reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

To szybciutko Ci się kreseczki pokazały i bardzo dobrze:-) na kiedy Ci wychodzi termin porodu?
Ja luteinę zarzywam od kiedy lekarz mi kazał, tzn 8 listopada dowiedziałam się o ciąży, we wtorek potwierdziłam kolejnym testem a w piatek byłam już u gina i mi przepisał luteinę dopochwowo dwa razy dziennie po dwie tabl, magnez, i nospę no i oczywiście kwas foliowy który biorę już dłuuugo:-)
ja objawów tez nie mam za bardzo, piersi bolą po bokach, dzisiaj mam jakiś dziwny smak w ustach, sikać latam cześciej i pobolewa mnie podbrzusze:-)

u Ciebie objawy mogą się dopiero pojawić:-)

reklama
To szybciutko Ci się kreseczki pokazały i bardzo dobrze:-) na kiedy Ci wychodzi termin porodu?
Ja luteinę zarzywam od kiedy lekarz mi kazał, tzn 8 listopada dowiedziałam się o ciąży, we wtorek potwierdziłam kolejnym testem a w piatek byłam już u gina i mi przepisał luteinę dopochwowo dwa razy dziennie po dwie tabl, magnez, i nospę no i oczywiście kwas foliowy który biorę już dłuuugo:-)
ja objawów tez nie mam za bardzo, piersi bolą po bokach, dzisiaj mam jakiś dziwny smak w ustach, sikać latam cześciej i pobolewa mnie podbrzusze:-)

u Ciebie objawy mogą się dopiero pojawić:-)

na 25 lipca. Czyli bez badań dostałś luteinę? Bo ja kurde błagałam farmaceutkę.. bo mi gin powiedział, ze nic mi nie da bo ciąży nie widzi. A testy pozytywne i beta pozytywna to już go gó..... ach szkoda gadać. Muszę zmienić kolejny raz gina bo nie dość że chodziłam prywatnie to ....

Witaj Lady:)

Ja tez pierwszy teścik robiłam przed @ i jakoś dalej się udało i mam nadzieję, że u Ciebie też tak będzie:D Jeżeli chodzi o luteine, to ja dostałam od gina dopiero jak potwierdził ciążę w postaci widocznego serduszka, ale nie wiem jak to jest w innych przypadkach. Dla mnie to pierwsza ciąża, ale mam nadzieję, że wszystkie dotrwamy do lipca;D

Mi przepisał luteinę ponieważ poroniłam i on woli na zimne dmuchać. Powiedziłam tylko, że obiłam testy i są pozytywne, przepisał leki, i za tydzień mam USG to wtedy się wszystko okażę, czy ciąża rozwija się prawodłowo i czy serduszko bije. Stresuje się strasznie.

Basieniak będzie dobrze!!!!!!!!! musi być!!!!!!!! ja mam takie momenty kiedy np brzuch mnie zaboli to ja już myslenie, że na pewno coś jest nie tak a za chwilkę znów myślę, że musi być dobrze bo przecież czuję się dobrze a zaraz znowu, że czuję się za dobrze bo powinnam wymiotowac i miec mdłości. No tylko walnąć mnie w łeb:-)

mailuj Witaj kochana:-)Gratuluje ... ciesz się ile wlezie .... podstawa to myślec pozytywnie co ma się stac to i tak się stanie czy będziemy się bały czy nie..
lady witam bardzo serdecznie ... przykro mi z powodu poronień:-( ale większość z Nas ma je za sobą...trzymam kciuki aby sie udało bo kiedyś w końcu musi prawda? a co do lekarza ja bym szukała na gwałt jakiegos godnego zaufania .

Ostatnia edycja:
Wróciłam z zebrania. Nie jest źle, uf :)

Margerita, no to mamy dzieci w tym samym wieku :) Mój syn też jest w 3 klasie.

Patrycjaa, myślę że to bardzo dobry pomysl z tym osobnym wątkiem na zdjecia USG.

Lady87, witaj :) Nareszcie ktoś kto ma termin zbliżony do mojego :) Ja mam termin na 26.07 :) Ciekawe, która z nas szybciej sie rozsypie :)

No i trochę mnie zmartwiłyście z ta opieką przed 10 tyg. Ja mam wizytę na połowę grudnia i to chyba akurat wypadnie 9 albo 10 tydzień... Musze dokladnie policzyc

reklama
Wróciłam z zebrania. Nie jest źle, uf :)

Margerita, no to mamy dzieci w tym samym wieku :) Mój syn też jest w 3 klasie.

Patrycjaa, myślę że to bardzo dobry pomysl z tym osobnym wątkiem na zdjecia USG.

Lady87, witaj :) Nareszcie ktoś kto ma termin zbliżony do mojego :) Ja mam termin na 26.07 :) Ciekawe, która z nas szybciej sie rozsypie :)

No i trochę mnie zmartwiłyście z ta opieką przed 10 tyg. Ja mam wizytę na połowę grudnia i to chyba akurat wypadnie 9 albo 10 tydzień... Musze dokladnie policzyc
Ciesze się,że mały nie nabroił:-Dja po spotkaniu z rodzicami zawsze wychodze spocona.

Do góry