reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2011

Anulka, no to Ty już masz nawet profesjonalne przygotowanie teoretyczne:))) I masz racje, trzeba robić w życiu to, co sprawia radość:)

reklama
moja mamcia na poczatku sie przestraszyla sytuacja, ale szybko zrozumiala ze nie ma co sie stawiac ani robic wykladow. Zaakceptowala sytuacje a teraz wspiera mocno, takze nie rozumiem postawy rodzicow, jesli kobitka ma juz w miare wlasne zycie i nie ma 13,14 lat.

Corin A z czego ci ta opuchlizna wyskakuje? :eek: moze wiecej powinnas spacerowac zeby przyspieszyc krazenie krwi?

Anula masz racje, moja mama cale zycie w przedszkolu pracowala i pracuje w dalszym ciagu. Od jakis 6 lat jest na wczesnej emeryturze ale kontynuuje prace bo mowi ze uwielbia to co robi. Wiec jesli tobie podoba sie to, co bedziesz robic nie zwracaj uwage na nikogo i na to co mowia. Tak jak z filmu ,,wszyscy jestesmy chrystusami" ojciec mowil do syna: ,,...jesli chcesz lizac znaczki na poczcie - liz, bylebys byl szczesliwy" !!!

Ostatnia edycja:
przygotowanie mama ale ja z praktyka zobaczymy:-)z reszta ze swoim nie latwo postepowac tak jak nauczyli;-)lece sie kapac moze jeszcze wpadne:tak:

Em_ka, ja zaszłam w ciążę po 3 rocznicy ślubu i moi rodzice się bardzo cieszyli, tym bardziej, że przez te trzy lata nie mogliśmy sie nawet starać o dziecko przez mój stan zdrowia, śmiać mi się tylko chciało, bo mój tata, zaraz po tej wielkiej radości, zaczął się zastanawiać, co z moją karierą zawodową hehe;) Więc jak widać, różnie ludzie reagują;)

Ostatnia edycja:
Corin A z czego ci ta opuchlizna wyskakuje? :eek: moze wiecej powinnas spacerowac zeby przyspieszyc krazenie krwi?

Normalnie ci pacnę :-) Gadasz jak mój mąż...
Poczekaj kochana zaczniesz puchnać i ty, czego ci nie życze ale to normalne w ciąży jest. Nienormalne jest tylko jak wstajesz rano i jesteś zapuchnięta bo to moze swiadczyc o gestozie, a to juz nie jest bezpieczne dla dzidziola. Stad dodakowe badania zlecone mi przez gina.
Dziś uświadomilam małża, że jeśli jutrzejsze badania wyjdą źle, to mogę w tym tygodniu jeszcze wylądować w szpitalu. Przeraził się...

psota tak na dobra sprawe... zastanowmy sie i odpowiedzmy na pytanie! czy jesli chcialabys czekac na najbardziej odpowiedni moment na dziecko, doczekalalibysmy sie na niego kiedys? mysle ze nie, zawsze cos jest nie tak, albo masz prace, albo nie masz pieniedzy, albo studia, albo ... duzo tego jest. Wiadome ze sa ludzie ktorym niczego nie brakuje, ale wiekszosc zazwyczaj robi wielkie przemyslenia co do dziecka. Ja swierdzilam, ze ciesze sie ze zaszlam w ciaze w tak mlodym wieku, kto wie czy w pozniejszym czasie byloby to takie latwe, czy coraz bardziej nie zastanawialabym sie czy jestem do tego zdolna, czy damy rade... a tak? bedzie dziecko i juz, wychowa sie je a zycie toczy sie dalej :-)

Normalnie ci pacnę :-) Gadasz jak mój mąż...
Poczekaj kochana zaczniesz puchnać i ty, czego ci nie życze ale to normalne w ciąży jest. Nienormalne jest tylko jak wstajesz rano i jesteś zapuchnięta bo to moze swiadczyc o gestozie, a to juz nie jest bezpieczne dla dzidziola. Stad dodakowe badania zlecone mi przez gina.
Dziś uświadomilam małża, że jeśli jutrzejsze badania wyjdą źle, to mogę w tym tygodniu jeszcze wylądować w szpitalu. Przeraził się...

Niczym mnie nie pacaj :-D wszystko na spokojnie ^^ wcale nie mowie jak twoj maz, po prostu nie wiem jaka moglabyc przyczyna twojej opuchlizny bo nie przeczytalam wszystkich postow ktore naskrobalyscie od samego rana, za duzo tego :-D
Martwie sie wiec spytalam. Oby ci te badania dobrze wyszly bo kurcze... :-( szpitalom mowimy NIE

Ostatnio edytowane przez moderatora:
em_ka pewnie,że tak ja nie pracowałam przed ciążą teraz wiadomo też nie .. i przyszedł taki moment,że poprostu chcielismy dzidzię no a ,że stara sie robię to już druga strona medalu hihi :-D No właśnie mój dzidziolek daje znać o sobie Corin musi byc dobrze nie pójdziesz do szpitala bądź dobrej myśli !!!!!!!

Ostatnia edycja:
Em_ka, masz absolutną rację! Ja jestem trochę starsza od Ciebie, ale też się bardzo cieszę, że moje zdrowie się poprawiło i mogliśmy zaraz po moich studiach zacząć starać się o dziecko i się udało! Teraz się modlę, żeby wszystko było dobrze:) Nic nie jest ważniejsze od dziecka:)

Corin, trzymam kciuki, żeby jutrzejsze badania wyszły prawidłowe:)

Ostatnia edycja:
reklama
Em_ka tu masz świętą racja znam przypadek gdzie najpierw budowali dom wiec dziecko nie potem wyższe stanowisko w pracy i też nie a teraz chca od 4 lat i nic...co prawda mają kasy jak lodu chate odwaloną ale małego szczęścia nie mają...
Corin nawet tak nie myśl:* nie możesz nas zostawić:* będzie dobrze zobaczysz:)

Do góry