reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Sister u mnie była na pogaduchach. A ja na zapach herbatki co jej robiłam kibeelek, na zapach jej perfum kibelek... A dzisiaj juz było tak miło. Może to bliźniaki jak sobie Pol wymarzył. Teraz jestem wymęczona strasznie i chyba zaraz się położę.
Myśa mam nadzieję, ze do jutra nie będzie plamień. A jaki maja kolor?
slimakowa całkiem mozliwe, ze tez dostaniesz mdłości, chociaz ci nie zyczę wcale a wcale
michałka wypoczywaj jak najwięcej a krwiak na pewno się wchłonie, znam kilka dziewczyn z krwiakami i ich słodkie maluszki
kkasiulka staram się spac jak jestem sama w domu, bo az mi głupio przed Polem i Maćkiem, ze jestem ciągle zakopana pod kocem. Śpię chyba za cały Wrocław
mailuj widzę, ze pierwsze dziecko miałyśmy w podobnym wieku. Ja tez byłam młodziutka ale jak teraz patrzę z perspektywy czasu to wpadłam w rolę mamy bezbłędnie. Mój Maciek bardzo cieszy się z rodzeństwa i mówi, ze chce siostrzyczkę.

Czy herbatka Imbirowa łagodzi tylko wymioty czy tez mdłości ????

reklama
brązowo-beżowy i troszeńke krwi, czytalam na forum że to oznaka niedoboru progesteronu i często w ciąży się zdarza ale oznaczać też może poronienie...

Witajcie :) szczegolnie Mailuj i Lady
Michalka musisz być dobrej myśli. trzymm kciuki, żeby 29 juz dziada-krwiaka nie było
Wisieńka ja z tym spaniem to mogłabym się podpisać pod Twoimi postami, cały dzień chodzę nieprzytomna. niestety chodzę do pracy i do 16 muszę się trzymać. po przyjściu do domu nie mam siły nic zrobić, marzę tylko o łóżku. dzisiaj już łapę doła bo dosłownie od kilku dni tylko robię to co muszę i to z wielkim bólem bo najchętniej położyłabym się. taki leń ze mnie wychodzi :(

Myśa mi to tez na to wygląda. Bierztą lutkę i wypoczywaj a będzie dobrze
Verte ja jestem przedstawicielem handlowym i jakbym jeździła to juz byłoby po mnie. Zasypiam na siedząco nie wiem kiedy. I jeszcze te mdłości i szarpania. Wiem, ze martwiłam się jak nie miałam objawów ale teraz to juz przesada z tymi mdłościami na okrągło.I tez mam doła i wyrzuty, ze nic nie robię, wykorzystuję chłopaków i ciągle spię...A te wszystkie sposoby na mdłości nie działają.

Wisieńka nie dziwię się, że jesteś na zwolnieniu bo w Twoim przypadku senność jest bardzo niewskazana.Ja na szczęście mdłości nie mam, tylko czasem czuję ucisk w żołądku, a pobolewnie raz na jakiś czas w bliżej nieokreślonym miejscu w podbrzuszu przypomina mi o ciąży :)

Verte to fajnie, ze nie masz mdłości. Ja dostałam to L4 przede wszystkim przez stratę maluszka w lipcu. Wtedy pracowałam...może za długo. Były straszne upały a ja w aucie bez klimy jak w saunie. Jak poszłam na L4 to było juz za późno. Teraz mój gin powiedział, ze tak lepiej i wypoczywam. Ale szczerze nie wyobrażam sobie jazdy 200-300km dziennie bez kibelka z takimi mdłościami i spiąca. Jakbym miała lżejszą , fajna i mniej stresująca pracę to wolałabym pracować.

Witajcie Lipcówki!
Nadrobiłam- po całym dniu ciężko was nadrobić bo piszecie dużo :-)
Witaj Lady!Mailuj!
Wisieńko ja pisałam, że nic mi nie jest, że tylko lekkie mdłości a dziś godzina na kibelku... ktoś chce objawy ciążowe? z chęcią oddam bo musze być w dobrej formie dla mojej Ali- żywe srebro wymagające zabaw ;-)
a na mdłości nawet migadały nie pomogły a imbir -hm... wykorzystam potestuje i też dam znać :-)

koficzka to witaj w klubie kochana. Z tym Imbirem trzeba kilka plasterków zalac wrzątkiem po 5 minutach odcedzić i pic małymi łyczkami. Wszędzie pisze, ze możemy taki wywar pić, ja mam nawet Imbir i chyba zaparzę, ale to musi być chyba ostre, nie.
Ja przytulam Pana kibelka 2-3 razy dziennie ale mdłości mam ciągle od rana do wieczora i takie szarpania ale nie wymiotuje.:szok:

reklama
Do góry