reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Witam porannie, mężul wychodził do pracy i jeakoś nie mogę już usnąć:confused2:

A ja zastanawiam sie co wszamać na kolacyjkę..i sama nie wiem:)
elleth ja z ciuszkami narazie też pomalutku, za duzo nie kupuję,aż nie poznam plci na 100%, ale juz się czaję na paki ubranek na allegro..takie są piękne niektóre że szok:szok:
Ja łozeczko chyba od razu z pościelą i materacykiem kupię..No ale na zmianę też bede musiała posciel kupić..och dużo bym chciala juz mieć, ale najpierw to muszę kupić taka komode co będę w niej gromadzić rzeczy dla maluszka:)

Ja mam juz całą pułeczke dziecięcych łaszków, od rozmiaru 56 do 78, jak mi coś w ręce wpadło to brałam w lumpku, troche szwagierka kupiła (wpadła w mały szał zakupowy, jak się dowiedziała) i jakoś podświadomie bardziej chłopięce kupuje, no ale dziewczynka też może takie założyć;-) Ale obiecałam sobie ze na razie stop :) Kupiłamtez rożek i komplet pościeli (bez wypełnienia), śpiworek (ale to okazyjnie na all) i w hurtwoni jak byliśmy oglądać to kocyk i ręczniczek z kapturkiem (bo jakoś tak nam głupio było zpustymi rękoma wyjść:-D)
Tym bardziej, ze M. wije gniazdko i juz mamy uprzatniete i zrobione miejsce dla malucha w szafkach:szok:)

a slyszalyście przesąd, ze odchodząca osoba w rodzinie robi miejsce tej ktora ma się narodzić? Podobno dziecko ma płeć taka jaka ostatnia odeszla przed narodzinami. Tak mi się przypomniało po poście elleth i jak sie zastanowilam to u nas się sprawdziło. Przed sebkiem odszedł moj dziadek, a przed Agulą - babcia mojego meża.

Jak ja miałam się urodzić to zmarł dziadek mamy, jak mój brat to nasza sąsiadka, ale była nam bardzo bliska, jak członek rodziny. więc u nas się nie sprawdziło. W grudniu zmarła moja babcia, byłam już w ciąży, strasznie żałuje, ze nie zdążyłam jej powiedzieć:-(

Takich przesądów jest sporo, ludzie jakoś muszą sobie tłumaczyć trudne sprawy...U mnie ostatnio odeszła babcia ale to było już prawie 10 lat temu, i o tego czasu rodzili się i chłopcy i dziewczynki :p chyba że liczy się tylko pierwsze.

Co do łóżeczek to właśnie dziś oglądałam, taki zestaw mi się podoba
ŁÓŻECZKO Z SZUFLADĄ HAFT MATERAC DARLAND (1441992508) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

Jakoś mnie ostatnio wzięło i chciałabym już wszystko kompletować. Kurczę już bym przemeblowanko jakieś zrobiła w pokoju i kącik układała powoli... Chciałam zacząć kupować od połowy ciąży ale nie wiem od czego miałabym zacząć.

ładne. My dostaliśmy łóżeczko od koleżanki, zwykłe drewniane, ale z szufladą, do tego musze dokupić tylko materac. Kupiłam pościel +ochraniacz i prześcieradło z falbanką, dostałam do tego zasłonki, mogą być na baldachim i się zastanawiam, czy kupować ten stelarz czy nie, baldachimy mi sięnie podobają, ale zawsze można by było osłonić dziecko, przed światłem itp. No nie wiem.

Ja baldachim wogle bym zdjęła. Moja bratowa miała taki jak w tym linku ale to tylko kurz zbierało i przeszkadzało jak małą chciała wyciągnąć. Takich jak Ty mówisz to jeszcze nie widziałam.

Fakt drogie, ale takie łóżeczko chyba samo kosztuje okolo 350 wiec wychodzi podobnie. Dla mnie trochę za drogie ale meeega mi się podoba.
Ja już łożeczko mam od koleżanki (najprostsze drewniane) i dokupię właśnie tylko taki zestaw pościeli i materac.

To tak samo jak my. Ja ostatnio oglądałam pościel i ta mi się spodobała
4-el POŚCIEL 120x90 z aplikacją (1426947445) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

wzór 108, albo 109 - kolor piaskowy.

reklama
Cześć brzuszki, ale się dzis zdziwiłam jak zadzwonił budzik "jak to jjuż? dopiero co zasnełam" :-) Już nie pamiętam kiedy tak "krótko" spałam :-)

Trzymajcie kciuki żebym w czwartek pleć poznala. Wtedy to zacznę buszowanie po allegro :-)

Elleth , już kit z ceną ważne byle było dobrze... Tylko że ja mam problem bo zmieniam lekarza i u niego nie mam jeszcze kart a idę dopiero 8 marca:-(a do tego znów nie chce iść bo przyjmuje z łaską:crazy: Czekam aż napiszesz że już wiesz co kryje między nóżkami Twój malusio:tak:

Idę się położyć;-)będę później;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
witam o poranku,
nie powiem, żebym się dziś wyspała, bo czekałam na męża do 1 w nocy, ale pewnie się zdrzemnę jeszcza w ciągu dnia.....

i muszę dziś iść do denetysty....:(

piękna dziś pogoda, ale te -10st nie bardzo zachęca do wyjścia.....

Dzien Doberek Walentynki !!! :-)))
Ja dzisiaj niby przespalam noc ale co 3 godziny pobudka jak nie siusiu to zapchany nos :/ i tak wkolko :/
Juz od 2 dn nie czuje mojego babelka ... jestem ciekawa co sie dzieje mam nadzieje ze wszystko ok ...
Zycze Wam aby dzisiejszy dzien byl BARDZO ale to BARDZO rozkoszny :D Ciocia Walentynka Veronique

balkan, a może ta ósemka ci rośnie i stąd ten ból ucha i gardła?
elleth, trzymam kciuki za dzisiejsza wizytę i czekam na wieści co i jak :-)

Dostałam dzis walentynkę od córy. Narysowała obrazek: 4 misie w gorach, jeden miś ma w brzuchu małego miasia :-D a pod spodem 4 serca, w jednym sercu mniejsze serduszko :-) Po czym stwierdzila ze to nasza rodzina :-D Miło mi się zrobilo :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry