reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

reklama
Właśnie problem w tym, że ja normalnie nosze 36. Muszę rzeczywiście się wybrać i po przymierzać. Teraz tak patrzę, że spodnie które mam od siostry też są S, a mi mocno wiszą. Myślałam, że są rozciągnięte ale może po prostu robią większe te spodnie. Nie chcę źle wyglądać, ale też nie chcę Małej ściskać. W domu chodzę w tych za dużych, ale jak gdzieś wychodzę to muszę w swoje wskakiwać, już sobie taką gumkę na guziku zrobiłam to ma jakieś 4-5 cm większe...

Nie no, nie mam szans, nie nadrobie Was od wczoraj rana bo nie mam za duzo czasu...

Mala monis - chlopaczek?!! Gratulacje (i przybij pione!)
Slimakowa - Twoja bedzie Matylda, prawda?? Moja tez miala byc Matylda, uwielbiam to imie... No ale na razie bedzie Nicolas (o ile sie nie rozmyslimy albo lekarz nie stwierdzi ze to jednak ona!)
A Corin malenstwo chyba nie chcialo nic pokazac, prawda...? Ale wszystko ok prawda??

Buziaki dla Was wszystkich i poglaskac brzuchole!

hej mamuśki

Mała monis - gratuluję Filipka, też mi się bardzo to imię podoba, ale mojemu M w ogóle, a ustaliliśmy, że wybieramy takie, żeby nam się obojgu podobało.... no cóż trudno
Veronique - wiem że gardło to można spokojnie szałwią płukać - pomaga i na gardło i na zęby, a jak cię zatoki bolą to można brać Sinupret - to takie tabletki są i świetnie oczyszczają zatoki, ja zawsze miałam z tym problem, przed ciążą brałam zawsze Ibuprom Zatoki i z głowy, ale teraz nie mogę, a ten Sinupret pomógł

Popieram pomysł z płkami - wiecie co, tak naprawdę nawet samo siedzenie na nich jest super, ja w pracy taką mam i nawet teraz na niej siedzę :-D dla mnie super, próbowałam dziś z krzesłem, ale wolę piłkę
muszę do domu sobie taką sprawić i poćwiczyć trochę, chodziłam przed ciążą na zajęcia z Body Ball i zawsze po nich się super czułam, taka porozciągana i zrelaksowana

danuśka to chyba dodi misia pisała, ze kupiła za duże spodnie. Zresztą ja też wzięłam sobie 38, ale żałuję, że nie 36, bo odstaje mi ten pas na górze i brzydko się marszczy, poza tym musiałam prawie na maksa pościągać te troczki na biodrach, więc też to dobrze nie wygląda, sama nie wiem czym się kierować na zakupach - czy te rozmiary to są rozmiary, które wsię nois przed ciążą???? ratunku, bo już głupieję

właśnie dziewczyny, w czym wy chodzicie ubrane ?:-) bo ja mam jakoś mało pomysłów i tylko na zmianę te dżinsy i legginsy z tuniką, a już mi się nudzi..... ktoś ma jakieś namiary na fajne spódnice albo sukienki?

Ło Matko! udało mi się nadrobić....

Moniś, gratuluję Filipka - ja też miałam być Filipek :)

mi się dziś śniło, że jechałam tramwajem (!) na koncert heavy metal w Opolu (?! - w życiu w Opolu nie byłam) i jechałyśmy 4 koleżanki (z podstawówki, z którymi nie mam żadnego kontaktu) a bilety zostały tylko 3..... nawet pamiętam, że kosztowały 360 zł.... :) fanką metalu nie jestem.... :)

dziś muszę sobie darować spacery, bo kostka spuchła jak bania, ale na szczęście nie boli, więc soda wystarczy - wszystkie maści, które wczoraj wyciągnęłam z apteczki oczywiście w ciąży się nie nadają.....

idę ostatnią partię lizaków robić....

całuję Was bardzo mocno i jakoś rano myjąc zęby stwierdziłam, że strasznie się cieszę, że tu trafiłam i Was poznałam....

Hej kobietki:) udało mi się pospać jeszcze bo miałysmy koło 5-6 fazę z wydrusią na " niespanie";) Też już nadrobiłam lekturkę. Muszę niektóre z Was zmartwić( te kręgosłupowe) że lekko nie będzie chyba. Danuska to wygięcie lędzwiowe u mnie skutkowało obecnym implantem i mimo tego wzmocnienia i tak zaczynam czuc ciągnięcie w plecach. Mam jedynie pewność ze między dyskami nie "gniotą" sie nerwy bo ból na nogę o drętwienie i bez ciąży dać może się ostro we znaki. Dbajcie więc o plecy! Polecam rogala czy kojec ( różnie nazywają) , pas ciążowy odciążający, jak najmniej ( niestety ) siedzenia bo ta pozycja najbardziej obciąża kregosłup:(

balkan a już dawno chciałam Ci powiedzieć, że masz super avatara z tymi łapkami.. ale jakoś ciągle zapominałam ;-)

Balkan, a Altacetem też nie można? Mi to pomagało na stłuczenia.

Ja też czuje się tak jakbym Was znała i bardzo się z tego cieszę, że mam się komu wygadać. Generalnie dla całej reszty świata moje rozważania czysto ciążowe są ciekawe przez 5 min dziennie. A tu mogę gadać, pytać, opowiadać i jeszcze czytać o Was. :happy:

Pippi, ja się właśnie w tym gubię. Ale może jutro uda mi się pochodzić po ciążowych sklepach to Wam zdam relację.

balkan hihi no fajnie nawet przy myciu zębów myślisz o brzuchatkach z BB :-D danuska racja zgadzam sie w 100% z Tobą,teraz nawet tak ze znajomymi stąd nie mam jak pogadać bo a to do knajpy ida na piwo a to jak przyjdą,że palić nie pozwalam w kuchni(tak jak przed ciązą palilismy w kuchni) np ale chyba smrodu wdychała nie będę lecz one tłumaczą,że nie jedna pali i pije w ciązy i ma zdrowe dziecko echhh myslą beznadziejnie ,więc wole sama siedzieć niż się denerwować

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry