reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

do mezow sie przytulaja w koncu sobota:-)a tak na powaznie tez zdziwilam sie ze tak tu pusto zwykle o tej porze juz jest troche naskrobane;-)moj brzuch jest przechylony w lewa strone i ma byc chlopak smieje sie ze moze lewy bedzie;-)ale bym sie cieszyla z dziewczynki:-)ale wazne ze zdrowe:tak:

reklama
ja już nie śpię.... czakam, bo mąż po bułeczki pobiegł - jedyny zysk za sręconej kostki.... :)

a ja mam brzuszek bardziej w lewą stronę, ale tam mam sporego mięśniaka.....

przyszedł mąż - idę robić śniadanie....

Hej dziewczyny dzieki za mile przywitanie
super ze tak duzo piszecie :-) i widze sie juz nawet dobrze sie znacie
ja wracam na forum po 2 latach przerwy nasze majowki sie wykruszyly stopniowo jak dzieciaczki zaczely rosnac :(

em_ka jesli chodzi o twoj brzuszek to sa skurcze mam to samo jezeli w miare szybka przechodza i nie sa bolesne to ok tylko nie mozesz sie przemeczac, dzwigac i spac na placach (to dla mnie najgorsze)

to postaram sie teraz poczytac inne watki i troszke sie rozpisac :)
pozdrawiam

Cześć Robale!!:-)
rany tyle, ile teraz spie to juz dawno nie spałam. Na bank odsypiam pierwszy trymestr, bo wtedy prawie nic nie spalam. zdołowali mnie w tv, bo mowią, ze ta zima to ma byc do połowy marca?!!?!? Zwariowali chyba:szok:
co do tych skurczów to mnie też sie zdarza, że brzucho twardnieje, tylko ze przede wszystkim dlatego, że ten cholerny - za przeproszeniem - kaszel tak mnie meczy, ze juz brak mi sił - diabelstwo jedne. Mala chyba nie znosi mojego kaszlu, bo gdy tylko zaczynam, ona zaczyna sie wiercić. biedactwo Moje.
Słuchajcie Kochane a jak to jest z tym spaniem na lewym boku? bo wszyscy mówią ze najzdrowiej, bo dzidź najlepiej dotelniony..itp. ja dosłownie zmuszam sie do spania na lewym boku - bo nie znosze , a i tak rano budzie sie na wznak albo na prawym.
i jeszcze jedno jak np. schylam sie dosc mocno do przodu, to przy prostowaniu czuje jak sie macica przesuwa ku przodowi..dziwne czy normalne?

Ostatnia edycja:
kiedyś słyszałam ze powinno się spac na prawym boku bo na lewym uciskamy serce heh a teraz odwrotnie ;-) Wyczytałam na mądrych stronach o ciąży ,że jak połoze sie na lewym boku po pewnym czasie dzidzia zacznie kopać a u mnie jest odwrotnie kopie tylko na prawym:-D na lewym nawet nie drgnie. Maqnio spij na tym na którym wygodniej i już.

A tak apropo dzidziolków ja mam znowu schize bo...... moje dziecko wiecznie czka ,obudziłam sie dzis o 7 i tak czkała ze az mnie cewka moczowa kuła:confused2: ogólnie cokolwiek zjem ONA CZKA . W czwartek mam wizyte więc spytam pfffffff.

Ostatnia edycja:
mi się też wygodniej śpi na prawym boku.... czasami kładę się na plecach, ale wtedy cały brzuch mi podskakuje w rytm mojego serca.... :)

na razie się tym specjalnie nie przejmuję i śpię, jak mi wygodnie... :)

reklama
Dzień doberek lipcóweczki i piekne lipcowe bąbelki :-D mam nadzieję,że wyspane jesteście tak Wam zyczyłam dobrych snów,ale chyba nie sobie matko kochana teściowa mi sie sniła :szok: ,że do mojego Tomka gadała ,że ja będę wyrodna matka i żeby do niej z dzieckiem uciekł :szok: :angry: A mnie dzidziolek kopie jak jestem na plecach albo półleżąco na bokach wogóle :-D a śpię hmm zasypiam na lewym boku bo do męża się wtulam ale budzę się na plecach i prawym hihi :-D

Do góry