reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

margerita ponoc czkawka to swietny trening płuc dla maluszka (nawet w opisie na suwaczku tak mam) moze po prostu maleńka to mały głodomorek i tak jej wody płodowe smakuja ze pije łapczywie:-)
macie racje bede spala tak jak mi wygodnie, bo zmuszanie sie do niewygodnej pozycji jest jak kara.
orchidea ja nie wiem nawet Cię teściowa we snach przesladuje...ta to wie gdzie cię ponekać:-)dobrze, ze to tylko sen.
slimakowa mnie tez za imie chyba z rodziny wyklną..ale co tam nam sie podoba a to najwazniejsze, inni niech sie nie wtrącają:)

Ostatnia edycja:
reklama
orchidea bidulko to Ty koszmary miałaś:-D mi się dzis jakies głupoty śniły ,że jechałam na wizytę do ginekologa i w połowie drogi zdałam sobie sprawe ze sie nie umyłam i nie przebrałam :laugh2:
maqnio no głodomorek widocznie.... juz sie śmiałam z kuzynką ze jak sie urodzi to mi cyce pourywa:-D:confused2:
maqnio a jakie imie wybrałaś??? Ogólnie moja Olga jest wybrana i w pełni zaakceptowana tylko przeze mnie ...mąz kręci nosem córka tez a reszty nie pytałam bo i po co;-) to moje dziecko.

Ostatnia edycja:
maqnio no ale dobrze,że to tylko sny :-D a jak np położę się na brzuchu,ale z podniesionych brzuchem kurcze ale ja to opisuje no na czworaka uklęknę ufff to wtedy tak czuję tą macicę a tak to nie margeritka no kurde to też nieźle Ci się śni hihi tylko kiedyś słyszałam,że sny z piątku na sobotę się spełniają OBY LEPIEJ NASZE NIEEEEE :-D maqnio RÓŻA śliczne imię !!! Czemu miałaby rodzna wyklnąć ??

orchidea, margeritka dziekuję:-)rodzina to by chciała takie bardziej pospolite i nie rzucające sie w oczy imie..dziwaki i tyle. niech sobie mówią co chca wkoncu to nasze dzieciątko i nikomu nic do tego jak bedzie sie nazywało prawda? wkoncu nie bede wybierala imienia pod dziadków. Na początku chciałam Miłkę ale juz sobie odpuściłam, bo oczywiście małża mi przekabacili, że absolutnie nie, ale z Różyczką już sobie nie dam w kasze dmuchać:-) orchidea..no jak tez jak na czworaka jestem to czuje..to takie dziwne uczucie.tak sobie jeszcze mysle...orchideo..tak sobie teraz mysle...przeslij mi moze jakies geny twoje w kopercie, to moze moja mała odziedziczy Twoje włoski, co? bo az mnie ściska z zazdrości:-):-)

Cześc brzuszki, ja juz po zakupach, obiad wstawiony i wpadlam na chwilkę zerknąc co u was :)
Ja dzis w nocy leciałam z dziećmi do Egiptu. Przy lądowaniu otwarły sie drzwi samolotu i wysiadlyśmy z corą. Potem biegłyśmy po tym pasie zeby dołączyc do reszty grupy i egipska policja chciała nas rozstrzelać z dachu jakiegoś budynku, bo mieli nas za terrorystki :szok: Dobrze że to tylko sen :-)

Teraz wam się poskaze.
W czwartek od rana byłam zapuchnieta, powiedziałam o tym lekarzowi. To było pierwszy raz. Ten zmierzył mi cisnienie i okazalo się ze mam dosć wysokie. Powiedział, ze gdyby opuchnięcia takie porannie ise powtarzały mam zrobić badanie moczu na obecność białka. Jeśli będzie bialko, natychmiast mam do niego jechać.
Dzis od rana znów jestem jak balon :( W poniedzialek rano zaraz lece z siuskami. Kurcze mam nadzieję że nie polozy mnie w szpitalu :(

maqnio masz 100% racji to nasze szkraby i my im wybieramy imię a nie dziadkowie czy reszta rodzinki,Ja wczoraj jak siostrze powiedziałam,że jak chłopczyk będzie to Tomek wybrał Wojtuś a ona od razu Wojtek bez portek :no: bo ona by chciała żeby był Filip a ja mówię rób se 3ecie i daj Filip :-D .....No uczucie dziwne jakby mi kulka w brzuchu latała i się do ścianki przykleiła Corin kurde to też sen miałaś hahha,a co do białka w moczu nie martw się nasiusiaj w pn zanieś i napewno będzie wszystko dobrze może tylko jakaś infekcję masz czy coś hmmm

Ostatnia edycja:
reklama
corin witaj porannie (no jak na ciebie kochana to późnoporannie:-)) ! Ja myslę, że jedyne co możesz to niestety czekac do poniedziałku, nie martw sie na zapas, bo moze okaze sie ze to nic złego. wiem ze czekanie jest najgorsze ale z drugiej strony dobrze ze masz lekarza, który nie bagatelizuje twoich dolegliwości. Nawet jesli zdarzyłoby sie ze cie połozy na oddział, to dobrze, bo przynajmniej bedziesz miała opieke i szybciutko Cie wyleczą. Lepsze to aniżeli nie daj miałoby sie cos złego stac jak bedziesz w domku:) Trzymam mocno kciuki, zeby to był fałszywy alarm!
orchidea amen!! a Wojtus slicznie. można ładnie zdrabniac i do doroslego też pasuje:) dokladnie jakby piłka latala. Ty to mnie rozumeisz:) mnie czasem cięzko ubrac w słowa to co chce napisac i co czuje w brzucholku:)

Ostatnia edycja:
Do góry