reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

reklama
danuska - zauważ, że to jest taka właśnie grupa, o której pisałam, a nie normalny wątek na forum. Tę grupę z lipca 2011 tez pewnie można tak zamknąć. Ale to już nie w mojej mocy. Tam jest napisane, że grupą opiekuje się zuzqa - może ona może zmieniać coś w ustawieniach.

dodi, marzena - witajcie wieczorowo :)

moze zapytac sie gl.moderatora? oni pewnie maja wszelkie prawa jesli chodzi o prywatnosci itd...

U nas dzisiaj pogoda pod psem, leje i zimno jak nie wiem co, nawet nosa nie wychyle poza drzwi a taka mialam ochote wyjsc z fretkiem na spacer bo bidok siedzi w klatce a po domu sie tak nie wybiega jak na dworze.. :no:

danuska ty sie mnie chyba wczesniej pytalas czy ta sklejke robie z fotek co tydzien- odpowiedz brzmi : zazwyczaj tak, ale zdaza sie ze jest 1.5 tyg lub dwa roznicy. To zalezy od tego czy widac duza roznice czy jest praktycznie niezauwazalna. Pozniej zrobie raczej jedna z kilku fotek ale wybiore raczej poczatkowe zdjecie, a pozniej z roznica miesiaca, zeby lepiej bylo widac efekt :-)
marzy mi sie taka sesja fotograficzna, ale nie bede placic kasy na moje zachcianki bo szkoda mi. Zazdroszcze tym co maja facetow fotografow ...

Ostatnia edycja:
Moj M. poszedł do kolegii, a ja zostałam, bo czuje sie paskudnie.

Dzwonił do mnie tata, ze babcia nie czuje się najlepiej. W grudniu pochowaliśm jedną babcię, mam nadzieję, ze ta, która jest mi bardzo bliska doczeka się prawnuczka. W ogóle nie wyobrażam sobie, ze mogłaby jej nie być.:-(

Tez buszuje po allegro, ale z zakupami musze się wstrzymać do marca. Ale zastanawiam się co kupimy w marcu ;) Chyba materac do łóżeczka i pościel.
Z ciuszkami stopuje, az poznam płeć:tak:

a ja dzwonilam do mamci dzisiaj bo mi eska napisala ze jej sie za mna teskni. Powiedziala mi ze jesli moj ojciec sie bedzie dobrze czul to przyjedzie pod koniec lipca na moj porod, tak na tydzien albo 2 :-) superanco by bylo, cieszylabym sie bardzo... az sie doczekac nie moge

A ja zastanawiam sie co wszamać na kolacyjkę..i sama nie wiem:)
elleth ja z ciuszkami narazie też pomalutku, za duzo nie kupuję,aż nie poznam plci na 100%, ale juz się czaję na paki ubranek na allegro..takie są piękne niektóre że szok:szok:
Ja łozeczko chyba od razu z pościelą i materacykiem kupię..No ale na zmianę też bede musiała posciel kupić..och dużo bym chciala juz mieć, ale najpierw to muszę kupić taka komode co będę w niej gromadzić rzeczy dla maluszka:)

a slyszalyście przesąd, ze odchodząca osoba w rodzinie robi miejsce tej ktora ma się narodzić? Podobno dziecko ma płeć taka jaka ostatnia odeszla przed narodzinami. Tak mi się przypomniało po poście elleth i jak sie zastanowilam to u nas się sprawdziło. Przed sebkiem odszedł moj dziadek, a przed Agulą - babcia mojego meża.

tego nie slyszalam, moze cos w tym jest a moze zwykly zbieg okolicznosci. U mnie na szczescie zyja dziadkowie od strony mamy, babcia 75 lat a dziadek 85, nasza rodzina dlugowieczna jest, prababcia zmarla jak miala 93 lata

reklama
Takich przesądów jest sporo, ludzie jakoś muszą sobie tłumaczyć trudne sprawy...U mnie ostatnio odeszła babcia ale to było już prawie 10 lat temu, i o tego czasu rodzili się i chłopcy i dziewczynki :p chyba że liczy się tylko pierwsze.

Co do łóżeczek to właśnie dziś oglądałam, taki zestaw mi się podoba
ŁÓŻECZKO Z SZUFLADĄ HAFT MATERAC DARLAND (1441992508) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

Jakoś mnie ostatnio wzięło i chciałabym już wszystko kompletować. Kurczę już bym przemeblowanko jakieś zrobiła w pokoju i kącik układała powoli... Chciałam zacząć kupować od połowy ciąży ale nie wiem od czego miałabym zacząć.

Do góry