeba wierzyć że będzie dobrze😊

Mnie w ogóle piersi nie bolą😀ale i w okres też mnie nigdy nie bolały.
Każda z nas się martwi i czeka od wizyty do wizyty. Ja jestem po 2 poronieniach i też się denerwuje ale co zrobić. Trzeba wierzyć że będzie dobrze😊
Mam taką nadzieję. Ja jestem po jednym poronieniu🫤 nie chciałabym już przechodzić przez to kolejny raz.

Hej. U mnie od wczoraj wjechała wrażliwość na zapachy plus popołudniowe mdłości. A córki codziennie wołają żeby jechać z nimi na roraty. No mowie Wam lekko ni3 jest 😉

Ja do tej pory miałam tylko mdłości ale wczoraj wieczorem pierwszy raz wymiotowałam. Cały dzień się źle czułam po glukozie, może dlatego. Ale dziś też szału nie ma. A mój syn nauczył się sam wchodzić na kanapę i co chwilę to robi i skacze po poduszkach więc na odpoczynek nie ma szans 😅

Objawami nie ma się co za mocno sugerować. W pierwszej ciąży - zakończonej narodzinami zdrowej córki, to naprawdę tych objawów praktycznie nie miałam. Piersi bolały znacznie mniej niż teraz i nawet nie urosły. Teraz owszem i cieszę się, że nie zwracałam jednego za dużego stanika (kupowałam po schudnięciu), bo bym nie miała w czym chodzić. Mam ostatni dzień 9 tygodnia, z żołądkiem zdecydowanie lepiej, daje znać tylko jak jest mocno głodny.

Dodam, że mojej przyjaciółce przy poronieniu zatrzymanym nie minęły objawy. Miała mdłości i ból piersi.

Objawami nie ma się co za mocno sugerować. W pierwszej ciąży - zakończonej narodzinami zdrowej córki, to naprawdę tych objawów praktycznie nie miałam. Piersi bolały znacznie mniej niż teraz i nawet nie urosły. Teraz owszem i cieszę się, że nie zwracałam jednego za dużego stanika (kupowałam po schudnięciu), bo bym nie miała w czym chodzić. Mam ostatni dzień 9 tygodnia, z żołądkiem zdecydowanie lepiej, daje znać tylko jak jest mocno głodny.

Dodam, że mojej przyjaciółce przy poronieniu zatrzymanym nie minęły objawy. Miała mdłości i ból piersi.
Tak bo mdłości i objawy ciążowe są jak jest beta pozytywna. Więc i przy zatrzymaniu się np. Serca zarodka dalej można mieć objawy

reklama
Hej. U mnie od wczoraj wjechała wrażliwość na zapachy plus popołudniowe mdłości. A córki codziennie wołają żeby jechać z nimi na roraty. No mowie Wam lekko ni3 jest 😉

U nas codziennie jakieś wyjazdy, a to starsza córka ma pianino, a to syn logopedę albo trening (gra w piłkę) itp. Dziś do tego jeszcze wpadła nam wizyta u dentysty i tak marzę o spokojnym dniu, bez wychodzenia z domu...ale to chyba niezbyt realne 😀

Do góry