psota teraz dopiero je obejrzałam jak napisałaś trzeba by było poczytać opinie może jakieś hmmm ja bym chciała jak najmniej butelki używać bo z przykładu siostry mała lubi z butelki jeść i już teraz jej sie nie chce ssać cycucha bo zanim poruszy te kanaliki to się denerwuje skubana a z 1sza karmiła ją 2,5 roku i tamta nie znała butelki echhh
reklama
wydrussia91
Mamusi Serduszko:*
Orchidea mi babeczki mówiły że jak kupuje butelki aventu to tez mam brać takie smoczki uspokajacze bo one maja taki sam kształt
Corin
Mama Trójki :)
margerita, ja wstaje z zapuchniętymi dłonmi codziennie, ale zastanawiam sie czy to nie przez to że lenia mam w tylku i nie chce mi sie w nocy wstawać do kibelka na siku :/ Budzę się, obracam na bok i śpię dalej :/
mała monis, nie martw się tymi ruchami. W pierwszej ciąży możesz poczuc ruchy nawet koło 21/22 tyg dopiero. Tusza też robi swoje, co uświadomił mi ostatnio gin, więc ja na solidne kopniaki też muszę jeszcze poczekać.
Co do buteleczek, niby mam dwoje dzieci ale kompletnie zielona jestem w tym temacie. Potrzebowałabym chyba żeby ktoś wziął mnie za rękę do sklepu i powiedział: kup to, to i to, i jeszcze to bo ci się przyda :/
mała monis, nie martw się tymi ruchami. W pierwszej ciąży możesz poczuc ruchy nawet koło 21/22 tyg dopiero. Tusza też robi swoje, co uświadomił mi ostatnio gin, więc ja na solidne kopniaki też muszę jeszcze poczekać.
Co do buteleczek, niby mam dwoje dzieci ale kompletnie zielona jestem w tym temacie. Potrzebowałabym chyba żeby ktoś wziął mnie za rękę do sklepu i powiedział: kup to, to i to, i jeszcze to bo ci się przyda :/
wydrussia91
Moja kuzynka urodziła tydzień temu(3tyg przed terminem) i maly miał 3270 to ciekawe ile by miał jakby normalnie sie urodził w terminie
Corin
Mama Trójki :)
Moje dzieciaki tez nie znały butelek ani smoczków. Herbatki pili z kubeczków niekapków z aventa. Wtedy były te niekapki z takimi miękkimi dziubkami.
psota kurcze ja nie wiem kupować laktator czy nie mam właśnie dylemat :-( no to miałabyś w sumie tak jakby komplet Corin wiesz co my chyba zgłupiejemy od tych firm butelkowych,że tak napiszę i i smoczkowych hihi tyle tego teraz,że każda z nas by mogła mieć inną aż oszaleć idzie wydrusia to duża dzidza kurde
Ostatnia edycja:
reklama
wydrussia91
My tu sie stresujemy butelkami a inne kupią najtańsze i mają spokój