reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Corin myślę, że lekarz nie będzie tak z zegarkiem w ręku liczył dni ciąży, przecież to byłoby jakieś szaleństwo, bo po pierwsze jak tak dokładnie wyliczyć poczęcie? a po drugie to przy tych kolejkach do lekarza też nie zawsze można iść gdy się ma ochotę.
Swoją drogą ja byłam w w 5tym i 7mym tyg i przez myśl mi nie przeszło, żeby zaświadczenie brać, a teraz idę 12tego. Myślę, że jednak to nie jest pozbawione logiki i wypiszą to zaświadczenie.
Lady, Mailuj witamy :) Mailuj - mamy termin na ten sam dzień, przynajmniej jak na razie z tych kalkulatorów :)

reklama
Margerita _od razu mi raźniej :-)
Moja mała ma 12 lat i zawsze coś nabroi- wywiadówka staje się odkrywaniem zapomanianych ocen i wydarzeń:szok:Choruję na padaczkę i ciąże spędzę w domu ale okazało się, że to ma dobrą stronę - z Wychowawczynią rozmawiam telefonicznie :-)

patrycja wizytę mam w poniedziałek ale u lekarza pierwszego kontaktu GP, postaram się wyprosić o skierowanie na usg bo jeśli ciąża nadal jest i rozwija się prawidłowo to chyba zwijam manele i jade do polski bo w tym kraju to nerwicy się nabawie i tyle, strasznie się boje czy po tym plamieniu wczorajszym ciąza nadal się utrzymuje bo moze luteina tylko zatrzymała plamienie i tyle, piersi bolą mniej i reszty objawów brak aaaaaaaaaaa pośladki poniżej krzyża bolą jak nie wiem co, juz nie wiem jak siedzieć, marze o mdłościach, przynajmniej wiedziała bym że dzidzia daje popalić a tak nic nie wiem
witajcie nowe staraczki :)

mailuj widze,że też masz wesoło:-Dach te dzieci ...moja córka to anioł ..syn diabełek ale juz coraz bardziej sie klaruje ;-) A to trzecie jeśli będzie... chciałabym dziewczynke zaszłam przed płodnymi więc jest jakas nadzieja:sorry2: mam dość chłopaków bo osiwieje:-D(żart) co ma byc to będzie ..oby było dobrze.
Myśa cieszęsię ,że u Ciebie juz lepiej ufff dbaj tam o siebie kochana .

Ostatnia edycja:
Myśa oczywiście że jak nie masz plamień tzn że miałąś za niski progesteron, ale się dzięki luteinie wyrównał. Gdyby - odpukać - coś złego się działo to żadna tabletka cudownie by tego nie zatrzymała. Więc przestań się zamartwiać, skoro plamienie opanowane to sukces pełen i tylko się cieszyć! A poza tym to mogło być jakieś takie małe plamienie, które się zdarza na początkach bez powodu i nie jest groźne, więc uszy do góry :)

Witajcie Lady i Mailuj :):):)

Lady z tego co mi lekarz ostatnio na wizycie powiedzial to luteina lepsza dowcipnie bo tam od razu dziala a pod jezykiem to substancje poprostu uciekaja tak mi to najprosciej wytlumaczyl...ja biore dowcipnie 2 razy dziennie ale ze wzgledu ze do wizyty mi brakcie od wczoraj biore raz dziennie...Ja tez jestem po starcie i z tego co mi wiadomo u mnei lekarze przypisuja dupka albo lute dla podtrzymania tym bardziej po poronieniu a u ciebie nei bylo jedno...

Mailuj ja tez mam na 10.07 termin obysmy wytrwaly w spokoju do tego dnia:)

Myśa ja mysle zebys brala 2 razy dziennie po jednej nie zaszkodzi a po co zanadto sie faszerowac po 2 szt;) to ze bierzesz nie zaszkodzi a moze pomoc i widocznie juz pomoglo jak nic nie leci...dobrze tu ktoras mowila uzupelnilas progesta i jest uz ok bo mi lekarz powiedzial ze jak ciazy by nie bylo to by wywolal okres a jesli nie ma krwawien to pomoc dla dzieciatka:) &&&&& kochana:)

mnei nalecialo na mleko i 2 kubek juz pije mniam ale wolalabym takie jeszcze cieple od krowy z pianka hehe <lizuch>

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Myśa oczywiście że jak nie masz plamień tzn że miałąś za niski progesteron, ale się dzięki luteinie wyrównał. Gdyby - odpukać - coś złego się działo to żadna tabletka cudownie by tego nie zatrzymała. Więc przestań się zamartwiać, skoro plamienie opanowane to sukces pełen i tylko się cieszyć! A poza tym to mogło być jakieś takie małe plamienie, które się zdarza na początkach bez powodu i nie jest groźne, więc uszy do góry :)
:-):-):-):-)naprawdę??!! nawet nie wiesz jak podnioslaś mnie na duchu, mam różne straszne myśli czasami zlewam to wszystko bo juz sil nie mam ale kocham już to maleństwo i musze je utrzymać, dziękuje Ci za ta wiadomość

Ale mnie bolą plecy. Czy Was też? Od kartku włącznie po łopatki... az czuje dyskomfort straszny.... i źle się z tym czuje..... Mam nadzieje ze jak mąż wróci to mi pomsauje troszki..... choć on tego nie lubi.... I mineła środa wkońcu.... jeszcze czwartek i po bólu i pt gin.... Kurcze ja czekam do wizyty co bedzie na usg heheh ..... Oczywiście zaliczyłam dżemkę na majce... hehe do teraz.... az tel mnie obudził... i wogóle mam dziś cięzki dzień,,,,, wieczór...... a tą lutka to tak jak dziewczyny piszą bo jak weźmiesz po owu to ma wywolać okres wiec spokojnie .... No stress!!!

Zuzu ja tez czuje plecy i to ciagle:)do tego piersi po boku i pod spodem na twarzy mam takie jakby potowki co wczesniej nigdy nie mialam i mam teraz tlusta cere a nie mialam problemow z nia:/ jak przemywam woda normalnie jakby sie rece slizgaly hehe... no ja bym juz odliczala do wizyty jutrzejszej no ale niestety czekamy do poniedzialku tyle ze ja bede miec usg na miejscu strasznie sie boje tej wizyty...co uslysze ...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Witam wieczornie. Nie wiem czy to starość mnie dopadła ale powiem wam dziewczyny, ze ja przesypiam całe dnie. Może faktycznie z wiekiem przechodzi się ciążę gorzej. Aż jestem zła na siebie, ze nic tylko spię. Mam nadzieję, ze z fasolką wszystko w porządku. Ja mam wizytę we wtorek. Jest dzien , że myslę, że wszystko w porządku a znów na drugi martwię.:crazy::szok:

Anulka, zuzu,myśa, slimakowe, margeritta witajcie kochane co u was jakieś objawy zmiany?:-)
lady,mailuj witam na wątku i gratulacje.

Do góry